Gerdab.IR | گرداب

حمله به ایران شکستی آنی برای آمریکاست

تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۰

سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی آمریکا، ایران را دارای ارتشی بسیار کارآمد توصیف کرد که حمله به آن می‌تواند شکستی آنی برای آمریکا به همراه بیاورد.

به گزارش گرداب، با جمع شدن کشتی‌های جنگی آمریکایی و انگلیسی در خلیج فارس و اعزام سربازان آمریکایی به رژیم صهیونیستی، تنش‌ها در این منطقه همچنان افزایش می‌یابد. با این حال، یک سرهنگ دوم بازنشسته نیروی هوایی ارتش آمریکا به راشا تودی گفت که بعید است قدرت‌های غربی به ایران حمله کنند.

هفته گذشته، ژنرال "مارتین ای دمپسی"، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت که در صورت بستن این تنگه که روزانه 16 میلیون بشکه نفت از آن عبور می‌کند، آمریکا وارد عمل شده و تنگه را بازگشایی خواهد کرد. این کار شامل ابزار نظامی، از جمله اسکورت با کشتی‌های جنگی، حملات هوایی و کشتی‌های مین جمع‌کن خواهد بود. روز پنجشنبه نیز "لئون پانه‌تا"، وزیر دفاع آمریکا گفت که کشورش بستن این گذرگاه را تحمل نخواهد کرد.

"کارن کویات‌کوسکی" سرهنگ دوم بازنشسته نیروی هوایی ارتش آمریکا که در پنتاگون و آژانس امنیت ملی آمریکا کار کرده است، بر این باور است که این تنش‌ها، جزئی از برنامه طولانی‌مدت غرب برای انگیزش ایران است.

وی در این باره گفت: «این کار به گونه‌ای قسمتی از یک برنامه انگیزشی بسیار طولانی‎‌مدت درباره ایران است و ما قطعاً در این زمینه با اسرائیل همکاری خواهیم کرد. هنگامی که قیمت نفت کمی پایین بیاید، هیزم در آتش خواهیم انداخت

کویات‌کوسکی بر این باور است که آمریکا تصمیمی جدی برای پیاده کردن نیرو در ایران ندارد، چراکه ایران نسبت به عراق و افغانستان کشور بسیار قوی‌تری به شمار می‌آید.

وی افزود: «چنین کاری، شکستی آنی برای آمریکا خواهد بود. ایران منطقه بسیار متفاوتی است. ایران ارتش بسیار کارآمدی دارد و می‌تواند از خود دفاع کند. ایران هدفی ساده نیست.»

وی در عوض پیش‌بینی کرد که با افزایش این گونه مزاحمت‌های سطح پایین، سخن‌پراکنی‌های بسیاری هم از سوی آمریکا و هم ایران صورت خواهد گرفت.

کویات‌کوسکی همچنین ادعا کرد که ممکن است این تنش‌ها، جزئی از یک روند طولانی‌مدت برای کاهش وابستگی آمریکا به نفتی باشد که از تنگه هرمز عبور می‌کند.

وی افزود: «از نظر استراتژیکی، تهدید دوره‌ای محدود کردن یا بستن تنگه هرمز حتی برای مدت کوتاه، به گونه‌ای این راه‌های جایگزین رساندن نفت به بازارهای جهانی را تشویق می‌کند.»

با این حال، "لیندسی جرمن" عضو ائتلاف "جنگ را متوقف کنید"، بر این باور است که تحریم و فشار نظامی می‌تواند حقیقتاً به پیامدهای ویرانگری منجر شود.

جرمن در این باره به راشا تودی گفت: «اعزام سربازان، وجود کشتی‌ها در خلیج فارس، همه این‌ها برای افزایش فشار بر ایران است و با آن که همه می‌گویند هیچ کس آنقدر دیوانه نیست که این جنگ را آغاز کند... قبلاً هم افرادی این حرف‌ها را گفته‌اند و باز هم جنگ‌هایی آغاز شده است. گاهی جنگ به طور کاملاً اتفاقی و در نتیجه این نوع فشارها به وقوع می‌پیوندد.»

جرمن بر این باور است که این فشارها را نمی‌توان توجیه کرد و آمریکا و اسرائیل به بازی بسیار خطرناکی دست زده‌اند.

وی می‌گوید: «این مسئله بر همگان کاملاً آشکار است که تنها کشوری که در خاورمیانه سلاح هسته‌ای دارد، اسرائیل است و با این وجود، اسرائیل احساس می‌کند توجیه لازم برای حمله هوایی و شاید انواع دیگر حمله به یک کشور را تنها به این دلیل دارد که آن کشور را متهم به تلاش برای دست‌یابی به سلاح‌هایی می‌کند که خود آنها را دارد.»

"رابرت نیمن" مدیر سیاست‌گذاری سازمان غیردولتی "جاست فارین پالیسی" مستقر در آمریکا، می‌گوید سیاستمداران آمریکایی در مورد تهدید ایران مبالغه می‌کنند و اگر کسی این مسئله را زیر سوال ببرد، حتی رده‌بالاترین مقامات هم سکوت اختیار می‌کنند.

وی در این باره به راشا تودی گفت: «روز یکشنبه در برنامه "گفتگو با مردم" از پانه‌تا وزیر دفاع آمریکا پرسیده شد که آیا ایران سعی بر ساخت سلاح هسته‌ای دارد؟ وی پاسخ داد: خیر. شب بعد از آن، برنامه خبری "پی.بی.اس نیوز آور" سخن او را ویرایش کرد و از گفته‌های وی به گونه‌ای استفاده کرد که گویی پانه‌تا خلاف این حرف را زده است. این بخشی از الگوی رسانه‌های آمریکا است.»
 
منبع: مشرق