Gerdab.IR | گرداب

دانشمندان امنیت سایبری 27 کشور جهان:

گرداب/ مسئله‌ امنیت سایبری مهم‌تر از دفاع موشکی است

تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۰

بیش از نیمی از متخصصان امنیتی جهان معتقدند رقابت قدرت‌ها هم اکنون و در فضای سایبر در حال وقوع است.

به گزارش گرداب به نقل از زددی‌نت، بنابر اعلام موسسه امنیتی "مک‌آفی"، بیش از 57 درصد از متخصصانی که نظرات آن‌ها در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است، با این مسئله که رقابت تسلیحات دیجیتالی در فضای مجازی هم اکنون جریان دارد، موافق بودند. 36 درصد از آنان نیز گام فراتر گذاشته و امنیت سایبری را مسئله‌ای مهمتر از  دفاع موشکی خوانده بودند.

اندیشکده "برنامه عملیات سایبری" واقع در بروکسل، هدایت این مطالعه را برعهده داشته و نظرات بیش از 80 متخصص و سیاست‌گذار در زمینه امنیت فضای مجازی در بخش‌های دولتی، تجاری و دانشگاهی را مورد بررسی قرار داده است.

نتایج این پژوهش حاکی از آن است که از میان 23 کشوری که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته‌اند، کشورهایی با وسعت جغرافیایی کمتر، یعنی رژیم صهیونیستی، سوئد و فنلاند در صدر آماده‌ترین کشورهای در برابر تهدیدات سایبری قرار دارند و چین، روسیه و ایتالیا نیز کمترین میزان آمادگی در این زمینه را دارند.

براساس این گزارش، بخش خصوصی در این زمینه ضعیف‌تر عمل کرده است، به گونه‌ای که تنها 20 درصد از آنها در اقدامات پیشگیرانه و تمرینات امنیت سایبری فعال هستند.

43 درصد از متخصصان امنیت سایبری از سراسر جهان، آسیب دیدن یا از بین رفتن زیرساخت‌های سایبری را به عنوان تنها و مهمترین تهدید ناشی از حملات سایبری می‌دانند که عواقب اقتصادی گسترده ای را در پی خواهد داشت.

در حالی نام رژیم صهیونیتی در صدر لیست آماده‌ترین کشور جهان در برابر تهدیدات سایبری قرار گرفته است که چند روز پیش یک گروه هکری حامی فلسطین که قبلاً موفق به سرقت اطلاعات کارت اعتباری 20 هزار مشتری یک بانک صهیونیستی شده بود، با همکاری چند هکر دیگر باز هم وب سایت های صهیونیستی را مورد حمله قرار داد.

این گروه در نخستین گام، وب سایت بازار بورس تل آویو را برای مدتی از دسترس خارج کردند، امری که بازتاب گسترده ای در رسانه‌های محلی داشت. آنها همچنین برای چند ساعت وب سایت شرکت هواپیمایی "العال" رژیم صهیونیستی را غیرقابل دسترس کردند.

این حملات در حالی با موفقیت همراه بودند که بعد از حملات هکری روزهای قبل این گروه، وب‌سایت‌های دولتی و خصوصی مهم رژیم صهیونیستی در حالت آماده باش به سر می‌برند.
هفته گذشته نیز سایت "ها آرتص" یکی از مهمترین روزنامه‌های رژیم صهیونیستی مورد حمله هکرهای عرب قرار گرفت. در همین رابطه در پیامی که در توئیتر منتشر شد شاخه فلسطینی هکرهای بین المللی گروه "ناشناس" مسئولیت حمله به بخش عبری روزنامه هاآرتص را برعهده گرفتند.

حدود یک ماه قبل نیز"دانی ایالون" در اظهاراتی در همایشی که در "بئرالسبع" اعلام کرده بود که هرگونه آسیب‌رسانی به حاکمیت اسرائیل در فضای مجازی به منزله اعلام جنگ است و هر کس این کار را انجام می‌دهد خود را در برابر پاسخ اسرائیل قرار می‌دهد.
 
وی ضمن اشاره به حملات هکرها به پایگاه‌های اینترنتی رژیم صهیونیستی و دستیابی به اطلاعات کارت‌های اعتباری آن‌ها گفته بود که اسرائیل باید از آمریکا پیروی کرده و به طور واضح اعلام کند هرگونه هدف قرار گرفتن فضای مجازی به منزله اعلام جنگ است و حتی اگر لازم باشد، با شلیک موشک به این حملات پاسخ خواهد داد.

مسئولان این رژیم همچنین پس از این حملات اعلام کردند که به‌شدت درباره حملات الکترونیکی که به این رژیم می‌شود،‌ نگرانند.

اوائل ماه جاری نیز یک نوجوان ایرانی اهل بوکان در واکنش به ترور شهید "مصطفی احمدی روشن"، دانشمند هسته‌ای کشورمان، سایت اینترنتی نشریه "شهیاد" را هک کرد. طی این حمله، آرشیو سایت شامل بیش از 4500 مطلب، حذف شد.
 
گزارش مک‌آفی در حالی منتشر می‌شود که آمریکایی‌ها خود را بزرگترین قربانی حملات سایبری می‌دانند و به بهانه همین حملات نیروی نظامی خود را بیش از گذشته در راستای حمله یا دفاع در برابر با این حملات تجهیز می‌کنند و آموزش می‌دهند.