پاسخ نمايندگان به ترور دانشمندان؛

طرح تحريم 26 مقام آمريكايی تصويب شد

تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۰

جلسه علني امروز مجلس شوراي اسلامي با تصويب يك‌ فوريت طرح تحريم 26 مقام آمريكايي و محكوميت ترور دانشمندان و جنايات گروه تروريستي پژاك همراه بود.

به گزارش گرداب، اولين جلسه علني پارلمان در نخستين هفته مرداد ماه در حالی برگزار شد که گزارش فوريت طرح تحريم و تعقيب 26 مقام آمريكايي با رأ‌ي بالاي نمايندگان به تصويب رسيد.

اين طرح با بيش از 200 امضا براي در دستور كار قرار گرفتن در صحن علني هفته گذشته تقديم هيئت رئيسه مجلس شد.

كاظم جلالي، نماينده شاهرود و سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، كه عنوان طراح طرح مذكور در صحن علني صحبت مي‌كرد، با اشاره به جنايات مدعيان حقوق بشر در كشورهاي منطقه، اظهار داشت: «آمريكايي‌ها جناياتي را در زندان‌هاي مخوف و ديگر زندان‌ها از جمله گوانتانامو و بگرام انجام داده‌اند كه انسان شرمش مي‌شود آن‌را از طريق تريبون رسمي اعلام كند.»

جلالي با اشاره به گزارش تكان‌دهنده خبرنگار آمريكايي درباره جنايات آمريكا در افغانستان گفت: «جنايات آمريكا در افغانستان به حدي است كه خبرنگار آمريكايي بخشي از آن را افشا كرده است؛ آمريكايي‌ها در حالي جنايت مي‌كنند كه ديگر كشورها را به نقض حقوق بشر متهم مي‌كنند.»

سخنگوي كميسيون امنيت ملي با اشاره به ترور رفيق حريري گفت: «در اين پرونده نيز آمريكايي‌ها به دنبال سرپوش گذاشتن بر جنايات خود هستند و اين موضوع براي همه ملت‌ها آشكار است. بسياري از كارشناسان معتقدند اتفاقي كه در نروژ رخ داد، با هدف سرپوش گذاشتن بر جنايات انگليس بوده است.»

جلالي با اشاره به فرقه داوديه نيز گفت: «در بحث فرقه داوديه 82 نفر زنده زنده در آتش سوزانده شدند و آمريكايي‌ها از علت آن به مردم چيزي نگفتند.»

وي در پايان از ديگر كشورهاي اسلامي خواست ‌براي مقابله با جنايت آمريكا قوانين مشابه با طرح تحريم و تعقيب مقامات آمريكايي را در دستور كار خود قرار دهند.

پس از سخنان كاظم جلالي، 196 نماينده مجلس با يك‌فوريت طرح تحريم 26 مقام آمريكايي از سوی ايران موافقت كردند. گزارش فوريت طرح تحريم و تعقيب 26 مقام آمريكايي كه مخالفي در مجلس نداشت، با رأ‌ي بالاي نمايندگان به تصويب رسيد.


متن طرح يك‌فوريتي تحريم و تعقيب مقامات آمريكايي
طرح تحريم و تعقيب برخي مقامات آمريكايي كه به امضاي 196 نفر از وكلاي مجلس رسيده است، داراي يك مقدمه توجيهي و 6 ماده است.

در مقدمه توجيهي طرح مذكور آمده است: ايالات متحده آمريكا با توجه به رويكرد يك جانبه‌گرايانه خود جنايات وسيعي عليه بشيريت مرتكب شده است، اگرچه كليت سياست‌هاي جنايتكارانه آمريكا محكوم است اما برخي از مقامات ارشد آمريكايي، نقش مستقيم در اين جنايات ايفا كرده‌اند.

اين افراد، ناقض جدي حقوق بشر در عرصه جهاني علي‌الخصوص در عراق و افغانستان بوده و از تروريست‌ها به طور مستقيم حمايت كرده و همچنين در قاچاق و عبور مواد مخدر ايفاي نقش جدي كرده‌اند. لذا به منظور محكوم كردن اين اشخاص به عنوان جنايتكاران عليه بشريت و ناقضين حقوق بشر اين طرح به صورت يك‌فوريت آماده شده و اسامي 26 تن از مقامات آمريكايي مشخص شده است و ليست تكميلي نيز متعاقبا اعلام و به اين ليست افزوده خواهد شد.

متن طرح تحريم و تعقيب برخي مقامات آمريكايي به شرح ذيل است:
ماده 1- مقامات و فرماندهان آمريكايي مسئول جنايات بين‌المللي و نقض حقوق بشر كه ليست آنها از سوی كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي تهيه و منتشر مي‌شود، مشمول موارد ذيل مي‌شوند:

الف - همه اموال و دارايي‌هاي اين افراد و يا شركت‌ها و يا اشخاص حقوقي وابسته به آنها تحت هر نام و عنوان كه در ايران قرار داشته يا تحت كنترل و يا در اختيار هر شخص حقيقي و حقوقي ايراني قرار گيرد، ضبط و توقيف مي‌شود.

ب- هر گونه همكاري، مشاركت، اخذ يا ارائه كمك اعم از مالي يا غير مالي، مساعدت و ارائه خدمات يا كالاها از سوی اشخاص ايراني يا اشخاص مذكور در اين قانون يا اشخاص وابسته به آنها ممنوع است.

د- ورود افراد مذكور به هر نقطه از خاك جمهوري اسلامي ايران ممنوع است.

ماده 2- به منظور پيگيري موارد فوق، كميته‌اي به رياست دادستان كل كشور متشكل از وزراي اطلاعات، كشور، امور خارجه، رئيس سازمان صدا و سيما، فرماندهي نيروي انتظامي و 2 نفر از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي (يك نفر از اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي و يك نفر از كميسيون قضايي و حقوقي با انتخاب كميسيون‌هاي مزبور) به عنوان ناظر تشكيل مي‌شود.

تبصره - اين كميته موظف است هر 6 ماه يك بار گزارش نحوه و چگونگي اجراي اين قانون را به كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي ارائه كند.

ماده 3- قوه قضائيه مكلف است در چارچوب قوانين و مقررات، اين اشخاص را به دليل ارتكاب جنايات بين‌المللي و جرائم عليه افراد و اتباع ايراني تحت تعقيب قرار دهد.

ماده 4- وزارت امور خارجه مكلف است با استفاده از تمامي امكانات نسبت به پيگيري جنايات بين‌المللي و نقض حقوق بشر در همه سطوح بين‌المللي پيگيري كند.

ماده 5- صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران بايد با استفاده از امكانات خود افكار عمومي و جهاني را نسبت به جنايات اين اشخاص آگاه كند.

ماده 6- وزارت امور خارجه موظف است، گزارش نقض حقوق بشر از سوی ايالات متحده آمريكا و انگليس را در داخل اين دو كشور و خارج آن به شكل ساليانه تهيه و در جلسه‌اي با حضور رسانه‌ها در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي ارائه كند.

تبصره - كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي اين گزارش‌ها را در صحن علني مجلس شوراي اسلامي مطرح مي‌كند.