کشف شبکه هرمی ترویج بدحجابی در دانشگاه‌ها

تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۸۹

یک منبع آگاه از جریانی سازمان یافته و هرمی شکل برای ترویج بد حجابی در دانشگاه ها خبر داد.

به گزارش گرداب، یک منبع آگاه در وزارت علوم از اطلاعاتی خبر داد که حاکی از حضور جریانی سازمان یافته و هرمی شکل برای ترویج بد حجابی هستند. این جریان تلاش می‌کند تا با سوءاستفاده از علاقمندی دختران جوان دانشجو به آراستگی ظاهری از آنان برای تظاهر به بدحجابی و... بهره ببرند.

این منبع آگاه گفت: «مقابله با بدحجابی به یک مطالبه عمومی توسط همه اقشار دانشگاهی تبدیل شده و مجموعه معاونت فرهنگی و اجتماعی ستاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و شورای فرهنگی دانشگاه‌ها بسیج شده‌اند تا این پدیده را به نوعی مدیریت کنند.»

وی افزود: «اخبار و اطلاعات حاکی از این است که جریانی هدایت شده پشت ترویج بدحجابی است و تعداد انگشت شماری نیز در این برنامه با هدایت محافل خاص این موضوع را دنبال می‌کنند.»

این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: «عموم جامعه دانشگاهی افرادی فرهیخته و اهل دین هستند و دغدغه دین دارند اما تعداد انگشت شماری مشخصا یا معاند یا غافل هستند که با هدایت و روشنگری می‌توان موضوع را هدایت کرد و از چهره نازیبایی که بعضا در دانشگاه‌ها شاهد هستیم جلوگیری کنیم.»

وی درباره کیفیت آنچه که تحت عنوان فعالیت سازماندهی شده برخی در دانشگاه‌ها برای ترویج بدحجابی نام می‌برد، گفت: «بعد از شکست بخشی از فتنه‌ای که در سال گذشته شاهد بودیم، لایه‌های دوم و سومی نیز در این جریان وجود دارند که بخشی از آن‌ها از طریق شبکه‌های هرمی و پوشش‌های نامناسب فعالیت خود را دنبال می‌کنند. حتی در جریان فتنه نیز مشاهده شد که برخی از مراکز و دفاتری که تحت پوششهای تجاری یا فرهنگی فعالیت می‌کردند، مرکزی برای فراخوان‌ها یا هدایت بخشی از جریان فتنه شده بودند. حال همین مراکز در سطح جامعه در بحث ترویج بی‌بند و باری و ترویج مظاهر و ارزش‌ها و الگوهای فرهنگی غرب و سکولاریته فعال شده‌اند.»

این منبع آگاه افزود: «در اخبار و اطلاعاتی که از طریق برخی مراکز رسمی منتشر شد مراکزی کشف شدند که وظیفه و ماموریت آن‌ها این بود که افرادی را به صورت مانکن به جامعه و در سطح شهر بفرستند. نوع پوشش و آرایش آن‌ها به گونه‌ای بود که بتوانند در سطح جامعه الگوسازی کنند و ترویج و تبلیغ این شیوه پوشش را داشته باشند. این فعالیت‌ها خیلی حساب شده و دقیق دنبال می‌شود و سطح خیلی گسترده‌ای نیز دارند و لایه پنهان آن در حال حاضر در جامعه است و امیدواریم مراکزی که ماموریت دارند با توجه و دقتی که نسبت به آن‌ها معطوف می‌کنند با این پدیده در سطح جامعه برخورد شایسته‌ای داشته باشند.»

وی با اشاره به اینکه این افراد قصد دارند بخشی از بانوان و دختران را که قصد حرمت شکنی و یا تظاهر به بدحجابی ندارند اما علاقمند پوشش آراسته‌اند به سوی خود جذب کنند، افزود: «مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه‌ها برای مدیریت مقابله با این بحث و استفاده از فضای مطلوب فرهنگی بسیج شده‌اند و به نظر می‌رسد با توجه به اینکه اکنون در آستانه آزمونهای پایان ترم و در آستانه تعطیلات تابستانی هستیم برای ترم آینده برنامه ریزی‌های خیلی خوبی در دستور کار باشد.»

این منبع آگاه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره مطالب مندرج در ابلاغیه حراست به دانشگاه‌ها برای برخورد با بدحجابی گفت: «در این ابلاغیه به طور کلی وارد بحث برخورد با بدحجابی شدیم. چون حراست مجموعه‌ای نیست که بخواهد مستقیما برخورد کند ضمن اینکه در بسیاری از دانشگاه‌ها متاسفانه کار‌شناس و مامور زن نداریم که بتوانند تذکرات را مستقیما ارائه کنند.»

وی افزود: «دانشگاه علامه طباطبایی افرادی را تربیت کرده و در سطح دانشگاه برای تذکر درباره حجاب از این نیرو‌ها استفاده می‌کند. در سایر دانشگاه‌ها نیز باید از همین روش استفاده شود و افرادی که در این زمینه آموزش دیده‌اند و در بحث‌های امر به معروف و نهی از منکر به حدود آشنا هستند در دانشگاه‌ها فعال شوند.»

مقام مذکور ادامه داد: «نه در سطح جامعه و نه در سطح دانشگاه، پلیس یا حراست نمی‌توانند اقدامی را انجام دهند بلکه حجاب باید تبدیل به یک فرهنگ شود که افراد فرهیخته و افرادی که به عنوان الگوی جامعه مطرح می‌شوند به لحاظ پوشش و ظاهر قابل تمیز و قابل تشخیص باشند. دانشجوی فرهیخته چه پسر و چه دختر باید تفاوتی حداقل از نظر ظاهری با افرادی که در سطح جامعه تردد می‌کنند داشته باشند.»

وی افزود: «متاسفانه قشر اندکی در بین دانشجویان هستند که نه به لحاظ ظاهری و نه به لحاظ رفتاری شانیت دانشجوی فرهیخته و یک جامعه دانشگاهی را رعایت نمی‌کنند که این را باید برای جامعه دانشگاهیمان تعریف کنیم تا مجموعه دانشگاهی اعم از دختر، پسر، کارمند، استاد و... به عنوان جامعه الگو، فرهیخته و اندیشمند حتما تفاوت ظاهری در رفتار و پوشش داشته باشند.»

این منبع آگاه گفت: «در سفر استانی در بازدید از یکی از دانشگاه‌ها دانشجوی دختری سوال کرد، شما با شال یا با این نوع پوشش مخالف هستید؟ پاسخ دادم که در اساس بحث بنده شال یا مقنعه نیست بلکه چیزی که مهم است شخصیت یک دانشجوست که باید جامعه به عنوان فردی فرهیخته و الگو به وی نگاه کند و بتوان بین پسر و دختر دانشجو با دختر و پسری که به عنوان فردی عادی در کنار خیابان ایستاده و منتظر ماشین است یا منتظر برنامه‌های دیگر است، تفاوت قائل شد. این تفاوت را ابتدا باید از شیوه پوشش و لباس و رفتار فرد تشخیص دهیم.»

منبع: مهر