به گزارش
گرداب، بی بی سی فارسی 17سپتامبر (26 شهریور) در گزارشی به وضعیت دراویش گنابادی پرداخت.
در این گزارش بیان شده که "مصطفی آزمایش" (سخنگوی دراویش نعمت اللهی گنابادی) در نامه ای به سازمان دیدبان حقوق بشر، خواهان واکنش فوری آنها نسبت به وضعیت این دراویش در ایران شده است.
بی بی سی سپس با بیان اینکه حدود 60 نفر از دراویش در ایران طی چند هفته اخیر دستگیر شده اند گفت: «همچنین گفته می شود که یکی از این دراویش در بیمارستان جان سپرده است.» (خبری که هیچ خبرگزاری آن را مخابره نکرده است)
در ادامه، این شبکه تلاش کرد با دعوت از مصطفی آزمایش و گفتگوی زنده با وی، به این موضوع دامن بزند.
آزمایش ضمن تایید نامه نگاری با سازمان های مختلف برای طلب دخالت در ایران، مدعی شد: «فشارها نسبت به دراویش از گذشته نیز وجود داشته است ولی این که کار به تیراندازی مستقیم برسد و سبب کشته و زخمی شدن دراویش بشود موضوع جدیدی است.»
این ادعا بیشتر از آن که واقعیت داشته باشد به نظر می رسد برای بحرانی جلوه دادن اوضاع مطرح شده چرا که تاکنون هیچ سند و مدرکی برای این موضوع ارائه نشده است.
آزمایش در جواب سوال مجری که از رابطه بین برخورد با "عرفان های نوظهور" و برخورد با "تصوف" سوال کرده بود در پاسخی منفعلانه گفت: «چون در ایران در صدد پاک سازی ایدئولوژیک هستند به همین دلیل به هیچ مکتب و ایدئولوژی متفاوت اجازه حیات نمی دهند.»
این سخنان در حالی است که پیروان تمامی ادیان در ایران آزادانه زندگی می کنند، از تمامی حقوق اجتماعی برخوردارند و حتی در مجلس شورا نماینده دارند و گویا منظور آزمایش از برخورد با مکتب و ایدئولوژی در ایران، پیشگیری از فعالیت فرقه صهیونیستی بهایی، شیطان پرستان و... است.
بی بی سی فارسی طی روزهای اخیر با حساسیت ویژه ای مسائل دراویش را دنبال کرده و همواره در صدد بهره برداری از این موضوع بوده است.
منبع: جام نیوز