معاون فرهنگی سپاه تاکید کرد؛

مركز ملي فضاي مجازي، مانع آسیب‌های دشمن به کشور

تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۰

تشكيل مركز ملي فضاي مجازي مي تواند به صورت هوشمندانه آسيب ها و عوارض ناشي از اينترنت و اراده دشمن براي آن را از نظام اسلامي و كشور دور كند.

گرداب، هفدهم اسفندماه جاری رهبر معظم انقلاب اسلامي ضمن دستور براي تشكيل شوراي عالي فضاي مجازي به رياست رئيس جمهور، اعضاي حقوقي و حقيقي اين شورا را تعيين كردند.

رهبر انقلاب اسلامي در این حکم آثار چشمگير شبكه جهاني اينترنت در ابعاد زندگي فردي و اجتماعي، لزوم برنامه ريزي و هماهنگي به منظور صيانت از آسيب هاي ناشي از آن و بهره گيري حداكثري از فرصت‌ها در جهت ارائه خدمات گسترده و مفيد به مردم را از دلايل اصلي ضرورت تشكيل شوراي عالي فضاي مجازي برشمردند و تأكيد كردند: «اين شورا وظيفه دارد مركزي به نام مركز ملي فضاي مجازي كشور ايجاد كند.»

در این زمینه با "حميدرضا مقدم فر"، معاون فرهنگي و اجتماعي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و كارشناس رسانه و مسائل استراتژیک به گفت و گو نشستیم.

مقدم فر که سابقه شش سال مدیریت خبرگزاری فارس را در سوابق خود دارد و در دوره فعالیت رسانه ای خود حوادثی همچون فتنه 88 را از نزدیک دیده، معتقد است که اینترنت ابزاری است که هم می تواند فاجعه بیافریند و هم ابزاري براي پيشرفت و بهره گيري علمي باشد.

مشروح گفتگوی جهان نیوز با حمیدرضا مقدم فر در ادامه می آید:

چرا شوراي عالي مجازي تشكيل شده و وجود اين شورا چه ضرورتي دارد؟
اساسا امروز ما در شرايطي قرار داريم كه دشمنان انقلاب اسلامي ايران از طريق فضايي به نام جنگ نرم با ابزار و فناوري هاي روز در فضاي سايبر (مجموعه اي از فضاي ماهواره و اينترنت) تلاش دارند كه به نظام اسلامي آسيب برسانند و آن را دچار فراموشي و يا فروپاشي از درون كنند.

در اين شرايط امروز ابزار جنگ، تانك، توپ، موشك و اين گونه وسائل نيست؛ امروز ابزار دشمن براي جنگ با جمهوري اسلامي ايران، در فضاي سايبر و اينترنت و ماهواره است. دشمن از اين طريق مي تواند با صرف كمترين هزينه و بدون محدوديت هايي كه در جنگ هاي سخت وجود دارد با انقلاب اسلامي دشمني بورزد و بجنگد.

عقل و منطق ايجاب مي كند ما هم براي اين شرايط خودمان را هم از نظر دفاعي و هم از نظر تهاجمي مهيا و آماده بكنيم؛ يعني اينكه در برابر فضاسازي و حملات آنان كه مي خواهند براي تغيير رفتار عمومي اقداماتی انجام دهند آماده باشیم، بتوانيم مقاومت كنيم و سناريوها و برنامه ها و اهداف آنان را مانع شويم.

چرا رهبر معظم انقلاب براي وضعيت اينترنت چنين تدبيري كردند كه در عالي ترين سطوح نظام درباره آن تصميم گيري شود؟
استفاده از اينترنت يكي از ابزارهاي مهم جنگ نرم به شمار می رود. هم اكنون ممكن است در مواردی برخي از متوليان و مسئولان دچار غفلت شده باشند. به نظر مي رسد اين اقدام مقام معظم رهبري مي تواند مسئولان امر را در سطوح بالا نسبت به اين ابزار مهم كه مثل يك تيغي است كه مي تواند هم در دست يك ديوانه فاجعه بيافريند كه امروز در دست نظام سلطه اينگونه است و هم مي تواند يك ابزاري براي پيشرفت و بهره گيري علمي باشد، آگاه سازد.

رهبر معظم انقلاب با اين اقدام مسئولين را مهياي اين زمينه كردند با دو نگاه كه هم آماده سازي در برابر فتنه ها و تهديدها كه مي تواند از اين طريق متوجه نظام بشود و هم استفاده درست از اين زمينه به عنوان يك ابزاري كه در پيشرفت كشور نقش داشته باشد.

همان گونه كه رهبر معظم انقلاب فرمودند اينترنت تاثير چشمگيري در كشور ما دارد. اين تاثير تاكنون بيشتر در كدام حوزه ها بوده ارزيابي شما مثبت است يا منفي؟
از اينترنت به عنوان يك ابزار توانسته ايم استفاده خوبي در حوزه هاي علمي و فناوري داشته باشيم، اما كشور ما از اين ناحيه آسيب هايي هم داشته است؛ يعني اين كه دشمن سعي كرده از طريق اينترنت آسيب هايي را به كشور ما وارد كند.

برای مصداق عيني اين موضوع مي توانيم به فتنه 88 اشاره كنيم كه بخشي از آسيب ها و لطماتي كه دشمن تلاش داشت به نظام جمهوري اسلامي ايران وارد كند از طريق ابزار اينترنت بود.

راه اندازي شبكه هاي اجتماعي (فيس بوك، توئيتر و...) از ابزارهای مهم دشمن بدین منظور بوده است. وزير خارجه آمريكا اعتراف كرد كه يكي از ابزارهاي مهمشان براي تشديد آشوب ها در ايران فيس بوك و توئيتر بوده و آنان صريحا اعلام دارند كه از اين شبكه هاي اجتماعي و نوين براي ايجاد آشوب در ايران بهره گيري كردند.

تشكيل مركز ملي فضاي مجازي چه تاثيري مي تواند بر روند كشور و نظام داشته باشد؟
تشكيل مركز ملي فضاي مجازي مي تواند به صورت هوشمندانه آسيب ها و عوارض ناشي از اينترنت و اراده دشمن براي آن را از نظام اسلامي و كشور دور كند و به صورت هوشمندانه نظام بهره گيري بهينه از آن را در كشور ايجاد كند؛ هم مانع آسيب هايي كه دشمن قصد دارد از اين طريق به كشور ما بزند مي شود و هم استفاده از اين ابزار را در كشور بهينه كند.

نخبگان حوزوي و دانشگاهي چه وظيفه اي دارند؟
نقش نخبگان چه آنان كه در عرصه فناوري متخصص هستند و چه آنان كه در زمينه هاي نرم افزاري و طراحي و محتوايي مي توانند تاثيرگذار باشند بسيار مهم است؛ هر دوي آنان مي توانند در تحقق اهداف اين شورا موثر باشند.

با توجه به وجود نهادها و دستگاه هاي مختلف در كشور (همانند صدا و سيما، سازمان تبليغات و...) در خصوص فعالیت های فرهنگي و اينترنت؛ اين نهادها چگونه بايد براي آن برنامه ريزي كنند؟
نقش اين مركز همين است كه براي اين سازمان ها تعيين نقش و وظيفه كرده و آنان را به يك هدف گيري درست رهنمون كند.