هشدار فتا درباره استفاده از بانکداری الکترونیکی

تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۰

پلیس فتا در خصوص استفاده از سیستم بانکداری الکترونیک به مردم هشدار داد تا مانع از وقوع جرائم شود.

به گزارش گرداب به نقل از معاونت اجتماعی پلیس فتا، نگاهی به وضعیت شبکه بانکی کشور نشان می‌دهد بانکداری الکترونیکی طی سال‌های گذشته متحول شده است، همه بخش‌های بانکی کشور پذیرفته‌اند که بدون استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات نمی‌توان در جهت گسترش فعالیت‌های بانکی و همچنین ارتباط با کشورهای دیگر حرکت کرد.

بانکداری الکترونیکی تکنولوژی جدیدی به شمار می‌آید که در کنار قابلیت‌های فراوان، مشکلات زیادی را نیز می‌تواند داشته باشد. کاربران این تکنولوژی نوپا در کشور برای استفاده از این سیستم همچنان مردد و محتاط رفتار می‌کنند.

در سال‌های اخیر شاهد افزایش تعداد برنامه‌های مخربی هستیم که هدفشان نقل و انتقال آنلاین بانک‌ها بوده است. افشای اطلاعات محرمانه و دسترسی افراد متجاوز به آنها می‌تواند برای موسسات مالی نیز گران تمام شود. تغییر یا دوباره وارد کردن اطلاعات به وسیله افراد غیرمجاز یکی از راه‌های حمله به سیستم‌ها به حساب می‌آید که می‌تواند آسیب بزرگی به موسسات و مشتریان آنها بزند.

معاونت اجتماعی پلیس فتا ناجا در پی افزایش، اعلام آمار سوءاستفاده از حساب‌های بانکی در برخی استان‌های کشور اعلام کرد: «صاحبان حساب‌های بانکی باید در هنگام استفاده از کارت‌های بانکی، پرداخت‌های غیر حضوری و همچنین مشاهده وضعیت حساب‌های خود از طریق فضای مجازی شرایط امنیتی استفاده از این نوع خدمات را کاملا رعایت کنند.»

در هشدار این معاونت آمده است در برخی از گزارشات اعلام شده فرد در هنگام استفاده از کارت بانکی به محیط اطراف توجه نداشته و خیلی راحت رمز خود را وارد می‌کند، در صورتی که احتمال اینکه شخصی او را زیر نظر داشته باشد و یا سیستم مورد استفاده وی یک نمونه تقلبی جهت کپی کارت و رمز شخصی وی باشد زیاد است. یکی دیگر از موارد مورد بررسی در این زمینه در اختیار قرار دادن کارت به شخص فروشنده است، در این حالت با بیان رمز خود به فروشنده احتمال سرقت اطلاعات خود را افزایش می‌دهند.

راه حلی را که در اینجا برای مقابله با این موارد باید بیان کرد این است که به محض استفاده از کارت خود در چنین مکان‌هایی سریعا شماره رمز خود را از طریق عابر بانک و یا با مراجعه حضوری به بانک، رمز را تغییر دهید.

حتی در هنگامی که شهروندان از کارت یا حساب بانکی خود استفاده نمی‌کنند یک دوره مشخص شده مثلا دو هفتگی را جهت کنترل حساب، در نظر داشته باشند.
 
پلیس فتا تاکید داردY در چند مورد از کلاهبرداری‌های اعلام شده، صاحبان حساب بدلیل چک نکردن حساب خود، وقتی جهت برداشت حساب به بانک یا عابر بانک مراجعه کرده‌اند با حساب خالی مواجه شده‌اند.

معاونت اجتماعی پلیس فتا ناجا اعلام کرد: تیم کارشناسان و متخصصان از مدت‌ها قبل فضای مجازی پیرامون نقل و انتقالات بانکی کشور را زیر نظر داشته و چندین مورد منجر به دستگیری را تا این لحظه داشته است که متاسفانه بدلیل سهل‌انگاری مردم در این زمینه پرونده‌های بسیاری به پلیس فتا ارجاع شده است، که پلیس به شدت در حال رسیدگی و برخورد قاطع با عاملان چنین جرایمی است و هرگز به مجرمان و کلاهبرداران فرصت چنین سوءاستفاده‌هایی را در این فضای مجازی نداده و نخواهد داد.

منبع: فارس