جاسوس انگلیس در تهران چه می کند؟ + اسناد و تصاویر

تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۱

شاخه رسانه‌اي انگلیس در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال 88 طرح بی‌بی‌سی فارسی را به سرعت عملیاتی کرد تا در برهه‌ای تاریخی در دوران سیاسی ایران فعالیت بازوی فارسی زبان بی‌بی‌سی کلید بخورد.

به گزارش گرداب، دستگاه دربار و دولت انگلیس که بخشي از فعالیت های پوششی و ضد ایرانی خود را از طریق سفارت خانه خود در چهار راه فردوسی تهران پی می گرفت به سرعت ماموریت جدید براي عضوگيري شبكه بي‌بي‌سي فارسي را به اعضای سفارت اعلام و از طریق رابطان خود دنبال کرد.

"رکسانا شاپور" که در زمان دستگیری ملوانان انگلیسی در داخل مرزهای آبی ایران به خوبی ایفای نقش کرده و خود را به عنوان یک مامور تحت پوشش سرویس جاسوسی انگلیس (MI6) اثبات کرده بود بلافاصله ماموریت خود را در جذب نیروهای خود فروخته به ويژه نشريات زنجيره اي اصلاح طلبان آغاز کرد و دائما بین تهران، کابل، دوبي و لندن در پرواز بود.
 

رکسانا شاپور به عنوان مترجم ملوانان دستگير شده انگليسي

بنا بر اطلاعات متقن به دست آمده، رکسانا شاپور که در سمت پوششی مسئول روابط عمومي سفارت انگلیس در تهران و در راستاي اهداف سرويس اطلاعاتي انگليس فعالیت می کرد دوره های مختلفی را برای آموزش، هماهنگ سازی و خبررسانی عوامل پنهانی بی بی سی در تهران و شهرهايي نظير استانبول ترکيه با مربیان و جزوه هایی از سرویس جاسوسی انگلیس برگزار کرد تا پروژه اغتشاشات بعد از انتخابات ریاست جمهوری در برخی نقاط تهران به خوبی در بی بی سی فارسی بازتاب داده شود.
 

 فرم ارسال شده از سوي بي بي سي براي کارآموزان
 

فرم ثبت نام دوره هاي آموزشي روزنامه نگاري بنياد آموزش بخش جهاني بي بي سي


راهنماي آموزش از راه دور
 

  آدرس يکي از موسسات آموزشي بي بي سي در تهران
 

موسسه آموزش خبرنگاري بي بي سي در تهران
 

دعوت نامه بي بي سي براي کارآموزان به منظور شرکت در کلاس هاي آموزشي در استانبول ترکيه
 

بليت يکي از کارآموزان بي بي سي براي شرکت در کلاس هاي آموزش خبرنگاري

شاپور همچنين در همين راستا و در پوشش همکار بي بي سي ارتباط گسترده اي با سفارت انگليس در امارات نيز داشته و در پوشش فعاليت هاي کنسولي مقدمات فعاليت هاي پوششي سياسي جاسوسي را فراهم مي آورده است.

بخش مهمي از اغتشاشات خیابانی سال 88 در تهران از پشت درهای بسته سفارت انگلیس در چهارراه استانبول و با کمک عوامل سفارت در میان مردم طرح ریزی می شد. "حسین رسام" از اعضای فعال در سفارت انگلیس پس از دستگیری در میان جمعیت اغتشاش‌گر اعترافات بسیار مهمی را بيان کرد. رسام در اعترافات خود به نقش پررنگ انگلیسی ها در اغتشاشات تهران تاکید کرد و اعترافات او موجب فرار رکسانا شاپور از تهران شد.

اطلاعات موثق حكايت از آن دارند كه شاپور به سبب همکاري همه جانبه با MI6 موفق به دریافت کارت ویژه اقامت و اشتغال ازسرویس MI6 شده بود. بلافاصله بعد از اعترافات رسام، تهران را برای همیشه به مقصد لندن ترک کرد تا کرسی خالی خود در بی بی سی فارسی را پر کند.


رکسانا شاپور در حال خوش آمدگويي به مهمانان شرکت کننده در جشن بي بي سي

 ورود رکسانا شاپور به لندن و تکیه زدن به صندلی نمایندگی MI6 در دفتر بی بی سی واقع در خیابان آکسفورد لندن حواشی ای را برای او به همراه داشت. دیانا، خواهر رکسانا که با رابطه مستقیم و بدون هیچ تخصصی وارد تشکیلات بی بی سی فارسی شده بود اعتراض بسیاری را به دنبال داشت تا اینکه "صادق صبا" با دریافت مبلغ زير ميزي قابل توجه قضیه را فیصله داد.

شاپور که در زمینه تشکیل و به راه اندازی مشاغل پوششی در بی بی سی فارسی به ظاهر موفق عمل کرده بود بارها با حاضر شدن در دفتر MI6 و مراکز مهم دولتي گزارش عملکرد داد تا اینکه در یکی از قرارهای کاری خود با عوامل سرویس جاسوسی انگلیس و در دربار سلطنتی برگه ماموريت جديد خود را دريافت كرد.

بر اساس اين ماموريت مقرر می شد که بی بی سی فارسی با تهیه فیلمی مستند از زندگی فرح، او و خانواده اش را که در شوک خودکشی های سریالی اعضای خانواده قرار داشتند، از مرگ رسانه ای نجات دهد.

شاپور، فرح را با صادق صبا مدیر بخش فارسی تلویزیون بی بی سی آشنا می کند. صبا در توافقی پنهانی با بیوه شاه مخلوع شرط تهیه و پخش این مستند را در گروی پرداخت مبلغی هنگفت اعلام می کند که مورد موافقت خانواده دیکتاتور فراری ایران قرار می گیرد تا اينکه افشاي اين ماجرا و اعتراضات فرح منجر به رسوايي بزرگ ديگري براي صادق صبا مي شود.






کلاس آموزشي بي بي سي در استانبول
 
اطلاعات بسيار ديگري به همراه تصاوير مستند در مورد فعاليت هاي پوششي سرويس اطلاعاتي انگليس با نام بي بي سي فارسي موجود است که پس از تکميل متعاقبا منتشر مي شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان