نایب‌رئیس انجمن ایرانی مطالعات جامعه اطلاعاتی عنوان کرد؛

فضای مجازی، راهکار دور زدن تحریم ها

تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۰

فضای مجازی می‌تواند بخشی از مشکلات را حل کند. فضای مجازی را که نمی‌توانند تحریم کنند. فضای مجازی می‌تواند در شرایط تحریم‌ها به کمک ایران بیاید.

به گزارش گرداب، دکتر "شهین‌دخت خوارزمی"،  استاد پیشگام روابط عمومی الکترونیک، فضای مجازی را راهکار مناسبی برای دور زدن تحریم‌های علیه ایران عنوان کرد و شرایط تحقق این هدف را تهدید ندانستن فضای مجازی و فرصت دانستن آن برای توسعه ملی بیان کرد.

دکتر شهیندخت خوارزمی گفت: «هر پرچمی را در حوزه فضای مجازی می‌خواهیم بلند کنیم، اول باید زیرساخت پیشرفته ICT داشته باشیم و یک زیرساخت تکنولوژیک توانمند که بتواند آن را پشتیبانی کند. با این فرض که تکنولوژی‌های این حوزه مدام در حال نو شدن است.»

وی در ادامه گفت: «وقتی این دو را نداریم، چگونه می‌خواهید آرمان‌های خود را محقق سازید؟ دیگر شکی نمانده که ICT می‌تواند اهرم فقرزدایی، بهبود کیفیت زندگی مردم، رفع چالش‌های آموزشی، توسعه اقتصادی، دسترسی تجارت الکترونیک، بانکداری الکترونیک و… باشد.»

خوارزمی با ارائه چند آمار ادامه داد: «در گزارش سال ۲۰۱۱ بانک جهانی که آمار آن مربوط به سال ۲۰۱۰ است، آمده که در ایران تعداد کاربران اینترنت به ازای هر ۱۰۰ نفر ۱۳ نفر است. ضریب نفوذ PC نیز ۱۰.۶ درصد است، یعنی ۱۰.۶ درصد از مردم ایران دسترسی به PC داشته‌اند که البته آمار PCها مربوط به سال ۲۰۰۹ بوده است. ضریب نفوذ موبایل در همان سال ۷۲ درصد بوده است. آیا این وضعیت، وضعیت مطلوبی برای ایران است؟ ایرانی که با وجود این همه چالش‌های داخلی و بین‌المللی باید امیدش به فضای مجازی باشد؟»

این استاد دانشگاه افزود: «فضای مجازی می‌تواند بخشی از مشکلات را حل کند. فضای مجازی را که نمی‌توانند تحریم کنند. فضای مجازی می‌تواند در شرایط تحریم‌ها به کمک ایران بیاید و راهکارهای زیادی برای دور زدن تحریم‌ها و ارتباطات بین‌الملل حداقل در حوزه تجارت و صنعت و به‌طور کلی اقتصاد و نیز حوزه‌های فرهنگی ارائه دهد.»

نایب‌رئیس انجمن ایرانی "مطالعات جامعه اطلاعاتی" درباره شرایط تحقق این هدف گفت: «این موضوع زمانی محقق می‌شود که فضای مجازی را یک تهدید تلقی نکنیم، بلکه آن را یک فرصت برای توسعه ملی بدانیم. آیا با عملکردی که همان چند آمار نشان می‌دهد می‌توانید از فضای مجازی به عنوان یک فرصت استفاده کنید؟ با کدام سرعت و کدام پهنای باند؟»

منبع: مدیریت ارتباطات