به گزارش
گرداب، عصبشناسان هشدار دادند که یک نسل از کودکان در معرض خطر رشد با عقده شخصیتی، ضعف خودداری، توجه و همدلی اندکی نسبت به همنوعان خود قرار دارند و علت اصلی تمام این شرایط استفاده از وب سایتهای شبکه اجتماعی چون فیسبوک و توئیتر است.
بر اساس تحقیقات یک عصبشناس، مغز کودکان و نوجوانان در مراحل اولیه پس از آنکه بیش از حد در معرض دنیای سایبر قرار گرفت به خوبی رشد نمیکند.
"بارونس گرینفیلد"، استاد داروشناسی دانشگاه آکسفورد اظهار داشت که کاهش تماس فیزیک انسانها به این معنا است که کودکان در مهارتهای اولیه اجتماعی و روابط عاطفی اولیه خود مشکل دارند.
وی نسبت به اعتیاد ناسالم به شبکه اجتماعی توئیتر انتقاد کرده و فضای این شبکه اجتماعی را ناسالم دانست.
این عصبشناس همچنین نسبت به ماهیت نارسیستی سایتهایی چون کلاوت ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت که این شبکه اجتماعی میزان محبوبیت کاربران و تأثیر آنها را در سایر شبکههای اجتماعی اندازهگیری میکند.
بر اساس تحقیقات انجام شده آموزگاران انگلیسی مقطع متوسطه اظهار داشتند که اعتقاد دارند بیش از سه چهارم توجه دانش آموزان آنها نسبت به گذشته کاهش یافته است.
بارونس گرینفیلد به نقل از آماری که نشان میدهد بیش از نیمی از نوجوانان ۱۳ تا ۱۷ ساله بیش از ۳۰ ساعت در وقت خود را به بازیهای ویدئویی، رایانهها، سختافزارهای خواندن کتاب الکترونیکی، تلفنهای همراه و فناوری مبتنی بر صفحههای نمایش اختصاص میدهند.
وی اظهار داشت که مغز انسان همگام با محیط اطرافش رشد میکند و نیاز به یک محیط شبیهسازی شده دارد تا به درستی رشد کند، اما وی هشدار داد که اتکا به شبکههای اجتماعی و افزایش استفاده از بازیهای رایانهای بر مغز تأثیرات مهمی دارد.
این عصبشناس قرار است نتایج خود را در قالب یک سخنرانی برای گروه کنش دوره اولیه کودکی ارائه کند؛ گروهی که به منظور اصلاح آموزش اولیه کودک تأسیس شده است.
وی در آستانه همایش اولیه دانشگاه وینچستر که قرار است هفته آینده برگزار شود، اظهار داشت: «اکثر ما که دوره بلوغ را رد میکنیم، دارای یک چارچوب درونی مفهومی هستیم که ما را قادر میسازد بر اساس آن دنیا را تفسیر کنیم و حس قوی از هویت خود داشته باشیم.»
گرینفیلد با اشاره به اینکه شبکههای اجتماعی چون فیسبوک و توئیتر نسلی را با آرزوهای کودکانه برای بازخورد دائمی در زندگی خود پرورش میدهد گفت که مداومت در استفاده از این شبکهها موجب میشود که کاربران دچار بحران هویت شوند چرا که آنها بیصبرانه در انتظار توجه بیدرنگ سایرین به خود هستند.
منبع:
مهر