به گزارش
گرداب، "آنجلینا جولی" که این روزها به نماد "دیپلماسی مشاهیر" بدل شده و الگویی موفق و فعال برای سلبریتی دیپلماسی آمریکایی (celebrity diplomacy) محسوب می شود، به منظور فریب افکار عمومی و نشان دادن چهره ای صلح طلب و معصوم از آمریکا، از مراکز جهانی خیریه متخصص در خنثیسازی مین بازدید کرد.
از آنجا که آنجلینا جولی به مدد قدرت افسانهای هالیوود به چهرهای جهانی و نماد آمریکا بدل گشته، حالا دیگر "آنجلینا جولی" همان "آمریکا" است.
بازدید وی از چنین مراکزی نیز در سازوکارهای دیپلماسی مشاهیر این معنا را القا می کند که آمریکا کشوری صلح طلب است و معصومانه از قربانیان جهانی مین های ضدنفر دفاع می کند. این درحالی است که بزرگترین ارتش دنیا و بزرگترین کارخانه های اسلحه سازی دنیا متعلق به امریکاست و چه بسا همین مین های ضدنفر محصول آمریکا باشد.
آنجلینا جولی در حال حاضر به قصد اغوای جهانی، با همسر خود "براد پیت" از کشور اسکاتلند دیدن میکند با این بهانه که براد پیت در حال بازی در فیلمی به نام "جنگ جهانی زِد (زامبیها)" و گرفتن صحنههای مختلف فیلم در این کشور است.
"هالو" یکی از قدیمیترین و بزرگترین سازمانهای پاکسازی مین است و به ردیابی و پاکسازی مینهای زمینی و دیگر مواد منفجره بازمانده از جنگ میپردازد.
این زوج بازیگر - دیپلمات، از حامیان قدیمی فعالیتهای موسسه خیریه "هالو تراست" معرفی شدهاند. آنجلینا در سفر خود به اسکاتلند از مراکز این تراست واقع در "تورنهیل دومفریشیر" بازدید کرد.
وی گفته است: «نعمتی بود که توانستم از مراکز هالو بازدید کرده و کارکنان متعهد آنجا را ببینم. پس از دوران جنگ، تلاشهای مینیابی هالو موجب بازگشتن ایمنی و ایجاد اجتماعات مردمی شده است.»
آنجلینا جولی و همسرش براد پیت دارای موسسهای هستند که تاکنون به میزان صدها هزار دلار از "هالو تراست" حمایت مالی کردهاند و سبب تاسیس تیمهای مینیاب در کامبوج، سریلانکا، کوزوو و افغانستان شدهاند. این حمایت مالی و دیپلماتیک، تعبیری از همان "شرکت های خصوصی دیپلماسی عمومی" یا public diplomacy private است.
نباید از نظر دور داشت که آمریکا در این کشورها نیروی نظامی مستقر دارد و بسیاری از مین های موجود در کامبوج، یادگارهای تلخ دوران جنگ با آمریکاست، ضمن آنکه هم اکنون هواپیماهای بدون سرنشین این کشور، روزانه مناطق مختلفی از افغانستان و پاکستان را بمب باران می کند.
منبع:
مشرق