Gerdab.IR | گرداب

قدرت سایبری ایران و هزینه های سنگین برای امریکا

بودجه 55 میلیون دلاری بازهم برای مبارزه با جمهوری اسلامی در فضای سایبر

تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۸۸

در این قانون دركل مبلغ 55 میلیون دلار بودجه به وزارت خارجه اختصاص یافته كه بصورت جزئی در بخش اول 30 میلیون دلار به شورای مدیران پخش، برای انعكاس فعالیت‌های آن لاین و بهبود سرمایه كه بطوركلی ایران را نشانه می روند، اختصاص می‌یابد، در بخش دوم مبلغ 20 میلیون دلار به "یك بودجه جدید برای رسانه، تعامل و آموزش الكترونیكی ایرانیان " برای "مقابله با تلاش‌های دولت ایران در انسداد، سانسور، و كنترل اینترنت در ایران " و در بخش سوم نیز مبلغ 5 میلیون به وزارت خارجه برای " مستند ساختن و جمع آوری، و پخش اطلاعات درباره حقوق بشر بویژه حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران " در نظر گرفته شده است

به گزارش خبرگزاری فارس، كمیته‌ نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریكا (HASK) در لایحه بودجه سال 2010 پنتاگون برای نفوذ در ایران، مقابله با فیلترینگ سایت‌های ضد ایرانی، تحریك قربانیان سانسور در ایران، آموزش الكترونیكی ایرانیان مخالف نظام برای براندازی نرم و شبكه سازی اینترنتی برای اغتشاشگران بعد از انتخابات ریاست جمهوری، ارائه آموزش‌های لازم رسانه‌ای و كامپیوتری برای راه اندازی سایت‌ها جهت اطلاع رسانی، بودجه 55 ملیون دلاری تصویب كرد.

این لایحه كه "قانون قربانیان سانسور در ایران " نام دارد، از بند 1261 تا 1266 بودجه دفاعی پنتاگون را شامل می‌شود.
در این قانون دركل مبلغ 55 میلیون دلار بودجه به وزارت خارجه اختصاص یافته كه بصورت جزئی در بخش اول 30 میلیون دلار به شورای مدیران پخش، برای انعكاس فعالیت‌های آن لاین و بهبود سرمایه كه بطوركلی ایران را نشانه می روند، اختصاص می‌یابد، در بخش دوم مبلغ 20 میلیون دلار به "یك بودجه جدید برای رسانه، تعامل و آموزش الكترونیكی ایرانیان " برای "مقابله با تلاش‌های دولت ایران در انسداد، سانسور، و كنترل اینترنت در ایران " و در بخش سوم نیز مبلغ 5 میلیون به وزارت خارجه برای " مستند ساختن و جمع آوری، و پخش اطلاعات درباره حقوق بشر بویژه حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران " در نظر گرفته شده است.

در بند 1262 این قانون در 3 بخش تصویب شده كه به منظور گسترش ارتباط ایرانیان با شبكه‌های فارسی زبان خارج از كشور مبلغ 15 میلیون دلار برای پخش اطلاعات از طریق رادیو، تلویزیون، اینترنت، موبایل، خدمات پیام كوتاه، و سایر وسایل ارتباط جمعی اختصاص یافته است.

همچنین كمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریكا علاوه بر بودجه‌هایی كه در این زمینه اختصاص داده، در بخش دوم این بند تصویب كرده است كه مبلغ 15 میلیون دلار برای ایجاد ظرفیت بیشتر برای ارسال رادیو فردا و شبكه خبر فارسی(VOA)به منظور مقابله با پارازیتها، و از طریق ارسال امواج كوتاه و متوسط اضافی، ماهواره و مكانیسمهای اینترنتی، ایجاد ظرفیت بیشتر برای سرور پروكسی (فیلترشكن) و نرم افزار ضد سانسور به منظور مقابله با مسدود ساختن وب سایت رادیو فردا و شبكه خبر فارسی و ایجاد ظرفیت‌های لازم به منظور مقابله با تلاش برای قطع سیستم ارسال پیام كوتاه از طریق موبایل اختصاص یافته است.

استخدام كاركنان دائم یا قراردادی برای رادیو فردا و شبكه خبر فارسی(VOA) و ایجاد برنامه‌های تلویزیونی فارسی زبان اینترنت-محور از جمله یك كانال خبری فارسی زبان اینترنت-محور از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده در این بند است.

در بند 1263 این قانون نیز در 3 بخش تأسیس، اجرا و هدف، نحوه استفاده از بودجه 30 میلیون دلاری برای رسانه، تعامل، و آموزش الكترونیك ایرانیان با هدف حمایت از گسترش فناوریهایی چون وب سایت های اینترنتی، تمرین آزادی بیان، آزادی كلام و آزادی مجمع از طریق اینترنت و سایر رسانه های الكترونیك و شركت در برنامه های آموزشی اینترنت-محور و سایر تعاملات میان مردم آمریكا و ایران بیان شده است.
همچنین در این بند برای اولین در طول تاریخ آمریكا كمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریكا برای وزارت خارجه بودجه مشخص برای براندازی نرم در ایران پس از انتخابات تعیین كرده است.

در بند 1264 كه با عنوان گزارش سالانه منتشر شده، رئیس جمهور آمریكا موظف است كه ظرف مدت 90 روز پس از تصویب این قانون و پس از آن سالانه به مدت 5 سال، گزارشی از تلاشهای آمریكا برای پخش برنامه های بین المللی در نظر گرفته شده، تلاش‌های دولت ایران برای مسدود ساختن پخش برنامه های مورد حمایت آمریكا و سایر نهادهای غیر ایرانی، تلاش‌های دولت ایران برای كنترل یا مسدود ساختن دسترسی به اینترنت، و جمع آوری اطلاعات در مورد افراد و برنامه های شورای مدیران، برنامه های لازم برای استفاده از بودجه مربوط به رسانه، تعامل و آموزش الكترونیك ایرانیان و همچنین تفكیكی جامع میان مبالغ اختصاص یافته و هزینه شده برای رسانه های الكترونیك، و ارزیابی تاثیر این مبالغ ارائه دهد.

در بند 1265 این لایحه نیز تعیین شده كه ظرف مدت 180 روز پس از تصویب این قانون، رئیس جمهور آمریكا موظف است گزارشی از افراد غیرایرانی از جمله شركت‌هایی كه از آمریكا كمك هزینه دریافت می كنند، ارائه كند كه پس از تاریخ تصویب این قانون، به دولت ایران آگاهانه یا ناآگاهانه كمك‌های نرم افزاری و سخت افزاری و سایر انواع كمك را ارائه كردند.
"مستندات حقوق بشر " این قانون نیز در بند 1266 ارائه شده و تصویب شده است كه مبلغ 5 میلیون دلار در اختیار وزیر خارجه قرار گیرد تا اطلاعات مربوط به موارد نقض حقوق بشر در ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری 12 ژوئن 2009 را جمع آوری، مستند و منتشر كند.

"مت آرمسترانگ "، كارشناس دیپلماسی عمومی، ارتباطات راهبردی و تعاملات جهانی در آمریكا، تصویب مستقیم بودجه از سوی یك كمیته نظامی برای انجام فعالیتی خاص در وزارت خارجه را بدعتی جدید دانست.
به زعم آرمسترانگ تصویب این چنینی بودجه از سوی سنا تعجب بسیاری را برانگیخته است زیرا باعث تردید در میزان پاسخگویی بودجه و همچنین اختلال در مدیریت آن می شود، درست مانند آن‌كه چندین آشپز را كه به ندرت با یكدیگر مشورت می‌كنند و دارای سلایق متفاوتی هستند در یك آشپزخانه بگذاریم.
البته سابقه تصویب این بودجه به ماه جولای باز می‌گردد كه مجلس سنا قانون اعطای حق دفاع ملی (NDAA) را با قانون قربانیان سانسور در ایران (VOICE) اصلاح كرد.
قانون VOICE را اولین بار سناتورهایی مانند جان مك كین، جوزف لیبرمن، تد كافمن، لیندسی گراهام و رابرت كاسی مطرح كردند.
این قانون در مرحله اول 30 میلیون دلار به شورای مدیران پخش، برای انعكاس و پخش فعالیت‌های آن لاین و بهبود سرمایه كه بطوركلی ایران را نشانه می روند، اختصاص داد، در مرحله دوم 20 میلیون دلار به "یك بودجه جدید برای رسانه، تعامل و آموزش الكترونیكی ایرانیان " برای "مقابله با تلاش‌های دولت ایران در انسداد، سانسور، و كنترل اینترنت در ایران " و در مرحله سوم نیز 5 میلیون به وزارت خارجه برای " مستند ساختن و جمع آوری، و پخش اطلاعات درباره حقوق بشر در ایران " در نظر گرفت.
در آن برهه دیگر این قانون دنبال نشد تا اینكه گزارش اخیر كمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان (HASK) و كمیته نیروهای مسلح مجلس سنا ((SASK نشان داد كه قانون VOICE همچنان به قوت خویش باقی است .

* به دلیل اهمیت این موضوع متن كامل این قانون در ذیل می‌آید:

** "قانون قربانیان سانسور در ایران "

عنوان فرعی D : قانون نفوذ(voice act)
بند 1261. عنوان كوتاه
این عنوان كوتاه را می توان "قانون قربانیان سانسور ایران " یا "قانون نفوذ " نیز نام نهاد

بند 1262. تصویب بودجه های خاص
این بند در 3 بخش مجزا با عناوین "بهره برداری از پخش برنامه‌های بین‌المللی "، "بهبود سرمایه پخش "، "موارد استفاده از این مبالغ " جزئیات مبالغ 30 میلیون دلار را مشخص كرده است كه به شرح ذیل آمده است:

(a) بهره برداری از پخش برنامه‌های بین‌المللی
بودجه: علاوه بر سایر بودجه هایی كه در این زمینه اختصاص یافته است تصویب می شود مبلغ 15 میلیون دلار جهت گسترش برنامه های فارسی زبان و پخش اطلاعات درست و مستقل برای ایرانیان از طریق رادیو، تلویزیون، اینترنت، موبایل، خدمات پیام كوتاه، و سایر وسایل ارتباط جمعی اختصاص یابد.

(b) بهبود سرمایه پخش
بودجه: علاوه بر بودجه‌هایی كه در این زمینه اختصاص یافته است تصویب می شود مبلغ 15 میلیون دلار برای گسترش ارسال برنامه های فارسی زبان به ایران اختصاص یابد.

(c) موارد استفاده از این مبالغ
به منظور تحقق اهداف مذكور در زیربخش‌های (a) و b)) بودجه های مربوط به بهره برداری از پخش برنامه های بین المللی، و بهبود سرمایه پخش می تواند این گونه مورد استفاده قرار گیرد:

(1) ایجاد ظرفیت بیشتر برای ارسال رادیو فردا و شبكه خبر فارسی به منظور مقابله با پارازیتها، و از طریق ارسال امواج كوتاه و متوسط اضافی، ماهواره و مكانیسمهای اینترنتی.

(2) ایجاد ظرفیت بیشتر برای سرور پراكسی و نرم افزار ضد سانسور به منظور مقابله با مسدود ساختن وب سایت رادیو ایران و شبكه خبر فارسی

(3) ایجاد ظرفیتهای لازم به منظور مقابله با تلاش برای قطع سیستم ارسال پیام كوتاه از طریق موبایل

(4) گسترش گزارشها و تحلیلهای رادیو فردا و شبكه خبر فارسی از جمله پخش برنامه ها و خطی مشی ها از طریق رادیو، تلویزیون و اینترنت برای افزایش تعامل با ایرانیان و در میان آنان

(5) استخدام كاركنان دائم یا قراردادی برای رادیو فردا و شبكه خبر فارسی

(6) ایجاد برنامه های تلویزیونی فارسی زبان اینترنت-محور از جمله یك كانال خبری فارسی زبان اینترنت-محور

بند 1263. بودجه مربوط به رسانه، تعامل، و آموزش الكترونیك ایرانیان
در این بند نیز در 3 بخش نحوه اجرای مبالغ فوق الذكر مشخص و برای اولین بار در تاریخ آمریكا از طرف كمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریكا به وزارت امور خارجه این كشور این چنین بودجه‌ای تزریق می‌شود كه جزئیات آن به شرح ذیل است.

a)) تأسیس: بودجه مربوط به رسانه، تعامل، و آموزش الكترونیك ایرانیان (كه در اینجا به عنوان بودجه به آن اشاره می شود) از جمله مبالغ تخصیص یافته به بودجه های مذكور در زیربخش f))

(b) اجرا: این بودجه توسط وزیر خارجه اجرا خواهد شد.

c) هدف: هدف این بودجه، حمایت از گسترش فناوریهایی چون وب سایت های اینترنتی برای كمك به ایرانیان در موارد ذیل اختصاص یافته است.
(1) دسترسی به اطلاعات و تسهیم آن

(2) تمرین آزادی بیان، آزادی كلام و آزادی مجمع از طریق اینترنت و سایر رسانه های الكترونیك

(3) شركت در برنامه های آموزشی اینترنت-محور و سایر تعاملات میان مردم آمریكا و ایران

(4) مقابله با تلاش برای
A) بستن، سانسور و كنترل بر اینترنت؛ و
B) قطع و كنترل شبكه موبایل یا سیستم ارسال پیام كوتاه
C)استفاده از این بودجه ها: برای تحقق هدف مذكور در زیربخش (c )، مبالغ اختصاص یافته به این بودجه صرف بورسهای تحصیلی در آمریكا یا دانشگاههای خارجی، سازمانها یا شركتهای غیرانتفاعی با پروژه های هدفمندی می شود كه اهداف بودجه را برآورده می كند؛ پروژه هایی كه:
- نسخه های فارسی وب سایتهای شبكه های اجتماعی موجود را ایجاد می كند
- فناوری های لازم از جمله كاربردهای اینترنتی برای مقابله با مواردی چون "انسداد، سانسور و كنترل اینترنت " و " قطع یا كنترل شبكه موبایل و تبادل پیام كوتاه " ایجاد می‌كند.
- ایجاد برنامه های آموزشی از راه دور و اینترنتی برای دانشجویان ایرانی در دانشگاههای آمریكا و؛
- ترویج گفت و گوها و تعاملات فرهنگی، دینی، كاری، آموزشی، مردم با مردم و اینترنتی میان شهروندان آمریكا و ایرانیان.

D) واگذاری‌ها: مبالغ بودجه ممكن است به آژانس آمریكا برای توسعه بین المللی، شورای مدیران پخش یا هر آژانس دیگر دولت فدرال كه بتواند از این مبالغ برای انجام فعالیت‌هایی كه باعث پیشبرد اهداف مذكور در زیربخش (c) می شود استفاده كند واگذار شود.

E)) تصویب تخصیصات: تصویب می شود مبلغ 20 میلیون دلار به این امر تخصیص یابد.

بند 1264. گزارش سالانه

a) گزارش كلی: ظرف مدت 90 روز پس از تصویب این قانون و پس از آن سالانه به مدت 5 سال، رئیس جمهور موظف است گزارشی از جزئیات زیر به كنگره ارائه دهد:

(1) تلاشهای آمریكا برای پخش برنامه های بین المللی كه به آنها بودجه تخصیص یافته در ایران

(2) تلاشهای دولت ایران برای مسدود ساختن پخش برنامه های مورد حمایت آمریكا و سایر نهادهای غیر ایرانی

(3) تلاش‌های دولت ایران برای كنترل یا مسدود ساختن دسترسی به اینترنت، و جمع آوری اطلاعات در مورد افراد

(4) برنامه های شورای مدیران پخش برای استفاده از مبلغ تخصیص یافته به بند 1244 از جمله:
- شناسایی برنامه ها و خط مشی هایی كه باید گسترش یابد یا ایجاد شود و؛
- گسترش یا ایجاد ظرفیت ارسالهای ماهواره ای، رادیویی، یا اینترنتی

(5) برنامه های لازم برای استفاده از بودجه مربوط به رسانه، تعامل و آموزش الكترونیك ایرانیان

(6) تفكیكی جامع میان مبالغ اختصاص یافته و هزینه شده برای رسانه های الكترونیك، و ارزیابی تاثیر این مبالغ

(7) درصد جمعیت ایران و خاك ایران كه به برنامه های رادیویی با موج كوتاه و متوسط رادیو فردا و صدای آمریكا دسترسی دارند و سایر اطلاعات جمعیت شناختی مربوط كه می توان در مورد مخاطبین چنین برنامه هایی مشخص كرد

(8) تردد اینترنتی از ایران به وب سایت رادیو فردا و صدای آمریكا

(9) تردد اینترنتی به سرور پراكسی كه از حمایت مالی شورای مدیران پخش برخوردار است و پیش بینی ظرفیتهای لازم

((bضمیمه طبقه بندی شده: گزارش پیشنهاد شده در زیربخش a) ) بهتر است دارای یك ضمیمه طبقه بندی شده باشد.

\H2647CONFRPT.XML HOLCPC

بند 1265. گزارش اقدامات شركت‌های غیرایرانی

a)) گزارش: ظرف مدت 180 روز پس از تصویب این قانون، رئیس جمهور موظف است گزارشی از افراد غیرایرانی- از جمله شركتهایی كه از آمریكا كمك هزینه دریافت می دارند- ارائه كند كه پس از تاریخ تصویب این قانون، به دولت ایران آگاهانه یا ناآگاهانه كمكهای نرم افزاری و سخت افزاری و سایر انواع كمك را كردند تا ایران بتواند:

(1) مضامین سیاسی آن لاین را فیلتر كند

(2) ارتباطات اینترنتی و موبایلی را قطع كند

(3) فعالیتهای آن لاین شهروندان ایرانی را كنترل كند

b)) شكل: گزارش مورد نظر در زیر بخش a)) باید به شكل غیر طبقه بندی شده ارائه گردد و در صورت لزوم ضمیمه ای طبقه بندی شده به آن الحاق گردد.


بند 1266. مستندات حقوق بشر
تصویب می شود مبلغ 5 میلیون دلار در اختیار وزیر خارجه قرار گیرد تا اطلاعات مربوط به موارد نقض حقوق بشر در ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری 12 ژوئن 2009 را جمع آوری، مستند و منتشر كند.
متن این لایحه نیز بصورت تصویری در حاشیه این گزارش ضمیمه شده است.




منبع: فارس
لینک منبع: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8807191253

کد مطلب: 7999
لینک یکتا: http://www.irdc.ir/fa/content/7999/default.aspx
rnvj