نتايج يک نظرسنجي جديد در مصر بيانگر آن است که اکثر مصريها، برقراري قوانين اسلامي به همراه نظامي دموکرات را در اين کشور شمال آفريقا خواستار هستند.
به گزارش گرداب به نقل از پرس تیوی، بر اساس اين نظرسنجي که از سوي نشريه عربي الاهرام، چاپ مصر برگزار شده است، 60 درصد شرکتکنندگان از تمايل خود نسبت به ايجاد نظام اسلامي بر اساس اصول دموکرات خبر دادهاند.
اين در حالي است که تنها 24 درصد از پاسخدهندگان به اين نظرسنجي، فقط بر ايجاد يک حکومت دموکرات بدون اشاره به قوانين دين اسلام تاکيد کردهاند.
در همين حال، 4 درصد شرکتکنندگان به اين نظرسنجي نيز برقراري يک نظام سکولار را در کشور مصر خواستار شدهاند.
همچنين، تنها 3 درصد از مصريهاي حاضر در اين نظرسنجي، حکومت نظامي را براي آينده اين کشور مناسب دانستهاند.
اين نظرسنجي تنها پس از گذشت دو ماه از انقلاب تاريخي و مردمي در مصر که به ديکتاتوري حسني مبارک رئيس جمهور اين کشور خاتمه داد، برگزار شده است.
بسياري از تحليلگران مسائل سياسي انقلابها و اعتراضات گسترده بر ضد رژيمهاي دستنشانده را در شمال آفريقا و خاورميانه نتيجه موج بيداري اسلامي در اين مناطق ميدانند.
مردم مصر اکنون پس از سرنگوني رژيم مبارک، بر برگزاري انتخاباتي آزاد، عادلانه و مطابق خواست تمامي اقشار مردم اين کشور تاکيد ميکنند.
مصريان همچنين از سران نظامي اين کشور خواستهاند تا به مناسبات سياسي مصر با رژيم اسرائيل و حصر تحميلي نوار غزه خاتمه دهند.
احزاب و جريانهاي سياسي مصر، همکاري سران اين کشور در تداوم بخشيدن به محاصره غزه را تامين کننده منافع اسرائيل، امريکا و تهديدي براي ثبات و استقلال منطقه ميدانند.
دولت مبارک از سال 2007 ميلادي و همزمان با آغاز تحريم مرگبار تلآويو عليه غزه با حمايت از اقدامات اين رژيم، مرز رفح را که حد فاصل ميان باريکه غزه و کشور مصر است، مسدود کرد.
اين سياست دولت پيشين مصر از سوي مجامع جهاني محکوم شد.