تلفن هوشمند شما؛ جبهه‌اي جديد برای هكرها

تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۰

کارشناسان ضمن هشدار نسبت به ورود هكرها به حوزه تلفن‌ هوشمند، از کشف یک زنجیره بدافزار علیه تلفن‌هاي هوشمند داراي سيستم عامل اندرويد خبر دادند.

به گزارش گرداب، چند روز پيش محققان يك زنجيره بدافزاري ديگر عليه تلفن‌هاي هوشمند داراي سيستم عامل اندرويد را كشف كردند؛ اين در حالي بود كه يك ماه پيش نيز يك حفره امنيتي در آي‌فون شناسايي شد كه دولت آلمان را واداشت درباره اين تهديد به شركت اپل هشدار دهد.

كارشناسان امنيتي مي‌گويند، حمله به تلفن‌هاي هوشمند به سرعت رشد مي‌كند و مهاجمان نيز درباره استفاده از تكنيك‌هاي جديد باهوش‌تر مي‌شوند. در حال حاضر 38 درصد از مردم آمريكا داراي تلفن هوشمند هستند كه اين ميزان در سال 2007 نزديك به 6 درصد بود.

به گفته كارشناسان هكرها براي انجام فعاليت‌هاي خود وارد جبهه‌ جديدي به نام تلفن هوشمند شده‌اند. چند روز پيش كارشناسان به صاحبان تلفن‌هاي همراه اندرويدي هشدار دادند يك بدافزار جديد براي سيستم عامل اندرويد منتشر شده كه مي‌تواند فهرست تماس‌هاي تلفني صاحب تلفن را ضبط و آن‌ها را به يك سرور ارسال كند.

اين ويروس مخرب تماس‌ها را برروي حافظه‌هاي SD ضبط کرده و منتظر برقراري اتصال شما به اينترنت مي‌ماند و پس از برقراري ارتباط اطلاعات تماس شما به سرور اينترنت انتقال مي‌دهد.

كارشناسان پيشنهاد كردند براي مقابله با اين بدافزار، برنامه‌ها و نرم‌افزارها از مارکت‌هاي معتبر و مورد اعتماد دانلود و نصب شود.

توصيه ديگر نصب نرم‌افزار‌هاي آنتي‌ويروس است که ممکن است تاحدي جلوي اين برنامه‌هاي مخرّب را بگيرد و امنيت گوشي و اطلاعات را حفظ کند.

با توجه به رشد روزافزون بدافزارها براي دستگاه‌هاي قابل حمل كارشناسان پنج راه را براي حفاظت تلفن‌هاي همراه و تبلت‌ها در مقابل بدافزارها پيشنهاد مي‌كنند:

1- تلفن خود را قفل كنيد
گذاشتن يك رمز عبور ساده بر روي تلفن نخستين قدم و تنها قدم براي محافظت از تلفن در زماني است كه مفقود مي‌شود.

2- تنها از فروشگاه‌هاي معتبر نرم‌افزار بخريد
به‌عنوان مثال صاحبان تلفن همراه با سيستم عامل iOS بايد از فروشگاه‌هاي معتبر مانند App Store به خريد نرم‌افزار بپردازند.

3- دانلود هر نرم‌افزار را به دقت بررسي كنيم
هر دانلود به منزله يك تهديد بالقوه براي امنيت تلفن است و پيش از شروع دانلود بايد به دقت منبع دانلود بررسي شود.

4- مراقب پيامك‌ها و اي‌ميل‌هاي عجيب باشيم
هم‌زمان با شبيه شدن تلفن‌هاي هوشمند به رايانه‌هاي شخصي و چك كردن اي‌ميل‌ها با گوشي نبايد هر اي‌ميلي را باز كرد. هكرها هم‌چنين مي‌توانند با ارسال يك پيامك گوشي را هك كنند. بنابراين بايد از باز كردن پيامك‌ها و اي‌ميل‌هاي عجيب خودداري كنيم.

5- از نرم‌افزار امنيتي تلفن همراه استفاده كنيم
هم‌زمان با رشد بدافزارها و ويروس‌ها در جهان تعداد نرم‌افزارهاي خوب امنيتي در بازار نيز افزايش يافته است.

منبع: ایسنا