به گزارش گرداب از ایسنا؛ یکی از انواع برنامههای تبلیغاتی مزاحم و فریبنده «DNS Unlocker» است که به سیستم فرد قربانی راه یافته و بدون اینکه وی اطلاعی از حضور این نرمافزار داشته باشد، خود را به مرورگر این فرد متصل میکند.
این نرمافزار معمولاً هنگامی که کاربر در حال کار کردن و سیر در صفحات وب است، به صورت خودکار شروع به دانلود و نصب در پسزمینه میکند.
بهمحض اینکه این نرمافزار تبلیغاتی راهی به سیستم قربانی پیدا میکند، سریعاً خود را به افزونههای مرورگرهای گوگل کروم، اکسپلورر، موزیلا فایرفاکس و سافاری اپل متصل کرده و هنگامی که کاربر یک صفحه وب را ملاقات میکند، پیامهای تبلیغاتی که معمولاً پیام «Ads by DNSUnlocker» و یا «brought by DNSUnlocker» در متن آنها درج شده است را نشان میدهد.
این نرمافزار رایگان، سرویسدهنده DNS است که طبق ادعای سازندگان آن، اجازه دور زدن محدودیتهای ناشی از فیلترینگ DNS را فراهم میسازد؛ اما در نهان، این برنامه ابزاری تبلیغاتی بوده و پیامهای تبلیغاتی فریبنده و مزاحم بر روی صفحات وب ایجاد میکند.
این دسته از ابزارها تحت عنوان تبلیغات هدفگذاری شده نامگذاری میشوند، چرا که این نرمافزارها از اطلاعات شخصی کاربر (منظور تمامی اطلاعات درج شده در مرورگرها به دلیل مشاهده وبگاههای مختلف است) برای ایجاد پیامهای تبلیغاتی استفاده میکنند که بیشترین احتمال بازدید از نظر کاربر مربوطه را دارند. این نرمافزارها کاربر را بنا بر آمار بازدید وبگاههای که در گذشته و حال مرور کرده است، هدف قرار میدهند.
این دسته از نرمافزارها را نمیتوان جزو بدافزارهای کامپیوتری تقسیمبندی کرد، ولی با این وجود این ابزار تبلیغاتیِ مزاحم همچنان یک تهدید برای محرمانگی هر کاربر محسوب میگردند.
بر اساس اطلاعات سایت مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانهای، معمولاً این دسته از نرمافزارها بدون آگاهی کاربر به سیستم وی راه مییابند و معمولاً در داخل سایر نرمافزارهای شخص ثالث قرار گرفته و بدون آگاهی کاربر بر روی سیستم فرد نصب میشوند.
جامعه امنیتی اینترنت به شدت توصیه کردهاند تا کاربران به محض مشاهده DNS-Unlocker بر روی سیستم خود، این نرمافزار را سریعاً پاک کنند و از آنتیویروسهای معتبر و نرمافزارهای ضدتروجان برای از بین بردن هرگونه فایل مخربی در سیستم کامپیوتری خود استفاده کنند