Gerdab.IR | گرداب

بر اساس مطالعات اخیر فیس‌بوک شبکه‌ای خسته‌کننده و نا‌امن است

تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۱

کاربران کشورهای در حال توسعه که سال‌ها پیش‌تر از این، به فیس‌بوک دسترسی داشته‌اند، محیط این شبکه‌اجتماعی را محیط خسته‌کننده‌ای برای خود یافته‌اند و بدلیل عدم وجود حریم‌خصوصی‌ در این شبکه، دیگر آن‌چنان تمایلی به مشارکت فعال در این سایت ندارند.

بر اساس مطالعات اخیر فیس‌بوک شبکه‌ای خسته‌کننده و نا‌امن است

به گزارش گرداب، بر اساس تحقیقات انجام شده توسط انستیتوی "Pew Internet Project"، آمار کاربران شبکه اجتماعی فیس‌بوک در طی ماه‌های اخیر در کشورهای پیشرفته رو به زوال نهاده است.

بر اساس این تحقیقات اکثر کاربران فیس‌بوک در این کشورها بدلیل استفاده عمدی این شبکه از اطلاعات شخصی آن‌ها، کمبود وقت و نیز وجود مطالب خسته‌کننده در این شبکه از شمار کاربران فعال آن خارج شده‌اند و یا به کلی حساب خود را حذف کرده و یا شاید گاهی در طول سال به پروفایل خود سر بزنند.

این مطالعات نشان داده است که تعدادی از کاربران کشورهای در حال توسعه بدلیل مسائل امنیتی و نیز عدم وجود حریم‌خصوصی‌ در این شبکه؛ دیگر آن‌چنان تمایلی به مشارکت فعال در این سایت ندارند و بیشتر از این شبکه، برای بالا بردن رتبه سایت و یا شرکت خود استفاده می‌کنند. آن‌ها معتقدند که این شبکه همچون سایر راه‌های ارتباطی می‌تواند بستری مناسب برای ارتباط با مشتری و یا کاربران باشد؛ امّا راهی درست برای در اختیار گذاشتن اطلاعات اضافی و جزئی، با سایر کاربران و یا مشتریان خاص نیست.

وجود ساختار تجزیه و تحلیل اطلاعات و داد‌های به اشتراک گذاشته شده بر روی این سایت؛ که چندی پیش توسط مسئول امنیت اطلاعات این شبکه نیز مورد تائید قرار گرفت، باعث شده است که دیگر، سازمان‌ها به این بستر اعتماد چندانی نداشته باشند.

%28 از 1000 کاربری که به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفته بودند، اعلام کرده‌اند که علاقه‌مندی آن‌ها نسبت به این سایت کمتر شده است؛ 59 درصد از این کاربران گفته‌اند که این سایت دیگر جذابیت چندانی برای آن‌ها ندارد، و تنها %12 از آن‌ها گفته‌اند که علاقه‌مندی آن‌ها نسبت به این سایت در مقایسه با مدت مشابه در سال پیش، بیشتر شده است.

در پاسخ به این تحقیقات، سخنگوی فیس‌بوک اعلام کرده است که: "هنوز کاربران فعال زیادی در این شبکه اجتماعی در حال فعالیت‌هستند و 680 میلیون نفر از این کاربران به وسیله گوشی‌های همراه خود به این سایت دسترسی دارند."

البته ذکر این مطلب از جانب سخنگوی فیس‌بوک، تایید‌کننده این واقعیت است که این شرکت در ورود به حریم‌خصوصی اطلاعات افراد پیشرفت خوبی داشته‌اند؛ زیرا بنابر آمار، دانلود اپلیکیشن این شبکه اجتماعی در طی سال اخیر افزایش داشته است.

کاربران کشورهای درحال توسعه که سهم بسزایی از کاربران این شبکه اجتماعی را تشکیل می‌دهند، به دلیل عدم داشتن اطلاعات کافی از مشکلات امنیتی این سایت و نیز جالب‌بودن و جدید‌بودن بستر ارتباطی این شبکه برای آن‌ها؛ بیشتر اوقات خود را در این شبکه صرف می‌کنند.

این درحالی است که کاربران کشورهای توسعه یافته که سال‌ها پیش‌، به فیس‌بوک دسترسی داشته‌اند، محیط این شبکه‌اجتماعی را محیط خسته‌کننده‌ای برای خود یافته‌اند.

منابع:

http://tabletcrunch.com

http://www.iol.co.za/scitech/technology/internet/when-facebook-gets-too-much

http://techcrunch.com/facebook-takes-the-fast-lane-to-boring

http://www.sfgate.com