نیویورک تایمز:

واشنگتن قصد داشت به لیبی حمله سایبری کند

تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۰

یک روزنامه آمریکایی فاش کرد که دولت اوباما پیش از آغاز حمله به لیبی قصد اجرای حمله سایبری به این کشور را داشت.

به گزارش گرداب به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، تنها ساعاتی پیش از آغاز حملات ناتو به لیبی به رهبری آمریکا در ماه مارس، در دولت اوباما این بحث مشتاقانه دنبال می‌شد که ماموریت نظامی بر ضد قذافی با استفاده از یک روش جدید جنگی آغاز شود؛ نوعی جنگ سایبری که سیستم دفاع ضد هوایی قذافی را که جنگنده‌های گروه ائتلاف را مورد تهدید قرار می‌دادند، در هم بشکند و یا آن را به طور کاملا ناتوان کند.
 
هدف اصلی؛ قطع ارتباط نیروهای ارتش لیبی
با وجود این که جزئیات و شیوه های دقیق این طرح که در حال بررسی بود محرمانه باقی مانده است اما هدف اصلی آن این بود که نیروهای آمریکایی به شبکه کامپیوتری دولت لیبی نفوذ کنند و خط ارتباطی میان نیروهای ارتش را قطع کنند تا از این طریق از جمع آوری اطلاعات از سوی رادارهای هشدار دهنده سریع و انتقال این اطلاعات به موشک‌هایی که به سمت جنگنده های ناتو نشانه گرفته شده بودند، جلوگیری شود.
 
احتمال استفاده کشورهای دیگر از جنگ افزاهای سایبری
البته مقامات دولتی آمریکا و حتی برخی از سران ارتش از پذیرش این طرح و انجام آن طفره رفتند و این بهانه را آوردند که با توجه به حوادثی که در گذشته رخ داده است، این امکان وجود دارد که کشورهای دیگر از جمله روسیه و چین از جنگ افزاهای سایبری خود استفاده کنند.

این مقامات همچنین این سوال را مطرح کردند که آیا این حمله را می‌توان در این مدت بسیار کم انجام داد یا نه. آن‌ها همچنین از پاسخ دادن به این سوال که آیا رئیس جمهور قدرت و اختیار اجرای این حمله را بدون اطلاع کنگره دارد، ناتوان بودند.
 
مقامات آمریکا طرح حمله سایبری را رد کردند
در نهایت مقامات آمریکا طرح حمله سایبری را رد کردند و بر اساس عادت مرسوم از جنگنده‌های نیروی هوایی، موشک‌های کروز و هواپیماهای بدون سرنشین خود استفاده کردند تا به رادارها و موشک‌های ضدهوایی لیبی که در اختیار دولت قذافی بود، حمله کنند.

 این منازعه که پیش از این اطلاعاتی از آن درج نشده بود در شرایطی مطرح شد که گروهی از مشاوران این مسئله را اثبات کرده بودند که سلاح‌های سایبری به عنوان یک جنگ افزار در حال پیشرفت هستند. سوالی که هم اکنون دولت آمریکا با آن مواجه است این است که آیا می‌تواند خود را از محدودیت‌ها خارج و از حمله‌های سایبری به طور آشکار استفاده کند و این که چه زمانی برای انجام این کار مناسب است؟

پس از این‌که طراحان ماموریت‌های ارتش آمریکا پیشنهاد دادند یک حمله سایبری با شدت کمتری به شبکه های کامپیوتری پاکستان انجام شود تا از اقدام رادارهای پاکستانی در ردیابی بالگردهای ارتش آمریکا جلوگیری کنند، بی میلی نسبت به این ماموریت بیشتر شد. بالگردهای آمریکایی قصد داشتند تکاوران نیروی دریایی را با هدف کشتن "اسامه بن لادن" در روز دوم می به پاکستان اعزام کنند.

منبع: فارس