تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا نشان داد:

فیس‌بوک عامل خودپرستی و نارسایی روانی

تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۰

تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا در مورد تاثیر استفاده از شبکه‌های ‌اجتماعی روی رفتار اجتماعی نشان می‌دهد که استفاده بیش از حد از این رسانه‌ها کاربران را دچار خودپرستی و نارسایی‌های روانی می کند.

به گزارش گرداب، بر اساس تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا بررسی تاثیر استفاده از شبکه‌های ‌اجتماعی روی رفتار اجتماعی و روحیات انسان‌ها نشان می‌دهد که استفاده بیش از حد از این رسانه‌های جدید می‌تواند به بروز رفتارهای ضد اجتماعی، خودپرستی و مجموعه دیگری از نارسایی‌ها و پیامدهای منفی در میان کاربران منجر شود.

در خصوص عوارض استفاده زیاد از فیس بوک، سایت آمریکایی "مشبل"  (Mashable) می نویسد: بر اساس تحقیقات جدیدی که از سوی "لری روزن"، پروفسور روان‌شناسی در دانشگاه دولتی کالیفرنیا، انجام شده است، استفاده بیش از حد از فیس‌بوک می‌تواند به بروز یک چنین نارسایی‌های روانی در میان نوجوانان منجر شود.

این تحقیقات بر اساس نظرسنجی و آمارگیری از بین هزار نوجوان خانواده‌های شهرنشین و بررسی رفتار سیصد نوجوان به هنگام مطالعه و انجام تکالیف درسی صورت گرفته است.

چند مورد از پیامدهای استفاده از فیس‌بوک برای نوجوانان که در این تحقیقات به آن اشاره شده عبارتند از:

- بروز و تقویت حس خودپرستی در میان نوجوانانی که به طور مرتب از فیس‌بوک استفاده می‌کنند.
- بروز نارسایی‌های روانی دیگر از جمله رفتارهای ضد اجتماعی، هیجان شدید و پرخاش‌گری در میان نوجوانانی که بسیار زیاد از فیس‌بوک استفاده می‌کنند.

- در مورد نوجوانانی که بیش از حد و اعتیادگونه از فیس‌بوک و سایر شبکه‌ها و نرم‌افزارهای کامپیوتری مثل بازی‌های ویدئویی استفاده می‌کنند، علاوه بر غیبت از مدرسه و افت تحصیلی، عوارضی نظیر درد در ناحیه شکم، مشکل خواب، افسردگی و اضطراب نیز بروز می‌کند.

یکی از نکات جالب در تحقیقات پروفسور روزن نکته‌ای است که به آن "حس همبستگی مجازی" نام داده است.

به گفته پروفسور روزن، نوجوانان از طریق فیس‌بوک با دوستان خود که غمگین یا پریشان هستند مهربانی کرده و عاطفه نشان دهند و این در دنیای مجازی رخ می‌دهد.

منبع: مشرق