یک سناتور امریکایی: مصر به ايران دوم تبديل می‌شود

تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۰

يك سناتور آمريكايي گفت که ما نگرانيم روند انقلاب ايران در مصر هم تكرار شود.

به گزارش گرداب روزنامه کیهان نوشت: مارك كرك در گفت وگو با VOA و درباره اين پرسش كه "نظر شما نسبت به عادي سازي روابط دولت مصر با ايران چيست؟"، اظهار داشت: «نگرانم. چرا كه انقلاب مصر ممكن است در يك روند چند مرحله اي به سرنوشت انقلاب ايران منجر شود. ما چند مرحله را در يك انقلاب شاهديم؛ ابتدا بركناري ديكتاتور، دوم تشكيل دولت موقت ضعيف و سوم تشكيل يك حكومت دائم. در ايران از شاه به دولت بسيار ضعيف بختيار و نهايت به حكومت آيت الله خميني رسيديم. نگرانم اين روند براي مصر هم دنبال شود و به سرعت يك نوع ديكتاتوري اسلامي جديد روي كار آيد.»

اين سناتور به روال همه مقامات آمريكايي ترجيح داد اشاره اي به اين حقيقت نكند كه كاخ سفيد به مدت بيش از 3 دهه از يك ديكتاتور سفاك به نام حسني مبارك در مصر دفاع كرده و حق اظهار نظر و مرزبندي درباره ديكتاتوري و مردم سالاري را ندارد.

 وی با وجود ايستادن كاخ سفيد در كنار تمام ديكتاتورهاي منطقه ادعا كرده است: «ما بهترين كشور دنيا هستيم، اما نه به خاطر اقتصاد و ارتش بلكه به خاطر ارزش هايمان[!!] آمريكا قوي ترين نيروي تاريخ در حفظ كرامت انساني و آزادي است. اكنون هم مي بينيم در سراسر خاورميانه، مردم آرزوي آزادي و مردم سالاري دارند.»

كرك در بخش ديگري از مصاحبه صداي آمريكا با اين پرسش مواجه شد كه "آيا خروج سريع نيروهاي ما از افغانستان باعث خواهد شد ايران جاي ما را بگيرد‌" وي در پاسخ گفت: «بله فكر مي كنم اگر ما به سرعت افغانستان را ترك كنيم، ممكن است بخش اعظم غرب افغانستان تحت قدرت و اختيار ايران قرار گيرد و اين بد است.»

اين سناتور جمهوري خواه درباره سياست هاي ضد ايراني باراك اوباما گفت: «به طور قطع سياست هاي اوباما درباره ايران خيلي خوب بوده است. او تحريم هاي همه جانبه عليه اين كشور را امضا كرد و خيلي سريع مواضعش را نسبت به تجهيز حماس و حزب الله و برنامه اتمي اعلام كرد. اما من نگرانم كه در پشت صحنه به اندازه كافي عمل نشده است. او در وسط جنبش سبز به اندازه كافي از حسين [رونقي] و نويد [خانجاني] و نسرين [ستوده] و جعفر [پناهي] اسم نبرد [!] او بايد تحريم ها را با قدرت بيشتري اعمال كند.»

فكر مي كنيد تحريم ها عليه ايران تاثيرگذارند؟ مارك كرك در پاسخ به اين سوال تاكيد كرد: «نه فكر مي كنم تحريم ها به سرعت تضعيف شده اند.»