عباس آقازماني (ابوشريف) از جمله چهرههاي رازآلود دوران معاصر است که علاوه بر سوابق مبارزاتي پيش از انقلاب، در اوايل انقلاب نيز مسئوليتهاي متعدد مهمي را برعهده داشته اما از سالها پيش به کشور پاکستان رفته و به عبادت و مطالعات ديني مشغول بوده است.
به گزارش گرداب، روزنامه خراسان در خبري اعلام كرد كه عباس آقازمانی (ابو شريف) فرمانده کل سپاه در دوران رياست جمهوري بنيصدر که همچنان گمنام است، به ايران بازگشته است.
ابوشريف که پيش از انقلاب در قالب گروههاي مختلفي مانند حزب ملل اسلامي و گروه حزبالله به مبارزه با رژيم ستمشاهي پرداخت، در تأسيس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي نقش اساسي داشت و در ارديبهشت ۱۳۵۸ از طرف شوراي انقلاب به سمت فرماندهي عمليات سپاه پاسداران منصوب شد.
او همچنين در آرام کردن آشوبهاي گنبد، کردستان و غائله حزب جمهوري خلق مسلمان تبريز به عنوان فرمانده عمليات سپاه نقش اساسي داشت و در آزادسازي پاوه در کنار مصطفي چمران بود.
ابوشريف در تاريخ ۲ خرداد ۱۳۵۹ طي حکمي از طرف ابوالحسن بنيصدر (رئيسجمهور وقت و فرمانده کل نيروهاي مسلح ج.ا.ا) به فرماندهي کل سپاه پاسداران منصوب شد، اما پس از يک ماه در تاريخ ۲۷ خرداد ۱۳۵۹ از اين سمت استعفا کرد.
فرماندهي عمليات غرب کشور، رئيس ستاد جنگي غرب کشور، نمايندگي شوراي عالي دفاع در غرب کشور، قائممقامي کل سپاه و نمايندگي تامالاختيار سپاه در سازمان کمک به نهضتهاي آزاديبخش جهان از ديگر مسئوليتهاي ابوشريف بوده است. عباس آقازماني در شهريور ۱۳۶۰ به سمت کاردار ايران در پاکستان منصوب شد و در فروردين ۱۳۶۱ به سمت سفير ارتقا يافت. پس از سه سال مأموريت وي پايان پذيرفت و از وزارت امور خارجه رفت.
پس از آن رهسپار پاکستان شد و ارتباطات خود را با نيروهاي جهادي و احزاب شيعه و سني افغانستان عميقتر کرد و تجربيات خود را در اختيار مجاهدان افغان گذاشت و با تشکيل کلاسهاي عربي و قرآن، در تقويت ايدئولوژي و نيز ايجاد وحدت بين مجاهدان فعاليت ميکرد. او در هنگامه سقوط دولت کمونيستي نجيبالله در کنار مجاهدان افغان وارد کابل شد.
پس از آن که گروه طالبان بخشهاي عمده افغانستان را به اشغال خود درآورد و کابل در آستانه سقوط قرار گرفت، ابوشريف به همراه تعدادي از مجاهدان و نيروهاي جهادي افغان، قبل از سقوط کامل پايتخت با تغيير چهره و ظاهر، از کابل خارج شد و پس از تحمل دشواريهاي فراوان وارد پاکستان شد.