روال تعیین دستور جلسات شورای‌عالی فضای مجازی تغییر کرد

تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۳

فشارهای مستقیم و غیرمستقیم بر پیکره شورای عالی فضای مجازی بعد از به حاشیه بردن فعالیت‌های آن، روند تعیین دستور جلسات را نیز تغییر داد.

تشکیل جلسات شورای عالی فضای مجازی به عنوان نهادی حاکمیتی در عرصه فناوری اطلاعات، فناوری ارتباطات و محیط سایبر در حالی وارد دور جدیدی از تأخیرات شده که برگزاری دور بیست و یکم، مانع ورود به تأخیر سه ماهه شد.

در حالیکه نیمه اسفند ماه باید جشن سه سالگی تشکیل این شورا گرفته شود اما عملا دستاورد یک ساله آن چیزی جز بی‌اعتنایی به رسالت این شورا و وقفه در عملکرد آن نبوده است.

در حالیکه جلسات این شورا می‌بایست هر دو هفته یک بار تشکیل شود اما پیش از جلسه بیست و یکم، شاهد تأخیر بالغ بر پنج ماه در برگزاری دور نوزدهم و بیستم بودیم.

نکته حائز اهمیت نیز آن است که علی‌رغم موضوعات مهمی چون شبکه ملی اطلاعات، پیوست فرهنگی، مجوزهای نسل سوم و چهارم ارتباطی و مسائلی از این دست، سه جلسه از وقت این شورا بر سر موضوع ساماندهی خدمات پیامکی ارزش افزوده و انبوه در شبکه‌های ارتباطی گرفته شد.

برخلاف اینکه عده‌ای همین تشکیل جلسات در عمل غیرمفید را جای شکر می‌دانند، اما ظاهرا اعضای این شورا اهمیتی به گزارش عملکرد و جایگاه حاکمیتی این نهاد که باید رویه‌ای فعال در عرصه مجازی داشته باشد، نمی‌دهند.

با این حال اتفاق دیگری که اکنون در دل این شورا افتاده، تغییر در تدوین دستور جلسات این شوراست. پیش از این روال بود که دبیر شورای عالی فضای مجازی اقدام به تهیه دستورات جلسه می‌کرد و بعد از ارائه خدمت رئیس شورا (رئیس جمهور) و تأیید آن، به سایر اعضاء حقیقی و حقوقی ابلاغ می‌نمود.

اما ظاهرا بعد از جلسه نوزدهم و بیستم که دستور جلسات ارائه شده توسط دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی مورد تأیید شورا قرار نمی‌گیرد، روند تهیه دستور جلسات از دست دبیرخانه این نهاد حاکمیتی خارج می‌شود.

حال، دستور هر جلسه در آغاز همان نشست مطرح و با تأیید اعضا، رایزنی‌ها پیرامون آن ادامه می‌یابد.