Gerdab.IR | گرداب

ماهواره ايراني ظفر آماده پرتاب شد

تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۱

رئيس دانشگاه علم و صنعت اواخر سال گذشته از پرتاب ماهواره ظفر در سال ۹۱ خبر داده بود.

به گزارش گرداب، طراحي و ساخت ماهواره ظفر در دانشگاه علم و صنعت به پايان رسيده و براي پرتاب آن بايد فازهاي ديگري اجرا شود که اکنون در حال انجام است.

مدير مرکز تحقيقات فضايي دانشگاه علم و صنعت با بيان اين مطلب گفت: «اين ماهواره مجهز به دوربین هاي رنگي است و قادر به تصوير برداري از سطح زمين است.»

پس از ماهواره "نويد"، ماهواره "ظفر" به عنوان دومين پروژه فضايي در دستور کار دانشگاه علم و صنعت قرار گرفت. نمونه مهندسي ماهواره ملي ظفر به وسیله دانشگاه علم و صنعت و به سفارش سازمان فضايي ايران طراحي و ساخته شده که با استفاده از فناوري هاي پيشرفته تر نسبت به ماهواره نويد، قابليت عکس برداري رنگي با قدرت تفکيک بهتر از ۸۰ متر را دارد.

فناوري دوربين ها در ماهواره ظفر نسبت به ماهواره نويد ارتقاي ۵ برابري يافته است
بر اساس گفته محققان، مقايسه اين ۲ ماهواره نشان مي دهد که فناوري دوربين ها در ماهواره ظفر ارتقاي ۵ برابري يافته است. ۲ برابر شدن دقت کنترل و افزايش بيش از ۱۵ برابري نرخ ارسال داده هاي تصويري از ديگر مزاياي ماهواره ظفر است. وزن ماهواره ظفر ۹۰ کيلوگرم است که به منظور استقرار در مدار دايره با ارتفاع ۵۰۰ کيلومتر و زاويه انحراف مداري ۵۵ درجه طراحي شده است.

جزئيات ماهواره ظفر
مدير مرکز تحقيقات فضايي دانشگاه علم و صنعت با تاکيد بر اين که ماهواره ظفر پيشرفته تر از ماهواره نويد است، توضيح داد: «ماهواره ظفر حداقل ۳۰۰ درصد نسبت به ماهواره نويد در وضعيت بهتري قرار دارد و داراي سيستم کنترل پيشرفته تري نيز هست.»

وي با تاکيد بر وضوح بالاي تصاوير ظفر اظهار داشت: «اين امر سبب شده است اين ماهواره تصاوير بسيار کاربردي تري را در اختيار ما قرار دهد.»

بلندي درباره زمان پرتاب ماهواره ظفر خاطرنشان کرد: «بخش ماهواره اي ظفر آماده شده است ولي براي پرتاب آن نياز به اجراي چندين فاز ديگر داريم که هم اکنون در حال انجام است.»

کاربردهاي تصاوير ارسالي از سوي ظفر
رئيس مرکز تحقيقات ماهواره اي دانشگاه علم و صنعت پيش از اين درباره کاربردهاي تصاوير و داده هاي ماهواره ظفر اعلام کرد: «تصاوير ارائه شده از طريق ماهواره ظفر در پايش ذخاير نفت، معادن، بررسي جنگل ها، بررسي زمين هاي شور و قليايي، بررسي امراض و آفات گياهي و استفاده از تصاوير براي بررسي بحران هاي طبيعي به کار برده مي شود.»

دکتر بلندي همچنين اواخر سال گذشته گفته بود: «ماهواره ظفر ۹۰ کيلو گرم است، پرتابگر داخلي دارد و قرار است در مدار ۵۰۰ کيلومتري زمين قرار گيرد. ابعاد ماهواره ظفر ۶۳ در ۶۳ در ۸۰ سانتي متر است. ماهواره ظفر داراي طول عمر تجهيزاتي ۳ سال است و همچنين داراي دوربيني با قدرت تفکيک ۸۰ متر است. در ماهواره ظفر قدرت تفکيک دوربين ها به ۵ برابر افزايش يافته است. دقت کنترل در ماهواره ظفر يک درجه است در حالي که اين ميزان در ماهواره نويد ۳ درجه است.»

به گفته محققان اين ماهواره، دقت سيستم کنترل تعيين وضعيت ماهواره ظفر نسبت به نويد ۳۰۰ درصد پيشرفت داشته است.

رئيس دانشگاه علم و صنعت اواخر سال گذشته از پرتاب ماهواره ظفر در سال ۹۱ خبر داده بود.

منبع: مهر