فرش قرمز سالن مخابرات زیر پای جهانگرد

تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۴

دومین روز ایران تلکام ۲۰۱۵ با بازگشایی پای دو مسئول حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اولین بار به نشست‌های خبری سپری شد.

به گزارش گرداب از تسنیم، دومین روز از نمایشگاه ایران تلکام 2015 در حالی به پایان رسید که استقبال مردمی نسبت به روز اول بیشتر و روحیه سالن‌های اختصاص داده شده به این نمایشگاه عوض شد.
 
به صراحت می‌توان گفت که شلوغ‌ترین صف‌های تشکیل شده، برابر غرفه اپراتورهای تلفن همراه در محوطه بیرونی سالن‌های اصلی بود که غالبا منتظر دریافت سیم‌کارت به همراه گوشی بودند.
 
معمولا اپراتورهای تلفن همراه به واسطه اهمیتی که اکنون در زندگی مردم دارند، بخش عمده‌ای از بازدیدکنندگان را به سمت طرح‌های تشویقی خود می‌کشانند؛ یکی سیم‌کارت رایگان می‌دهد و دیگری گوشی را روی طرح خود به صورت رایگان توزیع می‌کند و آن یکی...
 
*اولین نشست جهانگرد با خبرنگاران*
 
اهمیت این رویداد کلیشه‌ای زمانی درک می‌شود که معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات برای اولین بار در عمر کاری این دولت، نشست خبری با خبرنگاران مستقر در نمایشگاه برگزار می‌کند و این بار شاید بر خلاف همیشه با سعه صدر پاسخگوی هر سوالی است.
 
نصرالله جهانگرد که غالبا به عنوان مرد شماره یک آی‌تی در دولت یازدهم شناخته می‌شود و پیش از دولت‌های نهم و دهم نیز عهده‌دار مسئولیت در وزارت ارتباطات بود، اکنون دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات و مسئول پیاده‌سازی شبکه ملی اطلاعات است. از این حیث سخنرانی تقریبا مفصلی را در حضور خبرنگاران پیرامون مفهوم و ماهیت شبکه ملی اطلاعات و میزان پیشرفت این پروژه ارائه می‌دهد.
 
*روز پر کار مخابراتی‌ها*
 
وقت آزاد مدیران مخابراتی هم ظاهرا یکشنبه‌ها بیشتر از سایر روزهای هفته است که حاضر به برگزاری دو نشست خبری با حضور جمعی از مسئولان این شرکت در دو حوزه کشوری و استان تهران شدند.
 
علی‌رغم اینکه در افتتاحیه این نمایشگاه برخی مدیران میانی مخابرات حضور داشتند اما طی اقدامی برنامه‌ریزی شده، نمودی از حضور آنها در سالن افتتاحیه نبود و شاید بتوان این موضوع را به پای دلخوری یا اعتراض آنها گذاشت.
 
قطعا زمانیکه یک ساختار دولتی با مجموعه‌ای خصوصی سر ناسازگاری بر می‌دارد، اقدامات تلافی جویانه بسیاری ممکن است به چشم خورد که این رفتار را نیز می‌توان اینگونه قلمداد کرد. برخلاف اینکه مدیران مخابرات معتقدند که در سایه همکاری‌ها با وزارت ارتباطات می‌توانند کارها را پیش برده و به فکر ایرانی آباد باشند اما وزارتخانه مذکور همچنان بر سر مسائلی نظیر ارتقای تعرفه مکالمات تلفنی با این شرکت در تعارض است و همین باعث بروز برخی مشکلات در زمینه تعامل دو سویه شده است.
 
عمده حرف و دغدغه مسئولان مخابرات در این دوره از نمایشگاه نیز همین است که چرا دولت فکری به حال بزرگترین هلدینگ ارتباطی ایران که جایگاه اول را در خاورمیانه دارد، نمی‌کند.
 
*سندیکای مخابرات واقعا گلایه دارد؟!*
 
زمانیکه مخابرات رویکرد را بر تعامل گذاشته اما از طرفی موضع حمایت منافع خود را نیز حفظ کرده است، فرامرز رستگار رئیس سندیکای مخابرات هم پا به میدان می‌گذارد و تمام قد از منافع این شرکت حمایت می‌کند.
 
وی با خطاب قرار دادن وزیر ارتباطات و دولت اعلام می‌کند که اگر دلتان برای مخابرات نمی‌سوزد برای فعالان این صنعت دل بسوزانید. زیرا عمده مطالبات ما که از مخابرات است به دلیل زیاندهی این شرکت معوق شده است.
 
اما زمانیکه معاون مخابرات ایران حرف‌های رئیس سندیکای مورد بحث را تکمیل و حتی بخش‌هایی را به آن اضافه می‌کند که معتقد است رستگار نتوانسته خوب آنها را ادا کند، این شُبهه ایجاد می‌شود که رستگار از رونوشت مسئولان مخابراتی سخنرانی کرد یا واقعا دغدغه صنعت را ترسیم نمود؟!
 
*دیدار برنامه‌ریزی شده مخابرات و عضو سابق هیات مدیره*
 
با این حال روز گذشته فرصت خوبی فراهم شد تا بعد از نشست‌های خبری نصرالله جهانگرد –معاون وزیر ارتباطات- و اسدالله دهناد –سرپرست شرکت مخابرات ایران- این دو مقام مسئول به شکلی برنامه‌ریزی شده یکدیگر را ملاقات کنند.
 
جهانگرد عضو سابق هیات مدیره مخابرات است که پیش‌بینی می‌شود در دور جدید انتخاب اعضای دولتی هیات مدیره مجددا نماینده بلوک 20 درصدی دولت در هیات مدیره این شرکت خصوصی شود و بر کرسی قبلی تکیه بزند. خودش هم معتقد است که با عضویت مجدد در هیات مدیره مخابرات مشکلی ندارد.
 
بعد از اتمام نشست خبری سرپرست مخابرات ایران، دهناد به اتاق VIP سالن مخابرات منتقل شد و دقایقی بعد نصرالله جهانگرد با همراهی حمیدرضا نیکوفر قائم‌مقام همراه اول وارد سالن گروه مخابرات ایران شد و به سمت اتاق مذکور رفت.
 
چنین نشستی بعد از اختلاف‌نظرهای شدید میان دستگاه دولتی و بخش خصوصی که گشایش پای آنها به تریبون رسانه‌ها شد، می‌تواند نویدبخش اتفاقات خوبی در آینده نزدیک باشد که البته باز هم باید مدیریت این فضا را به زمان واگذار کرد.
 
*رقابت بازیگران و فوتبالیست‌ها در مشتری‌یابی*
 
کمی آن طرف‌تر از تلکام و دقیقا لابه‌لای بازدیدکنندگانی که در صفی طولانی برای دریافت سیم‌کارت و گوشی ایستاده‌اند، چهره‌های هنری به چشم می‌خورند که با گشاده‌رویی در حال گپ‌وگفت مردمی هستند و بعد از آن به سمت سالن اپراتور دوم موبایل حرکت می‌کنند.
 
دعوت اختصاصی این اپراتور از بازیگران تقریبا شبیه برنامه اپراتور اول موبایل در دعوت از ورزشکاران و ملی پوشانی بود که گرمای خاصی به سالن آن بخشیده بود.
 
*کارگاه‌های آموزشی کم فروغ بودند*
 
در حالیکه انتظار می‌رود مردم با حضور در این نمایشگاه تخصصی به فکر بهره‌مندی بیشتر از دستاوردهای این صنعت و کسب هر چه بیشتر آگاهی باشند اما کارگاه‌های آموزشی تدارک دیده شده در غرفه‌های سالن دولت از استقبال چندانی برخوردار نبود و مردم ترجیح دادند در صف‌های طولانی منتظر سیم‌کارت شوند.