وی همچنین با یادآوری اعطای مجوز اپراتورهای FCP، ابراز کرد: هر چند بخش عمده این مجوز ساماندهی پروانههای موجود بود اما چون پروانه جدید کاملتر و با قابلیت ارایه سرویسهای جدید است، سرمایهگذاران جدیدی وارد حوزه میشوند که موجب فراهم شدن زمینه اشتغال میشود.
معاون صدور پروانه و بررسیهای فنی رگولاتوری با تاکید بر اینکه در حوزه خدمات ICT هم بازیگرانی در حال ورود هستند، دیگر زمینه اشتغالزایی را پروانه MVNO دانست و گفت: کمکم به سمتی میرویم که ICT در همه بخشها به عنوان توانمندساز استفاده شده و MVNO فرصت خوبی فراهم میکند تا خیلیها از آن طریق وارد بازار ICT شوند.
او افزود: طبق این پروانه جدید، ظرف یکسال آینده بازیگران جدیدی وارد حوزه کسبوکار ICT میشوند که تا بحال در این حوزه نبوده و از بخشهایی چون خودرو و سلامت وارد و خدمات جدیدی ارایه میکنند.
عباسی در عین حال ابراز امیدواری کرد اپراتورهای MVNO تا اواخر 95 وارد بازار شوند و گفت: با توجه به زمانبر بودن مراحل صدور پروانه MVNO از نظر بررسی و تایید صلاحیت فنی و طرح تجاری تا اعطای موافقتنامه اصولی و سپس کسب توافق با اپراتورها، پیشبینی میشود تا پیش از پایان بهار 95 صدور پروانه صورت گرفته و تا اواخر 95 هم اپراتورها وارد بازار شوند.
معاون صدور پروانه رگولاتوری در ادامه از مزایده اپراتور دوم پست در آینده نزدیک خبر داد و گفت: از برنامههای خیلی مهم که فضای کاملاً جدیدی به خصوص از زاویه اشتغال ایجاد میکند اپراتور دوم پست است که اسناد مزایده آن در حال آمادهسازی است و با توجه به این که اشتغالزایی بخش پست بالا است، اپراتور دوم فرصت بزرگی برای اشتغال فراهم میکند.
وی همچنین از برگزاری مزایده اپراتور عمده فروشی LTE تا آخر سال یاد کرد و افزود: این اپراتور جدید، فضای کسبوکار جدیدی ایجاد میکند.
عباسی در ادامه پروانه Servco را نیز زمینهساز ایجاد فضای کسبوکارهای متوسط متنوعی در کشور دانست و از صدور تعدادی پروانه خبر داد و افزود: البته چون تعداد و زمان آن محدود نیست، در آینده هم هر کس در هر زمان میتواند این پروانه را تقاضا کند.
وی مجوز مراکز تماس یا کال سنتر را هم فضای خوبی برای کسبوکارهای کوچک، متوسط و بزرگ برشمرد و ادامه داد: هر چند در دنیا این مراکز متداول هستند و کال سنترهایی وجود دارند که به کشورهای دیگر سرویس میدهند، در ایران هنوز کاملا شناخته شده نیستند.
عباسی با تاکید بر اشتغالزایی بالای این مراکز توضیح داد: مجوز مراکز تماس از سال گذشته اعلام و تعداد محدودی متقاضی دارد البته این مجوز هنوز باز است و متقاضیان میتوانند درخواست خود را ارایه دهند به ویژه که تسهیلاتی بر اساس مصوبه کمیسیون برای شهرهای کوچکتر هم در نظر گرفته شده است.
وی ارایه پروانه رادیو ترانک عمومی را نیز ورود اپراتوری جدید به فضای کسبوکار ICT کشور دانست که سرویسهایی ارایه میدهد که دیگر اپراتورها قادر به انجام آن نیستند و خاطر نشان ساخت: این سرویس مخصوص حرفهایهاست و در حال حاضر تجهیزات وارد کشور شده و نصب و راهاندازی آنها آغاز شده است؛ تا پایان سال هم بخشهای عمدهای از آن اجرایی و فضای کسبوکار جدیدی ایجاد میشود به ویژه باید توجه کرد که مجری ترانک و USO یکی است و این دو همزمان با هم در حال اجرا است.
عباسی ادامه داد: پروژه USO هم برای 25 هزارخانوار روستایی اجرا و فضای بزرگی است که هم دسترسی تعداد زیادی از روستاهای کشور را بالا میبرد و هم اشتغال فراوانی ایجاد میکند.
به گفته وی پروانه سراسری توسعه وایمکس ایرانسل در 24 استان کشور هم اشتغال آفرین است و مطابق تعهد ظرف 9 ماه آینده شبکه بیسیم ثابت (وایمکس سابق) در 24 استان دیگر هم توسعه مییابد و دسترسی مردم به نسل جدید ارتباطات را افزایش میدهد.
او با اشاره به ارایه تسهیلات در مورد دیتاسنترها، خاطر نشان کرد: اگر در آینده نزدیک کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مصوبه آن را ارایه دهد، میتواند فعالیت جدی در حوزه مراکز داده شکل بگیرد که خود فرصت دیگری برای اشتغال است.
عباسی همچنین از فعال شدن شبکههای توزیع محتوا نیز خبر داد و گفت: شبکههای توزیع محتوا فرصت جدید اشتغال را به همراه دارد که تاکنون مقررات نداشته و فعال نشده اما تا آخر سال جاری مقررات آن تنظیم و امکان سرمایهگذاری فراهم میشود.