بی تعارف و تملق اگر بخواهیم به این موضوع نگاه کنیم، بخش اعظمی از کاربران، لیست سیاهه تهدیدات مذکور را صحنه سازی و دروغ نهادهای امنیتی حاکمیت به دلیل هراس از این شبکه های اجتماعی می دانند.
پرده اول:
بی تعارف و تملق اگر بخواهیم به این موضوع نگاه کنیم، بخش اعظمی از کاربران، لیست سیاهه تهدیدات مذکور را صحنه سازی و دروغ نهادهای امنیتی حاکمیت به دلیل هراس از این شبکه های اجتماعی نام می برند.
بیان سادهتر و بی پرده این است که برخی کاربران فضای مجازی متاثر از هجمه غربی ها در فضای مجازی معتقدند، سران حاکمیت نظام جمهوری اسلامی از هراس اینکه چنین شبکه هایی تهدیدی برای نظام جمهوری اسلامی بوجود می آورد، اقدام به ساخت چنین تهدیدهایی می نمایند و از این طریق می خواهند کاربران را بترسانند تا پایه های حکومت سست نشود!
شاید این ادبیات برای عده ای ملموس نباشد و حالا خون دوستداران نظام مقدس جمهوری اسلامی را به جوش بیاورد اما برای بررسی این موضوع می بایست با واقعیت ها روبرو شد و فرضیه فوق الذکر قطعا یکی از مواردی است که امروزه در فضای مجازی گوش به گوش و دهان به دهان می چرخد.
پرده دوم:
لابراتوار کسپرسکی و کمپانی B۲B بین المللی در تحقیقات اخیر خود در مورد برنامه های پیام رسان به نتایجی دست پیدا کرده اند. براساس این تحقیقات مشخص شده که ۶۲ درصد از کاربران اصلا به امنیت برنامه های پیام رسان فکر نمی کنند. ۶۱ درصد به خدمات سرویس VoIP اعتماد ندارند. ۶۰ درصد هنگام چت تصویری احساس امنیت نمی کنند. ۳۷ درصد ترجیح می دهند که فقط از این برنامه ها استفاده کنند. ۲۵ درصد از کاربران از برنامه های پیام رسان شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. ۱۵ درصد هم VoIP را ایمن می دانند.
تحقیقات بنیاد مرکزی الکترونیک (EFF) نشان داده است که اکثر برنامه های محبوب پیام رسان در بین کاربران از سطوح امنیتی بالایی برخوردار نیستند.
بالاترین نمره ای که یک برنامه پیام رسان در این تحقیق دریافت کرد ۷ از ۱۰ بود. متاسفانه برنامه های اسکایپ، AIM و بلک بری در بخش نمرات ۱ از ۱۰ گرفتند و برنامه های وایبر، گوگل Hangouts، پیام رسان فیسبوک و اسنپ چت ۲ نمره از ۱۰ دریافت کردند.
در میان این برنامه ها Whatsapp هم ۲ نمره دریافت کرد اما این برنامه همچنان در مرحله توسعه خود قرار دارد و به زودی می تواند بروز رسانی داشته باشد تا قابلیت رمزگذاری بر روی اطلاعات صورت گیرد و این به دلیل راه اندازی یک پروتکل امنیتی است که توسط Whatsapp پشتیبانی می شود.
از سوی دیگر شرکت کسپرسکی تاکید کرده
است: اگر می خواهید بدانید اقداماتی که در محیطهای آنلاین انجام می دهید تا چه حد
در معرض تهدید و یا برعکس در جهت حفاظت از زندگی سایبری تان تاثیرگذار است می
توانید در امتحان cybersavvy شرکت کنید.
قطعا از نتیجه امتحان شگفت زده خواهید
شد.
پرده سوم:
اکنون این سوال پیش می آید که لابراتوار کسپرسکی و کمپانی B۲B متعلق به کدام نهاد امنیتی جمهوری اسلامی است؟ سپاه؟ ناجا؟ پلیس فتا؟ وزارت ارشاد؟
آیا کسپرسکی هم نگران سست شدن پایه های حکومت ایران است؟
آیا آنها هم نگران اغتشاش و فتنه هستند که امنیت وایبر و واتس آپ را در این حد پایین گزارش می کنند؟!
شاید هم درگیر بازی های جناحی و سیاسی داخلی ایران شده اند که...
پرده چهارم:
البته ناگفته نماند که غرب برای جنگ نرم و عملیات های فرهنگی در خاک فضای مجازی جمهوری اسلامی ایران از هیچ تلاشی دریغ نمی کند. همینکه مدیر عامل تلگرام ادعا می کند که تمامی هزینه های آن را از جیب می پردازد و هیچ اسپانسر مالی پشت سر این شبکه اجتماعی نیست باورکردنی است؟!!
جالبتر زمانی است که دو نکته مهم دیگر را هم در کنار سخاوتمندی مدیرعامل تلگرام لحاظ کند. اول اینکه بیشتر آمار کاربران تلگرام را ایرانی ها تشکیل می دهند و دوم اینکه به اذعان مدیرعامل تلگرام، این شبکه پیام رسان ماهیانه یک میلیون دلار هزینه دارد.
این تنها بخش کوچکی از فعالیت های غرب علیه فرهنگ و آداب و رسوم اصیل ایرانی مردم ماست.
به نظر می رسد، زین پس "جور دیگر باید دید..."