این مانور احمقانه به امر خدای قادر شکست خورد

تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۰

وزیر دفاع وقت آمریکا بعد از شکست عملیات نظامی آمریکا در طبس گفت: «آيت الله خمينی در بالكن محل سكونت خود حضور يافت و با هر حركت دست او يك هواپيما به زمين افتاد!»

گرداب- تقدیم به روح پر فتوح امام خمینی به بهانه سالروز شکست آمریکا در صحرای طبس

«آيت الله خمينی در بالكن محل سكونت خود حضور يافت و با هر حركت دست او يك هواپيما به زمين افتاد!» این جمله را "هارولد براون"، وزیر دفاع وقت آمریکا بعد از شکست عملیات نظامی آمریکا در طبس گفته است.

باورش سخت که هارولد براون چنین شعوری داشته باشد! بدون شک این جمله را خدا بر زبان او جاری کرده است. اما یکی از دوستان ما در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس به نقل از یکی از محافظین بیت امام خمینی رحمة الله علیه در شب حادثه طبس می گفت: «امام دم غروب به بالای بام رفته بود و به نقطه ای در آسمان یا افق خیر شده بود. مدتی گذشت و امام تشریف آوردند پایین. همین طور که داشتند پله ها را پایین می آمدند، کنار عبای خود را گرفتند و با حالتی که انگار دارند خاک عبای خود را می تکانند، عبا را در هوا به حرکت در آوردند و فرمودند: «این هم از این

امام خمینی بعد از این واقعه، در سخنرانی عمومی خود در جماران فرمودند: «كى اين هليكوپترهاى آقاى كارتر را كه مى‏ خواستند به ايران بيايند، ساقط كرد؟ ما ساقط كرديم؟ [سکوت نسبتا طولانی] شن ها ساقط كردند، شن ها مأمور خدا بودند، باد مأمور خداست

 امام همچنین در فرازی از پیام خود که بعد از واقعه صادر کردند، شکست آمریکا در صحرای طبس را قاطعانه حاصل امدادهای غیبی الهی دانستند و این موضوع را صریحا با این عبارت بیان فرمودند: «این مانور احمقانه به امر خدای قادر شکست خورد.»1،2

**

مجله تایم در مورخ ۵ می ۱۹۸۰ در مقاله ‌ای تحت عنوان "شکست در صحرا" نوشت: «مأموریت کارتر برای نجات گروگان ها در درون شعله ها فرو رفت. برای کارتر به طور اخص و برای آمریکا به طور اعم ماجرای طبس یک شکست نظامی و سیاسی بود. یک بار ارتش پرقدرتش در ویتنام در حالی که از پای می‌افتاد و به خود می‌پیچد به زبونی و بیچارگی افتاد و حالا به نظر رسید که قادر نیست حتی زمانی که هیچ دشمنی نمی ‌داند که آن ها در آنجا هستند و علی رغم چهار ماه تمرین مداوم نمی توانند هواپیماها را از برخورد با یکدیگر حفظ کنند.»

پیام رسمی و تیز امام خمینی رحمة الله علیه هم بعد از حادثه، ارزش بازخوانی دارد: «ملت رزمنده ایران دخالت های نظامی آمریکا را شنیدند و عذرهای کارتر را شنیدند، اینجانب که کراراً گفته ام کارتر برای وصول به ریاست جمهوی حاضر است به هر جنایتی دست بزند و دنیا را به آتش بکشد؛ شواهد آن یکی پس از دیگری ظاهر شده و می شود و اشتباه کارتر در آن است که گمان می کند با دست زدن به این مانورهای احمقانه می تواند ملت ایران را که برای آزادی و استقلال خویش و برای اسلام عزیز از هیچ فداکاری روی گردان نیست از راه خودش که راه خدا و انسانیت است منصرف کند؛ کارتر باز احساس نکرده با چه ملتی روبروست و با چه مکتبی بازی می کند.

ملت ما ملت خون و مکتب ما جهاد است. کارتر باید بداند که ملت ۳۵ میلیونی ما با مکتبی بزرگ شده اند که شهادت را سعادت و فخر می دانند و سر و جان را فدای مکتب خود می کنند.»

امام خمینی در این بخش از پیام خود، هدف اصلی کارتر از حمله نظامی آمریکا به ایران را ضمن آزادی گروگان ها، پیروزی در انتخابات دوره دورم ریاست جمهوری می‌داند؛ زیرا او در حال طی آخرین مراحل دوران اول ریاست جمهوری بود و به شدت در صدد کسب وجهه سیاسی- اجتماعی و تلاش برای دست یابی به جایگاه یک قهرمان ملی به سر می‌ برد  و پیروزی وی در این حمله می توانست او را به صورت یک قهرمان پیروز به دومین دوره ریاست جمهوری منتقل کند.

لکن با شکست آمریکا در این حمله نظامی، موجی از ناامیدی ملی در آمریکا پدید آمد به طوری که بر "ژینسکی"، مشاور امنیت ملی کارتر می گوید: «ماجرای مفتضح ایران (حادثه طبس) یکی از سه عامل مهم شکست کارتر بود و این ماجرا احساس ناامیدی ملی را بر انگیخت.»3


پی نوشت:
1- ولی خدا، ولی خداست دیگر! تعارف ندارد. ما اگر در روایات فقط خوانده بودیم که دست ولی خدا، دست خداست که با آن حمله می برد (التی یبطش بها) این حقیقت برای ما در وجود امام خمینی بارها متجلی شد. اما حیرانی ما از این است که این حقیقت را خدا از کفار هم پوشیده نداشته و حتی بر زبانشان جاری ساخته است. سبحان الله.

2- با آل علی علیه السلام هر که در افتاد ور افتاد!

3- گفته اند که کارتر اعتراف کرده بود: «من در اواخر دوره ریاست جمهوری خود، گروگان آیت الله خمینی بودم.»

اسکالپل