به گزارش
گرداب، بيشتر اين افراد اگر اقدامات پيشگيرانه ضروري را انجام ندهند به تدريج در معرض خطر ابتلا به سندرم بينايي ناشي از كامپيوتر قرار خواهند گرفت اما شما تا چه حد با اين سندرم آشنايي داريد؟
به گفته متخصصان چشم پزشكي، دانشگاه آلاباما استفاده طولاني مدت از كامپيوتر و ساعات زياد خيره شدن به مونيتور آن صدمات جبران ناپذيري به چشم وارد ميسازد كه سردردها و استرسها و فشارهاي وارد شده به سيستم بينايي از آن جملهاند.
متخصصان اين مشكلات را سندرم بينايي ناشي از كامپيوتر ناميدهاند و به گفته آنها از هر 10 كاربر دائمي كامپيوتر، هشت نفر به اين سندرم مبتلا ميشوند. اگر روزانه بيش از دو ساعت مداوم به مونيتور نگاه كنيد بيشتر با خطر ابتلا به اين سندرم مواجه خواهيد بود.
مهمترين و شايعترين علائم اين سندرم شامل درد گردن و شانه، سردردها و كاهش تمركز ديد است. از ديگر علائم اين سندرم ميتوان به خستگي، سوزش و خارش چشم، خشك شدن و يا ترشح بيش از حد مايعات چشم، دوبيني، نياز به استفاده از عينك و حساسيت به نور اشاره كرد. اما آيا راهي وجود دارد كه به دليل ضرورت استفاده از كامپيوتر در زندگي مدرن امروزي هم بتوانيم از اين وسيله استفاده كنيم و هم از آسيب زياد به چشمها و احتمال بروز اين سندرم تا حد زيادي بكاهيم؟
سايت تخصصي – بهداشتي "سينوتو منچستر" در مقالهاي در اين زمينه چند توصيه بهداشتي را ارائه كرده است كه به كار بستن آنها در پيشگيري و كاهش خطر ابتلا به اين سندرم تا حد قابل توجهي موثر است.
در اين مقاله توصيه شده است:
- مونيتور را در وضعيتي قرار دهيد كه فاصله مناسبي با چشمان شما داشته باشد و اگر ديد مناسبي نداريد از عينك استفاده كنيد.
- از خيره شدن به صحنه مونيتور حتي المقدور پرهيز كنيد.
- دقيقا روبهروي كامپيوتر بنشينيد.
- صحنه مونيتور را پشت به ديوار نگذاريد بلكه سيستم را طوري جاسازي كنيد پشت شما به ديوار باشد و بتوانيد فضاي اتاق را در پشت مونيتور ببينيد.
- حدود 30 تا 50 سانتي متر از مونيتور فاصله داشته باشيد.
- خط ديد شما بايد مسطح يا بالاتر از مونيتور باشد.
- مچ دستتان را هنگام تايپ كردن، خم نكنيد و زانوهاي خود را هنگام نشستن پشت كامپيوتر در زاويه 90 درجه قرار دهيد.
- هر از گاهي با نگاه كردن به يك شي در دور دست به عضلات چشمان خود استراحت بدهيد. پزشكان توصيه ميكنند در ازاي هر يك ساعت كار با كامپيوتر دو تا سه دقيقه اين كار را انجام دهيد تا از فشار وارده به عضلات چشم كاسته شود.
- نور مونيتور را در حد استاندارد تنظيم كنيد.
- صفحه مونيتور را طوري قرار دهيد كه نور لامپ يا چراغ روي آن نيافتد چون بازتاب آن از مونيتوربه سمت چشم خطرناك است.
- يك راه كار ساده اما بسيار موثر ديگر پلك زدن است. با پلك زدن مكرر از خشكي چشم جلوگيري كنيد. افرادي كه زياد پلك نميزنند دچار خشكي، سوزش و قرمزي چشم ميشوند.
همچنين توصيه ميشود تمام افرادي كه مجبور هستند روزانه بيش از دو ساعت مقابل مونيتور بنشينند از عينكهاي محافظ استفاده كنند.
منبع:
ایسنا