ظهور شرکت‌های فناوری در فلسطین

تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۹۴

اگر چه رژیم صهیونیستی محدودیت های فروانی را بر ضد فلسطینیان تحمیل کرده، اما این فشارها مانع از فعالیت شرکت ها و موسسات فناوری اطلاعات فلسطینی نشده است.

به گزارش گرداب فارس به نقل از سی نت نوشت، کرانه باختری رود اردن محل زندگی هزاران فلسطینی است که در پس دیوارهای بلند اشغال گران صهیونیست محصور شده اند. اما ساکنان رام الله علیرغم همه مشکلات توانسته اند شرکت های نوپای فناوری تاسیس کنند و فرصت های کاری تازه ای برای فلسطینیان جوان خلق کنند.
 
مشهور ابودعکه یکی از وزرای سابق دولت خودگردان فلسطینی و مدیر اجرایی انجمن فناوری اطلاعات فلسطین موسوم به PITA است. این گروه تجاری دارای 160 عضو در کره کرانه غربی و نوار غزه است و مجموعه ای از توسعه دهندگان نرم افزار، فروشندگان سخت افزار و شرکت های برون سپاری فناوری اطلاعات در آن عضویت دارند. این مجموعه ستون فقرات بخش فناوری را در کرانه باختری به خود اختصاص داده و حتی توانسته پروژه هایی را از شرکت های بین المللی دریافت و اجرا نماید.
 
ابودعکه که دارای مدرک دکترای مهندسی مکانیک است از مشکلات کار در حوزه فناوری می گوید و کنترل فلسطینی‌ها، مرزهای بین‌المللی، فرکانس های بی سیم و همه صادرات و واردات توسط صهیونیست ها را مشکل اصلی می‌داند. البته این رژیم مدعی است که علت این کنترل ها نگرانی های امنیتی است اما ابودعکه معتقد است هدف از این کار حفظ تسلط سیاسی و اقتصادی اسراییل بر فلسطین است.
 
وی می افزاید: معتقدم که که اگر مانع تراشی اسراییل نبود، صنعت فناوری اطلاعات ما رشد می‌کرد. امیدوارم اوضاع تغییر کند.
 
این روزها شرکت های نوپای کوچکی در حوزه اینترنت و تلفن همراه در فلسطین فعال شده اند که اکثرا توسط جوانان اداره می شوند و کم کم بر تاثیرگذاریشان افزوده می شود.
 
یکی از فعالان این حوزه خالد ابوالخیر 35 ساله بنیانگذار و مدیر عامل شرکت PinchPoint است که بازی های تلفن همراه طراحی و عرضه می کند. شرکت او 18 کارمند دارد و آنها خود را برترین استودیوی تولید بازی فلسطین می نامند. اولین بازی عرضه شده توسط این شرکت Spermania نام داشت و یک بازی مسابقه ای کارتونی با مضمونی طنزآمیز است. اگر چه این بازی در فروشگاه اپل بعد از 5 بار تلاش پذیرفته نشد، اما نسخه آندروید آن در فروشگاه گوگل پلی در دسترس است.
 
PinchPoint علیرغم هدف گذاری های جهانی خیلی زود متوجه شد که به علت محدودیت های تحمیل شده از سوی صهیونیست ها زمین بازی محدودی دارد. لذا ابوالخیر ترجیح داد بر روی طراحی و عرضه بازی های مناسب مخاطبان عرب تمرکز کند. این شرکت در مجموع تا به حال چهار بازی عرضه کرده است.
 
Yamsafer یکی دیگر از شرکت های نوپای فناوری است که فارس ظاهر مدیر عامل آن 55 کارمند دارد و خدمات رزرو هتل در جهان عرب ارائه می دهد. دفتر این شرکت در طبقه یازدهم ساختمانی است که مشرف بر رام الله است و کارمندان آن به طور 24 ساعته در حال گفتگو با مشتریانی هستند که نیازمند خدمات بازاریابی هتل هستند. نکته جالب این است که کارمندان شرکت Yamsafer امکان مسافرت آزادانه به خارج از فلسطین را به علت محدودیت های صهیونیست ها ندارند، اما به سایرین خدمات مسافرتی ارائه می دهند. Yamsafer  رقبای قدرتمندی در اردن و دوبی دارد، اما هم اکنون در میان کشورهای عرب منطقه خلیج فارس رتبه دوم را داراست.   
 
فارس ظاهر 28 ساله که در انگلیس و هنگ کنک تحصیل کرده معتقد است شرایط دشواری که فلسطینی ها با آن مواجه هستند باعث شده تا آنها به سختی برای دستیابی به حقشان بجنگند. وی می گوید علاوه بر اسراییل با برخی مشکلات ناشی از فساد در دولت خودگردان فلسطین هم دست و پنجه نرم می کند. در مجموع به نظر می رسد شرکت های فناوری فلسطینی علیرغم مشکلات مختلفی که با آنها دست به گریبانند می توانند به کسب موفقیت های گسترده در آینده امیدوار باشند.