پروژه‌اي براي درک وسعت اینترنت

چند صفحه وب در فضاي اينترنت وجود دارند؟

تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۰

چند صفحه وب در اینترنت وجود دارد؟ هیچ‌کس نمی‌داند چند صفحه وب و یا وب‌سایت این جهان بی‌نهایت دیجیتال را به وجود آورده است.

به گزارش گرداب، بنیانگذار مجله "وایرد" معتقد است در حال حاضر یک تریلیون صفحه وب وجود دارد، این به آن معنی است که مجموعه مغز اینترنت از نورون‌های بیشتری نسبت به مغز انسان برخوردار است.

وی می گوید: «اینترنت  یک تریلیون صفحه دارد و مغز انسان 100 میلیارد نورون، هر نورون با هزاران نورون دیگر از طریق سیناپس‌ها اتصال پیدا می کند در حالی که هر صفحه وب به صورت متوسط با 60 صفحه دیگر در ارتباط است، اتصالات مغز انسان 100 برابر اینترنت است با این تفاوت که این تعداد عضو هر چند سال یکبار دوبرابر نمی شود، در حالی که اینترنت این ویژگی را دارد.»

با این همه پاسخ قطعی این سوال به زودی مشخص خواهد شد زیرا گروهی به نام "انجمن شبکه گسترده جهانی" یا WWW که بنیانگذاری به نام "تیم برنرز لی" خالق اولیه اینترنت را دارد، در تلاش است تا تعداد قطعی صفحات اینترنت را با درجه بالایی از قطعیت مشخص کند.

این انجمن با دریافت بودجه مطالعاتی یک میلیون دلاری از سوی گوگل، در نظر دارد نتایج مطالعات آنلاین خود را در اوایل سال آینده با عنوان فهرست شبکه گسترده جهانی منتشر کند. این فهرست به عنوان اولین مقیاس چند بعدی تاثیر اینترنت بر روی انسانها و کشورها معرفی شده است. پروژه، محدوده گسترده‌ای از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را پوشش خواهد داد و با استفاده از آن امکان ارزیابی گرایش اینترنت در طول زمان و نشانه گذاری عملکرد آن در میان کشورهای مختلف به وجود خواهد آمد.

با این همه نتیجه این مطالعه نمی تواند به تمامی پرسشهایی که افراد درباره اینترنت دارند، پاسخ دهد اما امید می رود این گزارش که از این پس در قلب گزارش های سالیانه منتشر خواهند شد بتواند برخی از ناآگاهی ها درباره اینترنت را برطرف سازد.

 این انجمن با انجام تحقیقاتی بر روی کاربران اینترنت، مصاحبه با افراد مرتبط با این موضوع و تلاش برای جمع آوری اطلاعات از تامین کنندگان خدمات اینترنتی، دولتها و موتورهای جستجویی مانند گوگل قصد تکمیل و ارائه این گزارش را دارد.

به منظور یافتن میزان بزرگی شبکه، این گروه قصد دارد طی مطالعات خود به نقش شبکه های اجتماعی در تحولات اخیر خاورمیانه نیز تاکید داشته باشد و تعیین کند کاربران در سرتاسر جهان در جستجوی چه وب سایتهایی هستند، چه وب سایتهایی وجود دارند. همچنین تعیین کند گرایش اینترنت از یک کشور به کشوری دیگر و از منطقه ای به منطقه دیگر چگونه تغییر می کند.

منبع: مهر