به گزارش گرداب روزنامه آفتاب یزد گزارش داد: شبکه های اجتماعی امروزه به عنوان عامل تحولات و تغییرات در عصر حاضر محسوب می شوند؛ شبکه هایی که بخش جدایی ناپذیری از زندگی مردم در بیشتر جوامع شده است. به طوری که افراد در همه سنین بخش زیادی از وقت خود را در اینترنت و فضای مجازی سپری می کنند. هم اکنون شبکه های مجازی با تاثیرپذیری از عواملی همچون شتاب روزافزون گسترش این فضاها، دسترسی آسان همگان به آنها، جهانی شدن، همه جایی بودن، چندرسانه ای بودن و… به سرعت دامنه نفوذ خود را می گسترانند و به دنبال آن نیز کاربران خود را روز به روز افزایش می دهند.
شبکه های اجتماعی افزون بر مزیت ها و سودهایی برای انسان و زندگی او، آسیب ها و زیان هایی نیز دارد که بیشتر این زیان ها به نوع استفاده و در واقع افراط و تفریط در به کارگیری آنها بر می گردد؛ به گونه ای که استفاده درست و مناسب از یک وسیله، شیوه یا فن به تسهیل امور زندگی انسان منجر شده و بهره گیری نادرست از آنها ممکن است پیامدهای ناخواسته و ناخوشایندی برای او به بار آورد.
اما با وجود افزایش کاربران شبکه های اجتماعی و با توجه به اینکه واعظی ،وزیرارتباطات تاکید دارند که هیچیک از شبکههای اجتماعی نباید به دلیل مسائل اقتصادی و تسهیلاتی که برای کاربران فراهم میکند فیلتر شوند؛ مگر اینکه این شبکهها مضرات دیگر یا بحث مشکلات اخلاقی را به دنبال داشته باشند و با وجود اینکه دولت موافق مسدود کردن شبکه های اجتماعی نیست اما خبرها حاکی ازآن است که قرار است تلگرام که امروزه یکی از پرکاربردترین شبکه های اجتماعی است فیلتر شود.
ابراهیم رئیسی ، دادستان کل کشور در خصوص اینکه گفته می شود قرار است موضوع فیلترینگ تلگرام در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه مورد بررسی قرار گیرد، می گوید:« در نخستین جلسه این شوراکه تشکیل خواهد شد موضوع مربوط به فضای مجازی و تهدیداتی که از این ناحیه وجود دارد حتما مورد بررسی قرارمی گیرد.» فیلترینگ شبکه های اجتماعی به عقیده بسیاری تاثیرات منفیای را بر جای خواهد گذاشت چرا که کار منطقی نیست و فیلترکردن این شبکه ها یعنی اینکه دولت یا دولتمردانمان فقط میخواهند که آمرانه برخورد کنند.
صادق جوادی حصار، فعال رسانهای در این خصوص به آفتاب یزد میگوید: فیلتر شبکههای اجتماعی تاثیرات منفیای را خواهد داشت چون بعد از مدت کوتاهی از فیلتر شدن، از فیلترشکن برای استفاده از شبکههای اجتماعی استفاده میشود. اما از نظر روانی برای استفادهکنندگان از این شبکههای اجتماعی، این ذهنیت پیش می آید که دارند تخلف انجام میدهند و با اینکار حرمت یا قباحت کار خلاف در ذهن جوانان میشکند و آن وقت است که به عبور از موانع عادت میکنند.
وی اظهار داشت: نباید موانع غیرواقعی سر راه نسل جوان ایجاد کنیم که آنان مجبوربه عبور از موانع شوند، بنابراین باید با این قضیه منطقی برخورد کنیم و راههای استفاده سالم از این بسترهای اجتماعی را فراهم کنیم.
این فعال سیاسی اذعان داشت: یک نمونه دمدستی از این نوع تعاملات، کمپین برای نخریدن ماشینهای صفر ایرانی بود ،اعتراضی اجتماعی که سالها بود در متن جامعه وجود داشت و مردم همه به هم میگفتند که ماشینهای ایرانی کیفیت ندارد اما متاسفانه امکان بروز سالم و منطقی این قضیه وجود نداشت که این اعتراض را نشان دهند اما شبکههای اجتماعی بستری را فراهم کرد که مردم بتوانند به صورت مسالمت آمیز و بدون تنشهای اجتماعی رفتاری را نشان دهند که به زعم عدهای هم به گوش تصمیمگیرندگان رسید هم مخالفت مدنی خودشان را نشان دادند و هم اینکه بعد از مدتی بالاخره به یک تعامل سازنده دولت و ملت منجر خواهد شد.
جوادی حصار در ادامه بیان داشت: بسترهای اجتماعی و فرهنگی یا ابزارهای تعامل فرهنگی و سیاسی بین دستگاههای حاکمی و مردم مانند تلگرام، واتس آپ، وایبر و همه آن چیزی که در جامعه ما است به نظرم نباید فیلتر شوند چرا که کار منطقی نیست اگر بخواهیم این شبکهها را فیلتر کنیم یعنی اینکه دولت یا دولتمردانمان نمیخواهند سالم با جامعه ارتباط دوسویه داشته باشند و فقط میخواهند که آمرانه برخورد کنند.
این فعال سیاسی در پایان گفت: هیچ چیزی در جامعه ما نیست که بگوییم مطلقا زیان دارد یا سود، هر رفتاری که در این جامعه اتفاق میافتد یا هر امکان اجتماعیای میتواند مورد سوءاستفاده قرار بگیرد یا میتواند به صورت بهینه مورد استفاده قرار بگیرد اما برآیند تعاملات و استفاده از شبکههای اجتماعی به کمک گسترش دانش و عمق یابی تفکر منجر میشود و هر ابزاری که منجر به تعمیق بینش و دانش افراد در یک جامعه کمک کند حتما ابزار مفیدی خواهد بود.