Gerdab.IR | گرداب

خبرگزاری بلومبرگ عنوان کرد؛

برنامه‌های صدای آمریکا بی‌محتوا و غیر حرفه‌ای است

تاریخ انتشار : ۰۷ فروردين ۱۳۹۱

خبرگزاری بلومبرگ با انتقاد شدید از عملکرد ضعیف بخش فارسی صدای آمریکا محتویات این شبکه را بسیار غیر حرفه‌ای معرفی کرده و وظیفه آن را ارائه برنامه‌های باکیفیت‌تر برای انجام عملیات روانی در داخل ایران دانست.

به گزارش گرداب، خبرگزاری بلومبرگ طی گزارشی به بررسی عملکرد ضعیف و آشفتگی‌های مستمر بخش فارسی "صدای آمریکا" و مشکلات و راهکارهای برون‌رفت از این هرج و مرج پرداخت.

این خبرگزاری در خصوص این شبکه می‌آورد: برنامه‌ها پشت سر هم تکرار می‌شود. نمایش‌ها فاقد انسجام هستند. کیفیت‌های تولیدی و گرافیکی آن باعث می‌شود تا تلویزیون دولتی ایران نسبت به آن بسیار باکیفیت‌تر جلوه کند. چرا شبکه خبری فارسی زبان دولت آمریکا برای مدت مدیدی است که با این کیفیت نامناسب پخش می شود؟

بلومبرگ در جواب سوالات خود این چنین پاسخ می‌دهد: البته علت هر چه باشد به خاطر بی‌اهمیتی نیست. در غیاب روابط دیپلماتیک به مدت 33 سال، صدای اصلی آمریکا در ایران همانا صدای آمریکا است که آژانس خبری چندرسانه‌ای دولت آمریکا محسوب می‌شود. خصوصا در زمان تنش‌های شدید درباره تلاش‌های آمریکا برای جلوگیری ایران از دستیابی به قابلیت‌های هسته‌ای نظامی، آمریکا شدیدا علاقمند است تا مردم ایران صدایش را بشنوند، اما شبکه خبری فارسی زبان صدای آمریکا، قادر نیست تا به این هدف دست یابد. طبق نظرسنجی که سال گذشته صورت گرفت، تنها 6 درصد افراد بالغ در ایران حداقل یک بار در هفته برنامه‌های این شبکه را دیده‌اند.»

به گزارش این خبرگزاری از زمان راه‌اندازی شبکه فارسی صدای آمریکا در سال 2007، برنامه‌های این شبکه عموما فاقد کیفیت بوده‌اند. بلومبرگ تنها استثنای این شبکه را برنامه پارازیت اعلام می‌کند که در سال 2009 تولید شد. در گزارش داخلی سال 2009، مسائلی نظیر ضعف در استانداردهای خبرنگاری و سطح پایین تجهیزات فنی، از جمله عوامل بی‌کیفیتی این شبکه عنوان شد. همچنین این مسائل در گزارشی غیر رسمی که سال گذشته منتشر شد، تکرار شد.

خبرگزاری بلومبرگ با اشاره به اقدامات جدید این شبکه برای بهبود برنامه‌های خود، این اقدامات را ناکافی دانسته و می‌آورد: اما همچنان، با وجود برنامه‌هایی که شبکه فارسی بی‌بی‌سی ارائه می‌کند، تماشای صدای آمریکا چندان جذابیتی ندارد و این خود غیر قابل قبول است. در حالی که صحبت با بیش از 6 درصد ایرانی‌ها می‌بایستی اولویت فوری آمریکا باشد، هئیت مدیران پخش (BBG) -که ناظر بر صدای آمریکا است- باید تولید برنامه‌های تلویزیونی درجه یک را برای شبکه فارسی صدای آمریکا الزامی کند. "باراک اوباما"، رئیس جمهور باید زمانی که جایگزینی برای "والتر ایساکسون" -رئیس هئیت مدیره شورا که ماه گذشته استعفا داد- به کنگره معرفی می‌کند، این نکات را مد نظر قرار دهد.

این خبرگزاری در ادامه انتقادات خود از این شبکه می‌نویسد: حتی محتویات بخش خبری شبکه، بعضی مواقع بسیار غیر حرفه‌ای هستند. برای نمونه، برنامه تکنولوژی این شبکه نیز بسیار عجولانه تولید شده است. اگر منابع کافی برای ساخت برنامه‌های با کیفیت در دسترس نیست، شبکه باید این برنامه‌ها را کنسل کرده و روی برنامه‌هایی که از عهده تولید آنها بر می‌آید، تمرکز کند.

بلومبرگ می‌افزاید:‌ علاوه بر بهبود پخش در شبکه، سایت شبکه فارسی صدای آمریکا نیز باید سروسامان گیرد. تلویزیون همچنان مهمترین راه دسترسی به اخبار باقی می‌ماند، اما خصوصا با توجه به قطع شدن سیگنال تلویزیون‌های ماهواره‌ای، اینترنت نیز به نوبه خود اهمیت دارد. اگر چه دولت ایران دسترسی به سایت این شبکه را مسدود می‌کند، اما بسیاری از ایرانی‌ها دارای نرم‌افزارهایی برای دور زدن فیلتر هستند. سایت شبکه فارسی صدای آمریکا بسیار بی‌محتوا است.»

خبرگزاری بلومبرگ در پایان گزارش خود وظیفه صدای آمریکا را ایجاد جنگ روانی در داخل ایران دانسته و این چنین نتیجه می‌گیرد: از زمان آغاز به کار دولت جدید در آمریکا، باراک اوباما خود را حامی و پشتیبان قدرت نرم آمریکا نشان داده است. با احتمال آغاز جنگی جدید در ایران، هیچ جایی فوری‌تر از ایران برای اعمال قدرت نرم وجود ندارد.

به تازگی نیز بنیاد "هریتیج" با انتشار گزارشی به مشکلات موجود در بخش فارسی صدای آمریکا پرداخته و دلایل ناکارآمدی این بخش را بررسی کرده است. این گزارش تحت عنوان "چرا آمریکا در دسترسی به ایرانیان با مشکل روبرو شده است: شبکه خبری فارسی صدای آمریکا نیازمند اصلاحات" به انتقاد و مشکلات این رسانه در ارتباط برقرار کردن با ایرانیان پرداخت.

منبع: مشرق