ديگر نميتوان از آمريكا انتظار داشت تا به جاي اروپا در جنگ شركت كند؛ اين بدان معناست كه كشورهاي اروپايي بايد مسئوليتهاي بيشتري را به عهده بگيرند.
دو روز گذشته جلسهاي در مركز مطالعات استراتژيك و بين المللي آمريكا و با حضور اعضاي كميسيون دفاعي مجلس انگليس، با كارشناسان و مقامات نظامي آمريكا در واشنگتن برگزار شد.
به گزارش گرداب به نقل از فارس، سهشنبه جلسه اي در مركز مطالعات استراتژيك و بين المللي آمريكا و با حضور اعضاي كميسيون دفاعي مجلس انگليس، در آمريكا برگزار شد كه محتواي اين جلسه محرمانه تلقي شده است.
كارشناسان مركز مطالعات استراتژيك و بين المللي آمريكا و اعضاي كميسيون دفاعي مجلس انگليس در اين جلسه كه موضوع آن واكنش آمريكا به انتشار دكترين جديد دفاعي و امنيتي انگليس، عمليات هاي نظامي جاري كه انگليس درگير آن است و وضعيت نظاميان انگليس عنوان شده است به تبادل نظر پرداختهاند. گفته مي شود افراد و كارشناسان سرشناس نظامي و دولتي آمريكا در اين جلسه حضور داشته اند.
در ادمه اين مقاله آمده است: انگلستان و فرانسه دو عضو دائم و رهبران اين گروه خواهند بود. اين دو كشور قويترين تواناييهاي نظامي را در اروپا دارند و از لحاظ ديدگاههاي استراتژيكي نيز مشابه هستند؛ هر دو از طرز تفكر طرفدار مداخله برخوردار هستند. اين دو كشور با انعقاد دو پيمان دفاعي به سوي همكاري با يكديگر در زمينههايي مانند ناوهاي هواپيمابر و فناوريهاي جديد نظامي گام برداشتهاند.
اين مقاله در ادامه با اشاره به عدم توان نظامي آمريكا افزود: برخي از كشورها كه در اين ابتكار نظامي شركتي ندارند از وجود آن ابراز نارضايتي خواهند كرد، اما اين كشورها بايد درك كنند كه اتحاديهاي با 27 عضو ساختار مناسبي براي شركت در جنگ نظامي نيست؛ به علاوه ديگر نميتوان از آمريكا انتظار داشت تا به جاي اروپا در جنگ شركت كند؛ اين بدان معناست كه كشورهاي اروپايي بايد مسئوليتهاي بيشتري را به عهده بگيرند، اما نه لزوماً از طريق اتحاديه اروپا. ناتو گاهي با 28 عضو فعاليت ميكند (هرچند تركيه در زمينه بحران ليبي برخي تصميمهاي كليدي را به تعويق انداخت). زماني كه اين سازمان با تمام اعضايش فعاليت ميكند به اين دليل است كه آمريكا ديگر كشورها را قانع و رهبري ميكند. ميان كشورهاي اروپايي نيز يك اتحاد نزديك ميان فرانسه و انگلستان بايد رهبري را به عهده داشته باشد.