انتصاب اولين هماهنگ‌كننده امور سايبری وزارت‌خارجه امریکا

تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۰

وزارت خارجه آمريكا دفتر جديدي را با عنوان دفتر هماهنگي امور سايبري تأسيس كرده و سرپرستي اين دفتر را به معاون ارشد اسبق بخش سايبري اف.بي.آي سپرده است.

به گزارش گرداب، وزارت خارجه آمريكا اعلام كرد به دنبال سخنراني هيلاري كلينتون در 15 فوريه 2011 در مورد آزادي اينترنت، "كريستوفر پينتر" به عنوان اولين هماهنگ كننده امور سايبري وزارت امور خارجه، منصوب شد. پينتر اولين دفتر هماهنگي امور سايبري را در اين وزارت خانه تأسيس و آن را اداره خواهد كرد.

 وظايف و حوزه كاري هماهنگ كننده امور سايبري
هماهنگ كننده امور سايبري عناصر و اقدامات بسياري را كه در وزارت امور خارجه روي مسائل سايبري متمركز شده‌اند، هماهنگ و جهت دهي مي‌كند تا از اين طريق منافع سايبري آمريكا به شكل مؤثرتري تأمين شود. اين وظايف عبارتند از:

1- تنظيم و ايجاد هماهنگي فعاليت‌هاي ديپلماتيك وزارت خارجه در حيطه سايبري در سراسر جهان.
2- برقراري ارتباط به عنوان رابط وزارت خارجه با كاخ سفيد و دفاتر فدرال و آژانس‌هايي كه در مورد اين مسائل فعاليت مي‌كنند.

3- مشاوره در مورد مسائل و فعاليت‌هاي سايبري به وزير و معاونان وي.
4- برقراري تماس به عنوان رابط با شركت‌هاي دولتي و خصوصي كه در حوزه سايبري فعاليت مي‌كنند.
5- ايجاد هماهنگي فعاليت هيئت‌هاي منطقه‌اي فعال در وزارت خارجه را كه در اين حيطه دخيل هستند.

فعاليت‌هاي پيشين كريستوفر پينتر در حوزه سايبر
پينتر كاملاً براي اين منصب جديد التأسيس آماده بوده و بيش از بيست سال است كه در حوزه مسائل سايبري از پيشگامان است. وي در آخرين سمت رسمي خود، به عنوان مشاور ارشد سياست‌گذاري امنيت سايبري در ستاد امنيت ملي در كاخ سفيد مشغول به كار بود.

در مدت دو سالي كه وي در اين سمت فعاليت داشت، به عنوان يكي از اعضاي ارشد تيم، نشريه سياست‌گذاري فضاي سايبري رئيس جمهور را تهيه کرد؛ به عنوان هماهنگ كننده موقت امنيت سايبري كاخ سفيد فعاليت داشت؛ به تهيه و تنظيم استراتژي بين‌المللي براي فضاي سايبري كمك كرد و گروه‌هاي واسطه سطح بالايي را كه در حيطه مسائل بين‌المللي و ديگر مسائل سايبري فعاليت داشتند، به يكديگر مرتبط ساخت.

سرآغاز فعاليت‌هاي پينتر در حوزه سايبر
پينتر فعاليت فدرالي خود را به عنوان معاون دادستان لس‌آنجلس آغاز كرد و در اين سمت موفقيت‌هاي زيادي را در تعقيب جرائم سايبري كسب كرد. از جمله پيگيري پرونده كوين ميتنيك، هكر شناخته شده كامپيوتري. پس از اين سمت، به وزارت دادگستري رفته و در آنجا تلاش‌هايي را كه در زمينه جرائم كامپيوتري و بخش دارايي‌هايي فكري صورت مي‌گرفت، سامان داد.

همچنين براي مدت كوتاهي معاونت ارشد بخش سايبري اف.بي.آي را بر عهده داشت. بيش از 10 سال، پينتر به عنوان يكي از مديران ارشد در حوزه مسائل سايبري بين‌المللي فعاليت كرد.

وي در نشست‌هاي بين المللي متعدد به عنوان نماينده آمريكا حضور داشته است؛‌ از جمله حضور در زير گروه جرائم حوزه‌هاي‌تك گروه جي 8، از سال 2002 تا كنون. وي همچنين با دولت‌هاي خارجي بسياري در نشست‌هاي دو جانبه همكاري داشته است و به عنوان سخنگو و نماينده آمريكا در حوزه مسائل سايبري در سراسر دنيا شناخته شده است. وي در دانشكده حقوق استنفرد و دانشگاه كورنل تحصيل كرده است.

منبع: فارس