نگاهی آماری به عملکرد برخی از رسانهها در مسائل کشور
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۰
به نظر می رسد مقابله با جریان انحرافی به هر دلیل و با هر نیتی که این شدت را پیدا کرده، دارد بیش از حد لزوم انرژی و هزینه به کشور تحمیل میکند.
گرداب- امام خامنهای فرمودند: «مسائل درجه دوم جاى مسائل اصلى را در انگیزههاى ما، در همت ما، در صرف انرژىاى که میشود، نگیرد.»
نکته1: اواخر مردادماه سال گذشته، در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب، یکی از دانشجویان گلایه خود از جریانی که امروز به "جریان انحرافی" موسوم شده را اینگونه خدمت رهبری مطرح کرد که : «چه کنیم که دلمان از دست چپ و راست رئیس جمهور خون است» و از پیر فرزانه انقلاب این پاسخ حکیمانه را شنید:
«یکى از دوستان گفتند ما از دست چپ و راست رئیس جمهور دلمان خون است. خوب، حالا دل شما خون – که خدا نکند خون باشد – اما به شما عرض بکنم؛ اینها جزء مسائل تعیین کننده و اصلى نیست. ممکن است ایراد و اشکال وارد باشد – من در این مورد هیچ قضاوتى نمیخواهم بکنم – ممکن است کسى به یک شخصى یا به یک کارى ایراد داشته باشد؛ منتها باید توجه کنیم که مسائل را اصلى – فرعى کنیم.
مسائل درجه دوم جاى مسائل اصلى را در انگیزههاى ما، در همت ما، در صرف انرژىاى که میشود، نگیرد. من عرضم فقط این است و الا من نه اعتراض میکنم به اینکه شما چرا از زید یا عمرو خوشتان مىآید یا بدتان مىآید، نه. ممکن است خوشتان بیاید، ممکن است بدتان بیاید – ایرادى ندارد – و نه اعتراض میکنم که چرا آن ایراد را یک وقت به شکلى که یک مفسدهاى نداشته باشد، بر زبان آوردید؛ آن هم به نظرم اشکالى ندارد. فقط توجه کنید که این جاى مسائل اصلى را نگیرد. مسائل اصلى ما چیزهاى دیگرى است.»
نکته2: رهبر فرزانه انقلاب، همان حکیمی که بر اصلی – فرعی کردن مسائل تأکید دارد، با بررسی همه مسائل ریز و درشت کشور اعم از مسائل فرهنگی، سیاسی، بین المللی، اجتماعی، اقتصادی و… سال جاری را به نام سال "جهاد اقتصادی" نامگذاری فرمودند و این یعنی اصلی ترین مسئله کشور.
کسی نظر دیگری دارد ؟ آیا رهبری عزیز در سال گذشته، وقتی دانشجویان از "جریان انحرافی" امروز گلایه می کردند، بصیرت کافی برای درک انحراف این جریان و خطرات احتمالی آینده این جریان نداشتند که فرمودند : «مسائل اصلی ما چیزهای دیگری است»؟
بد نیست امروز بعد از گذشت حدود ۸ ماه از روزی که رهبری عزیز بر "اصلی – فرعی" کردن مسائل تأکید فرمودند، نگاهی آماری داشته باشیم بر عملکرد برخی از رسانه ها در پرداختن به مسائل اصلی و فرعی کشور.
نکته3: یکی از راه هایی که می توان به تعداد تکرار یک کلمه یا یک عبارت در یک سایت پی برد، استفاده از جستجوی پیشرفته گوگل است. با استفاده از این ابزار گوگل، تحقیق مختصری کردیم در خصوص میزان استفاده برخی از رسانه ها، از دو عبارت "جهاد اقتصادی" و "جریان انحرافی" در یک ماه گذشته.
نتایج این بررسی بسیار عجیب و قابل تأمل است. خلاصه بررسی ها در جدول زیر نمایش داده شده است:
نکته 4: حتی اگر از مقایسه میزان استفاده از این دو عبارت هم (به هر دلیلی) صرف نظر کنیم، آیا صرفاً میزان استفاده از عبارت "جریان انحرافی" در سایت های خبری، آن هم فقط در طول یک ماه، نشان از پرداختن بیش از حد به یک مسئله فرعی نیست؟ هیچ کس منکر لزوم مقابله با انحراف نیست، اما آیا حجم پرداختن به این مسئله، با میزان اهمیت آن تناسب دارد؟ آیا "جریان انحرافی" جریان تر است یا "جریان مقابله با جریان انحرافی" جریان تر است؟!
به نظر می رسد مقابله با جریان انحرافی به هر دلیل و با هر نیتی که این شدت را پیدا کرده، دارد بیش از حد لزوم انرژی و هزینه به کشور تحمیل می کند.
نکته 5: ولی امر مسلمین، دهه جاری را به نام "دهه عدالت و پیشرفت توأمان" نامگذاری فرمودهاند. ساختن کشور و ارائه یک مدل عملیاتی از پیشرفت اسلامی – ایرانی باید اولویت اول همه ما باشد.
نکته 6: تقریباً اکثر قریب به اتفاق منتقدین "جریان انحرافی" این جریان را به دلیل "عدم ولایت پذیری عملی" مورد نقد قرار می دهند، اما عکس های زیر که خلاصه اطلاعات آن ها در جدول فوق ارائه شده، میزان "ولایت پذیری عملی" ما را نمایش می دهند. در این تصاویر که بخشی از صفحه جستجوی پیشرفته گوگل را نمایش می دهد، عبارت های "جریان انحرافی" و "جهاد اقتصادی" را در مطالب منتشر شده یک ماه گذشته ۱۱ سایت خبری جستجو کرده ایم.