از زبان مشاور وزیر ارشاد:

بزرگ‌ترین مصیبت ما در وایبر

تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۳

مشاور وزیر ارشاد در امور فناوری اطلاعات می‌گوید که «بزرگ‌ترین مصیبتی که در وایبر داریم، عدم مشخص شدن هویت افراد است».

به گزارش گرداب و به نقل از ایرنا، حسن نجفی سولاری عصر دوشنبه در نشست «کارکرد شبکه های اجتماعی تلفن همراه» در پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات، با بیان اینکه در این عرصه انگیزه هایی نیز برای پالایش وجود دارد افزود: در این ارتباط حاکمان، خانواده ها و حتی افراد می خواهند خودشان را پالایش کنند، زیرا انگیزه های متعددی از قبیل سیاسی، اقتصادی، امنیتی، تخصصی و غیره وجود دارد.

استاد دانشگاه امام صادق (ع) اظهار داشت: به عنوان مثال اهمیت حفاظت از کودکان بسیار مهم تر از حفاظت از بزرگان است، که این مهم انگیزه ای برای پالایش است.

وی با اشاره به اینکه برای پالایش اولین گام تعریف سند ارزشهای اسلامی است، گفت: بزرگترین مصیبتی که اینک در وایبر و غیره داریم، عدم هویت افراد است.

وی افزود: هر روز شاهد انجام جرایم خطرناکی در این عرصه هستیم که مقام قضاء و نیروی انتظامی در آن بلاتکلیف هستند.

سولاری، با تاکید بر اینکه در این جرایم دسترسی به سرور نداریم، خاطرنشان کرد: این مسایل در دایره جغرافیایی حکومت ما نیست که قوه قضاء و غیره بخواهند به آن دسترسی داشته باشند، در حالی که اشکال از ما است.

وی افزود: باید بپذیریم که این فضا، یک ظرفیت بزرگ است که بهترین کلیپ ها، متن های ادبی و غیره را دارد، در حالی که نمی دانیم قواعد تولید آنها از کجاست و هر شخصی برای آن قاعده تولید وضع کرده است.

سولاری گفت: ما باید جامعه پذیری خود را که ضعیف است قوی کرده و هنجارها، ارزش ها، اقتدار ملی و نظام اجتماعی را با توجه به مشکلات این عرصه تقویت کنیم.

مشاور وزیر ارشاد در امور فناوری اطلاعات اضافه کرد: ناچاریم از یک وضعیت ضعیف شده به سمت قوی شدن در تمامی این عرصه ها حرکت کنیم؛ زیرا این مهم اهمیت نظام پالایشی است.

وی با اشاره به اینکه رسانه ملی، وزارت ارشاد، سازمانها و نهادهای مسئول ارتقای دانش مردم، مانند مدرسه و دانشگاه و غیره چه میزان آشنایی با دانش رسانه ای کاربران دارند؟ گفت: برخی از دست اندرکاران با بهره گیری از جادو و غیره در این سایت ها به دنبال اهداف خود هستند که باید فکری به حال آن کرد.

سولاری در بخش دیگری اظهار کرد: فضای مجازی بیان قدرت ماندگار خدا است زیرا که شبکه اجتماعی مبتنی بر همین مهم است.

وی گفت: به عقیده برخی از نظریه پردازان فضای مجازی فضای قدرت است اما قدرتی که مبتنی بر مالکیت حقیقی است.

وی با تاکید بر اینکه در کل دارای دو فضای واقعی و مجازی هستیم، گفت: بعضی ها آنقدر محدودنگر هستند که منشور پالایش را فقط فیلترینگ می بینند در حالی که فیلترینگ جواب نمی دهد.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) اظهار داشت: هرگاه بجای منشوری دیدن یک بعدی دیدن می روند به سراغ اینکه وی پی ان خریداری کنند و برای عده ای کاسبی راه می اندازند.