Gerdab.IR | گرداب

پنج تهدید عمده سایبری در 2015

تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۴

کارشناسان امنیتی معتقدند با رشد فناوری‌های نوین در آینده، شاهد خطرات و تهدیدات جدیدی در فضای سایبری خواهیم بود.

به گزارش گرداب از  سایبربان؛ به اعتقاد اغلب کارشناسان امنیتی در دنیا، در سال جاری جرائم سایبری ، از رشد قابل ملاحظه‌ای نسبت به سال گذشته برخوردار بوده و در آینده نزدیک به بزرگ‌ترین دغدغه امنیتی دنیا تبدیل خواهد شد.

کارشناسان امنیتی مدعی شده‌اند که اختصاص بودجه‌های سنگین به امن سازی فضای سایبری کشورها توسط مقامات دولتی، نشان از اهمیت بالای این موضوع در میان کشورهای مختلف جهان دارد. به‌تازگی کاخ سفید اعلام کرد اوباما، در بودجه جدید پیشنهادی خود برای سال آینده، مبلغی در حدود 15 میلیارد دلار را برای امنیت سایبری اختصاص خواهد داد.

بر اساس گزارش منتشر شده توسط وبگاه  tech.co عمده تهدیدات در حوزه سایبری، به پنج دسته تقسیم‌بندی می‌شوند. این پنج دسته به شرح زیر هستند:
 
باج افزارها:
باج افزارها، نوع خاصی از بدافزارها هستند. چنانچه رایانه‌ای توسط این بدافزارها آلوده شود، کاربر نمی‌تواند به اطلاعات خود دسترسی داشته باشد. در این موارد، هکر در ازای پس دادن دسترسی یا بازگشایی رمز قرار داده شده بر روی اطلاعات از کاربر قربانی، پول و یا اطلاعات خاصی را در خواست می‌کند. حملات باج افزارها در سال 2015، رشد چشم‌گیری داشته و کاربران زیادی را در سراسر جهان، قربانی کرده است.
 
جاسوسی‌های سایبری:
جاسوسی‌های سایبری، در حال تبدیل‌شدن به یکی از قدرتمندترین سلاح‌های دولت‌ها برای مبارزه با دشمنان در فضای مجازی است. برخی از دولت‌ها از این وسیله برای تضعیف دشمنان و گسترش نظارت بر رقبای خود، استفاده می‌کنند. کارشناسان امنیتی، هشدار داده‌اند که در سال جاری جاسوسی‌های سایبری با منشأ دولتی، یکی از تهدیدات عمده در فضای مجازی خواهند بود.
 
اینترنت اشیاء:
بسیاری در دنیا برای اتصال تمامی اشیاء، از قبیل خودروها و لوازم منزل به اینترنت تلاش می‌کنند. شرکت‌های بزرگ فناوری می‌کوشند تا گام‌های بزرگی در راستای گسترش اینترنت اشیا بردارند؛ اما متأسفانه جنبه‌های خطرناک این فناوری در حال رشد است و این موضوع کارشناسان امنیتی را نگران کرده است. آنها احتمال می‌دهند که آسیب‌پذیری اینترنت اشیا، به بزرگ‌ترین آسیب‌پذیری سال 2015 تبدیل شود.
 
رشد سرقت‌های سایبری:
سرقت اطلاعات مالی در جهان، اتفاق تازه‌ای نیست و سرقت اطلاعات کارت‌های اعتباری، به یک شغل پرسود برای سارقان اینترنتی تبدیل شده است. با رشد فناوری‌های جدید نظیر ابزارهای پرداخت تلفن همراه، فرصت‌های بیشتری در اختیار سارقان  قرار گرفته است.
 
رمزهای عبور و آسیب‌پذیر بودن آنها:
رمزهای عبور، به یکی از مخاطرات کاربران در فضای مجازی تبدیل شده‌اند. کارشناسان امنیتی همواره به کاربران در رابطه با تعویض مکرر و مرتب رمزهای عبور هشدار داده‌اند و از کاربران درخواست کرده‌اند که از به کارگیری رمزهای  قابل حدس، نظیر سال تولد، خودداری کنند.