به گزارش گرداب به نقل از سایبربان، تراشهی وای فای جدید ناسا در ارتباطهای بیسیم دستگاههای هوشمند مانند رایانهها، لپتاپها و ابزارکهای پوشیدنی (gadget) به کار خواهند رفت که به قدرتی ۱۰۰ برابر کمتر نسبت به نسل فعلی تراشههای وای فای نیاز دارد.
آدریان تانگ (Adrian Tang) از آزمایشگاه پیشرانهی جت (JPL) در این مورد گفته است: «در نظر داریم بهجای اینکه ابزارک های پوشیدنی، سیگنال-های وای فای را تولید کنند، تنها به انعکاس سیگنالهای دریافتی از روترها یا برجهای سلولی (این برجها سیگنالهای دریافتی را تقویت میکنند) بپردازند. این کار قدرت موردنیاز برای تولید آنها را کاهش داده و عمر باطریها را افزایش میدهد.»
آدریان تانگ و پروفسور مک فرانک چانگ (MC frank Chang) گفتهاند که این کار باعث میشود تا عمر باطری تمام دستگاه هایی که از وای فای استفاده میکنند افزایش یابد.
این فناوری به این صورت است که روترهایی تنظیم میشوند تا بهجای تولید سیگنال به انعکاس پایدار سیگنالهای وای فای بپردازند. اطلاعاتی نیز در هنگام انعکاس سیگنالها بر روی آنها نوشته میشود. تانگ گفته است: «چون شما تنها استفادهکنندهی وای فای هستید نیازی به تولید سیگنالها و مصرف انرژی وجود نخواهد داشت.»
یکی از مشکلاتی که محققان بر روی آن کار میکنند این است که این تراشه به یک روتر وایفای یا یک ایستگاه پایه نیاز دارد که آنها نیز انرژی و قدرت فراوانی برای ارسال و دریافت سیگنالها مصرف میکند.
(ایستگاه پایه ایستگاهی است که کمک میکند تا کاربرهای تلفنهای هوشمند بتوانند با تلفنهای خانگی که با سیم به شبکه وصل هستند، ارتباط برقرار کنند. این ایستگاهها وظیفهی خود را به کمک امواج مایکرویو انجام میدهند.)
روتری که این پردازشها را انجام میدهد نیاز به قدرت بیشتری پیدا میکند، اما محققان در تلاش هستند تا این مشکل را برطرف کنند.
گروه تحقیقاتی ناسا ادعا میکند که به کمک این تراشه توانستهاند به سرعت انتقال ۳۳۰ مگابیت در ثانیه در فاصلهی 2.5 متر دست پیدا کنند. ناسا در نظر دارد این فناوری را ابتدا به ساعتهای هوشمند فضانوردان و سپس آن را بر روی دستگاه مصرفکنندههای عادی اجرا کند.
ناسا در حال کار بر روی این فناوری است و حق اختراع آن را بهطور انحصاری برای خود ثبت کرده است. همچنین ناسا تأیید کرده است که میخواهد این فناوری را برای خرید عموم آماده کند.