به گزارش
گرداب به نقل از نیویورک تایمز، آمریکا در طرح جدید خود که شامل یک سری پروژههای مخفی است در تلاش است تا با برپایی شبکههای مستقل اینترنتی و تلفن همراه در داخل کشورهای دیگر و با ایجاد ارتباط با دفتر عملیاتی واقع در واشنگتن، دست به یک سری عملیات روانی در راستای براندازی حکومتهای کشورهای مخالف خود بزند.
برخی از این پروژهها شامل فناوریهایی هستند که آمریکا در حال توسعه آنهاست. برخی دیگر نیز ابزارهای مختلفی را در کنار هم قرار میدهند که هکرها به وجود آوردهاند.
اقداماتي كه آمريكا در زمينه ايجاد شبكههاي ارتباطي سايه اعمال كرده،
عبارتند از حمايت مالي از پروژههايي مانند ايجاد شبكههاي تلفني سراسري
داخل كشورهاي خارجي و طرحي با عنوان "اينترنت در چمدان" كه به كاربران
اين اجازه را ميدهد تا با شبكههاي بيسيم مستقل ارتباط برقرار كنند.
ادعا شده است،
این چمدان که تا به حال وزارت خارجه آمریکا برای آن 2 میلیون دلار هزینه کرده است، میتواند به صورت پنهان از مرزهای کشورها عبور داده شده و با ایجاد تنظیمات سریع، امکان ارتباط بیسیم در یک محوطه وسیع از طریق اینترنت جهانی را به وجود آید.
برای این کار آمریکا در نظر دارد تا دست به ایجاد وب نامحسوس بزند. گروه سازنده پروژه چمدان، متکی بر فناوری شبکه "مِش" است. شبکه مش میتواند در وسایلی چون تلفن همراه یا رایانههای شخصی تغییراتی ایجاد کرده و بدون یک هابِ متمرکز، دست به ایجاد یک وب بیسیم نامحسوس بزند.
به عبارت دیگر، فایلهای صوتی، تصویری یا ایمیلها را میتوان بدون هیچگونه واسطهای بین دو وسیله به صورت بیسیم و با دور زدن شبکه ارتباطی رسمی رد و بدل کرد. در واقع در این فناوری هر تلفن نقش یک برجک را ایفا میکند. همچنین سازندگان این فناوری گفتهاند که این چمدان شامل آنتنهای بیسیم کوچک برای افزایش منطقه تحت پوشش، یک لپتاپ برای مدیریت سامانه، درایو فلش و سیدی برای توزیع نرمافزار به دیگر وسایل و مخفی نگهداشتن ارتباطات و دیگر اجزای لازم خواهد بود.
بر اساس اين گزارش استفاده از اين سامانه در ايران، سوريه و ليبي هدف اصلي آمريكا از تهيه آن است.
همچنین وزارت خارجه آمریکا در حال تأمین بودجه ساخت شبکههای بیسیم پنهان است که این امکان را برای مخالفان دولتهای اسلامی چون ایران، سوریه و لبنان به وجود میآورد تا در خارج از محدوده دسترسی دولت دست به ایجاد ارتباط بزنند.کلین اندرسان، محقق و متخصص در مسائل فناوری ایران، در این خصوص اظهار کرده است: «پایین بودن سرعت ارتباطات سبب بیاستفاده شدن اکثر فناوریهای دور زدن میشود.»
یکی دیگر از طراحان این پروژه به نام مهدی یحیینژاد ابراز داشت که وزارت خارجه آمریکا به وی و همکارانش برای انجام پروژهای بودجه داده است. در این پروژه قرار است با ایجاد تغییر و اصلاحات در بلوتوث بتوان فایلهای تصویری را به صورت خودکار و از طریق یک شبکه مورد اعتماد از تلفنی به تلفن دیگر انتقال داد.
در پروژهای دیگر، وزارت خارجه آمریکا و پنتاگون حداقل 50 میلیون دلار هزینه کردهاند تا تحت حمایت ارتش آمریکا و با استفاده از برجکهایی در داخل افغانستان، یک شبکه مستقل تلفن همراه در این کشور راه بیاندازند. طبق معمول آمریکا هدف از ایجاد چنین شبکهای را مقابله با طالبان اعلام کرده است.
هیلاری کلینتون در خصوص این طرح گفته است: «این فرصت تاریخی وجود دارد تا ما دست به ایجاد تغییرات مثبت بزنیم، تغییراتی که آمریکا از آنها حمایت میکند.» با این حال، مسئولین این طرح هشدار دادهاند که شبکههای مستقل دارای تبعات منفی نیز است. دولتها میتوانند به راحتی مکان آنها را به طور دقیق ردیابی کرده و اشخاص استفادهکننده از این فناوری را دستگیر کنند. همچنین این امکان وجود دارد تا هنگام حمل و آوردن این سختافزار به داخل کشورهای مورد نظر، اشخاص شناسایی و دستگیر شوند.
میتوان گفت که این اقدام آمریکا در نوع خود جدید است، چرا که این کشور قبلاً با استفاده از پخش برنامههای تلویزیونی و رادیویی چون صدای آمریکا سعی در براندازی حکومت کشورهای مخالف خود داشته است. اما اکنون در این طرح آمریکا در تلاش است با ایجاد ارتباط از طریق اینترنت، بتواند بدون هیچگونه مزاحمتی از سوی دولتها دست به انجام عملیاتهای روانی و تحریک مردم کشورهای اسلامی و براندازی حکومتهای آنها بزند. در این طرح گروهی از سیاستمداران، مهندسان نظامی، برنامهنویسان و مخالفان کشورهای اسلامی حضور دارند.
قرار است وزارت خارجه آمریکا تا پایان سال 2011 مبلغی بالغ بر 70 میلیون دلار در زمینه ایجاد چنین فناوریهایی هزینه کند. کلای شیرکی، استاد دانشگاه نیویورک در زمینه شبکههای اجتماعی و اینترنت، اظهار کرده است: «
نمیتوان گفت که همه آنچه ما میخواهیم ایجاد آزادی بیان برای مردم است. بلکه هدف اصلی سرنگونی حکومتهای مستبد است.»
وی همچنین اخطار داده است که اگر آمریکا دست از حمایت و پشتیبانی از کشورهایی چون عربستان سعودی یا بحرین برندارد، ممکن است به دلیل وجود تناقض بین ایجاد این فناوریها و این نوع حمایتها متهم به دورویی شود.
منبع:
مشرق