اندکی دقت درباره تحولات داخلی ایالات متحده و رویکرد بین المللی ایران نشان می دهد که این ادعا با پرسشهای بیشماری روبرو است که پاسخگویی به آنها اهداف پشت پرده طرح این ادعا را مشخص می کند.
گرداب- رسانه های آمریکایی از شب گذشته در اقدامی هماهنگ با کاخ سفید خبری را منتشر کردند که اتهامی سنگین را متوجه ایران می کرد؛ دروغی که می تواند تاثیر زیادی بر تحولات منطقه داشته باشد، اما بدون شک ایالات متحده اهدافی را از طرح این ادعای بی اساس در شرایط فعلی دنبال می کند.
شب گذشته "اریک هولدر"، وزیر دادگستری آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی که شبکه های الجزیره و العربیه در اقدامی هماهنگ به پخش مستقیم ادعاهای بی اساس وی علیه ایران پرداختند، مدعی شد واشنگتن تدابیری را برای بازخواست ایران به سبب برنامه ریزی برای ترور سفیر عربستان اتخاذ خواهد کرد. وی مدعی شد ما دولت ایران را مسئول برنامه ریزی برای ترور سفیر عربستان در آمریکا می دانیم.
این تلاشها گاه در قالب پروژه ایران هراسی و فروش سلاح به کشورهای عربی خود را نشان می دهد و گاه در قالب تلاش برای راضی کردن این کشورها برای استقرار سپر موشکی برای مقابله احتمالی با ایران! نمایان می شود.
همین مقدمه نشان می دهد که طرح ادعای شب گذشته نیز از چارچوب این تلاشها خارج نیست. ترور سفیر عربستان در آمریکا چه سودی برای ایران خواهد داشت؟ این پرسشی است که باید مقامات آمریکایی به آن پاسخ بگویند.
ایران که خود یکی از قربانیان اصلی تروریسم است همواره تاکید کرده که باید با تروریسم به ویژه تروریسم دولتی مقابله کرد؛ بنابراین اقدام به ترور اشخاص با توجه به راهبرد اسلامی ایران که بر پایه دوستی با افراد بشر است مغایرت دارد.
حذف سفیر عربستان در آمریکا که هیچ ارتباطی با ایران ندارد و تاکنون نیز خبر و یا گزارشی درباره تلاش ضد ایرانی از سوی او در رسانه ها منتشر نشده چه دستاوردی را برای ایران خواهد داشت؟ به عبارت دیگر باید از طراحان جوسازی علیه ایران پرسید سفیر عربستان چه مشکلی را برای تهران به وجود آورده بود که ایران قصد حذف او را داشت؟
متهم شدن ایران به دست داشتن در ترور سفیر عربستان بدون شک تاثیرات منفی زیادی بر خاورمیانه خواهد داشت و اوضاع منطقه را پیش از گذشته امنیتی می کند و بخش زیادی از انرژی ایران و عربستان را صرف پاسخگویی به این موضوع می کند.
بنابراین می توان اینگونه استدلال کرد که حذف سفیر عربستان در واشنگتن سودی برای ایران ندارد تا تهران با صرف هزینه بخواهد وی را از بین ببرد.
آمریکا در طول 10 سال گذشته یعنی پس از حوادث 11 سپتامبر و حمله به افغانستان و عراق هرگاه در این دو کشور با مشکل روبرو شده، تهران را متهم به دست داشتن در ناآرامیها و کمک به شورشیان عراقی و افغانی کرده تا به نوعی ناتوانی خود در برقراری امنیت در این دو کشور را کتمان کند. بر همین اساس متهم کردن ایران به تلاش برای ترور سفیر عربستان می تواند آمریکا را در تشکیل یک ائتلاف ضد ایرانی در منطقه یاری دهد تا بدین ترتیب واشنگتن که در حال تغییر راهبرد خود در عراق و افغانستان است با آسودگی بیشتری سیاستهای توسعه طلبانه خود را در این دو کشور پیاده کند.
در مورد موضوع فلسطین و رژیم صهیونیستی نیز برگزاری کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین و بیانات ارزشمند حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب، در مورد موضوع فلسطین به خوبی خط مقاومت و توطئه های غرب علیه ملت فلسطین را ترسیم کرد؛ بنابراین ایران در مورد موضوع فلسطینیان و رژیم صهیونیستی نیز از دید واشنگتن و تل آویو مانعی در راه دستیابی به اهداف آمریکایی - اسرائیلی به شمار می رود؛ بنابراین مشغول کردن تهران با یکی از مهمترین کشورهای خاورمیانه می تواند واشنگتن و تل آویو را در چپاول حقوق فلسطینیان یاری دهد.