بلاتکلیفی 3 ساله توسعه صنعت مخابرات

تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۴

رئیس سندیکای صنعت مخابرات با انتقاد از بلاتکلیفی 3 ساله صنعت مخابرات و مطالبات سندیکا از شرکت مخابرات گفت: مشهود است که منابع مالی فعلی مخابرات کفاف توسعه را نمی‌دهد و اگر مخابرات قادر به توسعه نباشد،صنعت نیز از رکود 3 ساله خارج نمی‌شود.

به گزارش گرداب، فرامرز رستگار، رئیس سندیکای صنعت مخابرات درباره بسته پیشنهادی دولت برای خروج از رکود، اظهارداشت: صنعت مخابرات با سایر صنایع تفاوت دارد.

وی گفت: این صنعت نه از بانک‌ها، نه از صندوق‌های حمایتی دولت و نه از کمیته وام وجوه اداره شده وزارت ارتباطات انتظار کمک ندارد، بلکه انتظار دارد مصرف‌کننده‌ها از محصول تولیدشده داخلی قابل استفاده، استفاده کنند و هر چند با تأخیر هزینه آن را پرداخت کنند.

رستگار با اشاره به مطالبات 2 تا 3 ساله صنعت مخابرات از شرکت مخابرات، گفت: این امر نشان می‌دهد صنعت مخابرات تاب و توان تحمل 2 تا 3 ساله را مشروط به تعهدات پرداخت دارد.

وی با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای پرداخت مطالبات این صنعت، گفت: سال گذشته شب عید موضوع مطالبات سندیکا از مخابرات را به وزارت ارتباطات منتقل کردیم که تا شب عید امسال هنوز نتیجه‌ای نداشته است.

رئیس سندیکای صنعت مخابرات با تأکید بر اینکه مشکل صنعت مخابرات تسهیلات نیست، گفت: تولیدکنندگان از هر راه ممکن مواد را تهیه و محصول را می‌سازند، اما انتظار این است که با همان شرایطی که از تولیدکننده داخلی خرید می‌کنند با تولیدکننده داخلی نیز رفتار شود.

رستگار گفت: از تولیدکننده خارجی نقد خرید می‌کنند و تا پرداخت نقدی یا فاینانس با بهره تک‌رقمی انجام نشود، جنس حمل نمی‌شود. درحالی که مطالبات 3 ساله صنعت مخابرات از شرکت مخابرات به معنی تأمین مالی (فاینانس) با بهره صفر درصد و به مدت 3 سال است.

رئیس سندیکای صنعت مخابرات تأکید کرد: البته بسته خروج از رکود دولت برای صنایع کوچکی که با مردم سروکار دارند، می‌تواند خوب باشد، اما برای تولیدکنندگان انبوه فروش فایده‌ای ندارد.

رستگار ادامه داد: بنابراین به جای پیشنهاد تسهیلاتی، در صنعت مخابرات بهتر است خریدهای داخلی براساس گشایش اعتبار ریالی انجام شود و خریدار مکلف به پرداخت باشد.

وی تصریح کرد: وضعیت صنعت مخابرات درحالی در بلاتکلیفی است که مخابرات نیز از این مشکل و رویه رنج می‌برد.

رستگار گفت: مدیران مخابرات نیز باور دارند که این بلاتکلیفی زنجیره تأمین خدمات مهندسی و فنی را پاره می‌کند، زیرا وقتی مطالبات پرداخت نمی‌شود شرکت‌ها نیز در مناقصات شرکت نمی‌کنند، زیرا این کار خود تبعات مالی دارد.

رئیس سندیکای صنعت مخابرات با بیان اینکه باید فکری به حال مخابرات شود، گفت: مشهود است که منابع مالی فعلی کفاف توسعه مخابرات را نمی‌دهد و اگر مخابرات کشور قادر به توسعه نباشد، افراد مرتبط با این صنعت نیز قادر به توسعه نخواهند بود.

رئیس سندیکای صنعت مخابرات تصریح کرد: بنا به گفته مدیران مخابرات مشکل اصلی مخابرات، کمبود درآمد و عدم اصلاح تعرفه است و اگر تصمیم بر خروج از رکود در صنعت مخابرات دارد، نیازی به تسهیلات و مشوق‌ دولتی نیست و با تأمین مالی مختصری در مخابرات، صنعت مخابرات می‌تواند از منابع داخلی ارتزاق کند.

وی گفت: بستر فعلی مخابرات در توسعه تبدیل به IP Base خواهد شد و امکانات دیجیتال فعلی که مبتنی بر مس است، آزاد می‌شود و منابع حاصل از فروش مس برای مخابرات قابل توجه خواهد بود.

رستگار گفت: همچنین با تغییر شبکه به IP مراکز تلفن که فضاهای بزرگ مربوط به تجهیزات دیجیتال است آزاد می‌شود و این منابع نیز قابل تبدیل به وجوه نقدی هستند، بنابراین هزینه توسعه مخابرات برای 5 سال آینده از محل منابع خود مخابرات تأمین می‌شود و پول تبدیل به سرمایه می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین با تغییر، اساساً شبکه IP مشتری بیش‌تری خواهد داشت و ARPU (درآمد حاصل از هر مشترک) نیز افزایش خواهد یافت.

رستگار اضافه کرد: همچنین یکی دیگر از دارایی‌های باارزش مخابرات کابل‌ها و داکت‌ها است که از محل داکت‌ها نیز منابع مالی تأمین می‌شود.

رستگار با بیان اینکه معتقدم شرکت مخابرات در بخش تلفن ثابت احتیاج به حمایت مالی دارد گفت: تعرفه‌ 5 تومان برای 3 دقیقه مکالمه تلفن ثابت به جز ایران در هیج جای دنیا وجود ندارد و علاوه بر این هم‌کدسازی درآمد مخابرات را کاهش داده و علیرغم تورم سالانه تعرفه‌های مخابرات چندین سال بدون تغییر بوده است که در با تمام این شرایط 5 برابر قیمت فروش یک خط تلفن‌ثابت برای ایجاد آن سرمایه گذاری می‌شود.

وی تاکید کرد: اگر شرکت مخابرات ایران ورشکست شود و از بین رود برای مردم، خریدار مخابرات و دولت، زیان خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: حتی در صورت پرداخت 50 درصد مطالبات 3 ساله صنعت، تولیدکنندگان حاضر است باز هم با مخابرات کار کنند.