ماجرای نمازخوان شدن سامی یوسف

تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۰

زمانی که ۱۵ سال بیشتر نداشتم، خانواده "شیخ راشد الغنوشی" با ما همسایه شدند و پسرش نیز با من هم‌مدرسه‌ای شد. ما بعد از مدرسه به بحث و گفت‌وگو درباره مذهب، سیاست و تاریخ می‌‌پرداختیم.

گرداب- "سامی یوسف"، ۳۱ ساله تیر ۱۳۵۹ در تهران متولد شد. او تهیه‌کننده، آهنگساز، ترانه‌سرا و خواننده‌ مسلمانی است که از سه سالگی در انگلستان زندگی می‌کند و همواره در ترانه‌هایش به مضامین اسلامی پرداخته است. مجله تایم او را "بزرگترین ستاره راک جهان اسلام" و مجله گاردین از او به عنوان "ستاره راک مقدس" یاد کرده است.

سامی که طی سال‌های اخیر چند ترانه نیز به زبان فارسی خوانده است در مصاحبه با مجله انگلیسی زبان "اِمل" می‌گوید: «اصالت من آذری است و اگرچه آذری‌ام خیلی خوب نیست، هنوز در خانه به این زبان صحبت می‌کنم؛ البته من به زبان‌های انگلیسی و فارسی هم صحبت می‌کنم و تلاشم بر این است که زبان عربی را نیز به خوبی یاد بگیرم و یک سال آینده را نیز برای مطالعات اسلامی در مصر خواهم گذراند.»



سامی که جوان‌ترین فرد خانواده است، هم‌اکنون با پدر، مادر، خواهر و برادرش زندگی می‌کند و زندگی‌ روزانه‌اش به دو بخش کار و مطالعه تقسیم شده است. او که همواره در کارهایش سعی کرده به تبلیغ دین اسلام و زیبایی‌هایش بپردازد، درباره رسیدن به درک واقعی از اسلام می‌گوید: «رسیدن من به چنین درکی سال‌ها به طول انجامید. زمانی که خیلی جوان بودم درک من از اسلام به تبلیغات منفی محدود می‌شد که از سوی رسانه‌های غربی منتشر می‌شد ولی از همان دوران کم‌کم سوالات زیادی در ذهنم به وجود می‌آمد که دیگر مسلمانان قادر به پاسخگویی نبودند و من بزرگ می‌شدم در حالی که به شدت از اینکه واجباتم را به جا نمی‌آوردم عذاب وجدان داشتم.»

وی اینگونه ادامه می‌دهد: «سرانجام زمانی که ۱۵ سال بیشتر نداشتم، خانواده "شیخ راشد الغنوشی" (یکی از رهبران اسلامی تونس) با ما همسایه شدند و پسرش نیز با من هم‌مدرسه‌ای شد. از آن به بعد من و او صبح با هم به مدرسه می‌رفتیم و بعد از ظهرها نیز در خانه ما به بحث و گفت‌وگو درباره مذهب، سیاست و تاریخ می‌‌پرداختیم.»

این خواننده محبوب اسلامی ادامه می‌دهد: «من دوران حساسی را پشت سر گذاشتم؛ چند روز نماز می‌خواندم و دوباره چند روزی دیگر نمی‌خواندم و خانواده غنوشی در عین آن که خیلی روی این مسائل حساس بودند هیچ‌گاه مرا به انجام کاری اجبار نمی‌کردند. خلاصه این دوران تا دهه پیش ادامه داشت تا آن که من خواندن نماز، آن هم ۵ نوبت در روز را به صورت مستمر شروع کردم و پس از مدتی دیدم که چقدر نسبت به این مسئله احساس خوبی دارم و پس از آن در سال ۲۰۰۲ در دوره‌های تجدید ـ که از سوی موسسه تحقیقی اسلامی دوحه برگزار شد ـ شرکت کردم و این دوره باعث شد تا با استحکام بیشتری به دین اسلام روی بیاورم. من در این دوره یاد گرفتم که انسان به دنبال دانش نمی‌رود که فقط برای خودش سودمند باشد بلکه باید برای کمک به خود و دیگران در جست‌وجوی دانش باشیم.»

سامی یوسف می‌افزاید: «شرکت در این دوره مثل این بود که دارم یک رویای شیرین می‌بینم. برای یک ماه میان کسانی زندگی کردم که پیش از این هیچ‌گاه آنها را ندیده بودم و روح عشق و برادری آن چنان ما را به هم پیوند داده بود که من تاکنون چنین چیزی را میان اعضای هیچ خانواده‌ای ندیده بودم. کمی بعد با موسسه انتشاراتی "نشید" آشنا شدم و همکاری‌ام را شروع کردم. نشید موسسه‌ای است که دو هدف را دنبال می‌کند: اول: گسترش پیام اسلام و دوم: تشویق جوانان به آن که به دین و ایمانشان افتخار کنند.»

وی در پایان این مصاحبه گفت: «اسلام انسان بر آن می‌دارد تا در همه زمینه‌ها بهترین باشند و ما با بهره گرفتن از مضامین اسلامی باید تلاش کنیم در تمام عرصه‌های زندگی به عنوان انسانی مسلمان بهترین باشیم.»

فارس