Gerdab.IR | گرداب

همايش امنيت ملي و فضاي سايبر -2

شهرياري: فتنه سال گذشته به دليل غافل شدن از نعمت امنيت اجتماعي بود

تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۸۹

رئيس مركز آمار و فناوري اطلاعات قوه قضائيه با اشاره به حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري در سال گذشته اظهار داشت: در فتنه اخير ارزشي به نام امنيت اجتماعي مورد غفلت قرار گرفت و در پي آن بود كه لشكركشي‌هاي خياباني صورت گرفت.

به گزارش گرداب، حجت‌الاسلام حميد شهرياري رئيس مركز آمار و فناوري اطلاعات قوه قضائيه صبح امروز سه‌شنبه در همايش تخصصي امنيت ملي و فضاي سايبر كه در دانشگاه عالي دفاع ملي برگزار شد، طي سخناني با موضوع مباني اخلاقي و اجتماعي امنيت فناوري اطلاعات و ارتباطات، مفهوم امنيت را يك مفهوم اخلاقي دانست و گفت: امنيت به يك سبك از زندگي اشاره دارد كه عبارت است از زندگي امن انسان‌ها و در دين اسلام نيز موضوع امنيت به عنوان يك ارزش مطرح شده است.

اين كارشناس مسائل اجتماعي با اشاره به حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري در سال گذشته اظهار داشت: در فتنه اخير ارزشي به نام امنيت اجتماعي مورد غفلت قرار گرفت و در پي آن بود كه لشكركشي‌هاي خياباني صورت گرفت كه اين يك نوع كفران نعمت الهي بود.

رئيس مركز آمار و فناوري اطلاعات قوه قضائيه خاطرنشان كرد: كشور ما در قياس با كشورهاي ديگر از سطح امنيتي بالايي در جامعه برخوردار است اما اين غفلت از امنيت اجتماعي باعث شد تا صدماتي در سال گذشته متوجه جامعه ما شود. هر چند مردم به زودي متوجه شدند كه اين امنيت چه ارزشي دارد و اگر اين غفلت ادامه داشت، براي جامعه مصيبت‌بار بود.
شهرياري امنيت را يك بحث واقعي و نه احساسي دانست و با بيان اينكه گاهي انسان احساس امنيت دارد ولي در حقيقت امنيت ندارد و يا بر عكس، خاطرنشان كرد: ‌البته ما بايد براي احساس امنيت تدابيري داشته باشيم چرا كه اين احساس امنيت است كه موجب مي‌شود مردم در آرامش زندگي كنند.

 
رئيس مركز آمار و فناوري اطلاعات قوه قضائيه همچنين درخصوص بحث مباني اخلاقي و اجتماعي امنيت فناوري اطلاعات و ارتباطات با بيان اينكه ما در طول تاريخ شاهد سه انقلاب در حوزه ارتباطات بوديم، گفت: دوره اول دوره اختراع وسايل حمل و نقل جديد مانند قطار، ماشين و هواپيما بود كه اين امر نزديكي فرهنگ‌هاي محلي را در پي داشت كه به عنوان مثال افراد مي‌توانستند به راحتي از شهري به شهر ديگر سفر كنند كه اين موضوع موجب نزديكي فرهنگ‌ها مي‌شد.
شهرياري افزود: در دوره دوم رسانه‌هاي صوتي و تصويري مانند راديو، تلويزيون و سينما اختراع شد كه دسترسي محدود به فرهنگ‌هاي دوردست را در پي داشت و در دوره سوم نيز دوره ابداع اينترنت و سرورهاي ريشه بود كه بواسطه آن شاهد يك انقلاب بزرگ‌تر در زمينه ارتباطات بوديم.

وي تصريح كرد: در دو مورد اول فرهنگ‌هاي محلي كه در عرض فرهنگ ملي بودند تنزل كردند اما در دوره سوم يك گام بزرگ‌تر برداشته شد و موجب شد فرهنگ‌هاي ملي در مقابل يك فرهنگ بزرگ‌تر تنزل كنند.

رئيس مركز آمار و فناوري اطلاعات قوه قضائيه گفت: ‌در اين دوره بود كه ارتباطات ما نيازمند يك نقطه اتصال بود كه همان زبان انگليسي شد و در اين فرآيند جهاني شدن يك سري پارامترها رو به سوي يكسان شدن و به نوعي جهان شدن رفت.
شهرياري در خصوص تاثيرات انقلاب‌هاي ارتباطي در امنيت فرهنگي گفت: اين امر مرزهاي بين‌المللي را كمرنگ و يك جغرافياي جديد جهاني ترسيم كرد كه بواسطه آن جهان از يك تنوع فرهنگي به سمت وحدت فرهنگي حركت كرد و موجب پيدايش دهكده واحد جهاني شد.

وي خاطرنشان كرد: اين يكسان‌سازي در تمام زمينه‌ها و شئون زندگي انسان‌ها صورت گرفت و براي مثال اگر در گذشته كودكان ما در مناطق مختلف داراي بازي‌ها و سرگرمي‌هاي خاص خود بودند، امروز تمام بازي‌ها و سرگرمي‌ها براي جوانان و نوجوانان يكسان شده است.
رئيس مركز آمار و فناوري اطلاعات قوه قضائيه تصريح كرد: بايد در حوزه سياست‌گذاري به اين مسائل اهميت بدهيم تا ارزش‌هاي محلي محافظت شود چرا كه امروز جهان نيز نگران اين موضوع است كه مبادا اين ارزش از بين برود و به دنبال جلوگيري از يكسان‌سازي فرهنگي در دنيا هستند.
 
منبع: خبرگزاری فارس