نگرانی چین از جاسوسی سایبری

تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۴

بسیاری از سرویس های اطلاعاتی کشورهای غربی مردم عادی چین را هدف قرار داده اند تا اطلاعات خصوصی آنها را در زمان استفاده از اینترنت جمع آوری کنند.

به گزارش گرداب به نقل از فارس جاسوسان اروپایی و آمریکایی امیدوارند بدین شکل به اسرار امنیت ملی چین دست یابند. اطلاعاتی که از افراد دستگیرشده در چین به اتهام جاسوسی سایبری به دست آمده نشان می دهد که دستگاه های اطلاعاتی غربی به جای مقامات بلندپایه افراد عادی را هدف قرار می دهند و تلاش می کنند با استفاده از مشوق های مالی و احساسی آنها را به افشای اطلاعات حساس  ترغیب کنند.

از جمله مهم ترین اهداف جاسوسی غربی ها در چین می توان به دانشجویان دانشگاه ها، اساتید و معلمان، سربازان بازنشسته، علاقمندان به امور نظامی و کارکنان شرکت ها و نهادهای دولتی اشاره کرد که فعالیت هایشان با امور دفاع ملی مرتبط است.

بر اساس قوانین چین هرکس که نسبت به سرقت، جاسوسی یا انتقال غیرقانونی اطلاعات محرمانه به نهادها و موسسات خارجی اقدام کند به مجازات زندان یا مرگ محکوم می شود. بررسی های دولت چین که در می سال 2014 منتشر شد نشان می دهد بیش از 70 درصد از اطلاعات طبقه بندی  افشاشده این کشور از طریق اینترنت منتقل شده است.

در برخی از موارد انتقال این اطلاعات از سر جهل و بی اطلاعی بوده و به عنوان مثال علاقمندان به امور نظامی با عکس برداری از اماکن نظامی و تجهیزات مستقر در آنها و انتشار این تصاویر در سایت های خود تلاش می کردند ترافیک و میزان بازدیدکنندگان آنها را بالا ببرند.

برخی نهادهای جاسوسی غربی با انتشار آگهی هایی در اینترنت برای مشاغلی همچون جمع آوری کننده اطلاعات در مجامع آنلاین، سایت های کاریابی یا شبکه های اجتماعی افرادی را هدف قرار می دادند که رابطه کاری نزدیکی با شرکت های فعال در حوزه امنیت ملی یا ادارات دولتی داشتند. افراد دارای سابقه نظامی یا کارکنان سابق شرکت های یادشده هم هدف این نوع تبلیغات کاریابی بوده اند.

در یکی از موارد مقامات امنیتی چین چهار کارمند یک شرکت دفاعی وابسته به دولت را که اطلاعات محرمانه ای را به یک نهاد جاسوسی خارجی منتقل کرده بودند در ماه جولای در شهری در غرب چین دستگیر کردند. یکی از این افراد با دریافت حقوق حدودا 500 دلاری در ماه به عنوان جمع آوری کننده اطلاعات از اینترنت مشغول به کار شده بود. ارقام ماهانه پرداختی به افراد با سابقه تر در نهادهای نظامی تا دو برابر بیشتر بوده است. همه این افراد از طریق آگهی های اینترنتی جذب نهادهای جاسوسی غربی شده بودند.