به گزارش
گرداب، محمود واعظی اظهار داشت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، همواره به دنبال تحققICT به عنوان زیر ساخت وپیشران توسعه و عامل تحول کشوردرهمه برنامههای اجرایی و عملیاتی خود بوده است که در فضای پساتحریم، حرفهای تازهای برای گفتن دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اکنون به منظور کاهش و پرکردن شکاف دیجیتال درحوزهICT، میتوانیم با اتکا به توان ملی خود به عنوان شکافنده فناوریهای نوین درعرصه بینالمللی حضور یابیم و از پیله گسستها و محدودیتها رهایی یافته با افزایش فعالیتهای ملی و مشارکتهای بینالمللی سرمایههای انسانی بخش خصوصی و عمومی و با منطق، مسیر پیشرفت را با بهرهمند شدن از دیپلماسی گفتوگو و قانون، تسریع نماییم. نگاه ما به این فناوری عامل موفقیت در تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی ادامه داد: لزوم توجه، تأکید و تمرکز بیشتر در این حوزه و اتخاذ یک نگاه تلفیقی (بومیسازی در کنار ورود تکنولوژی) میتواند در مسیر آینده مؤثر باشد و پیامدهای مثبت و سازندهای را در ساختار اقتصادی کشور، رقم زند. باید همراه توجه به ظرفیتهای بسیار توانمند بومی و ملی از ورود و انتقال فناوریهای جدید حوزه ICTبه کشور، استقبال کنیم وسعی در بومیسازی فناوریها داشته باشیم تا فرصت شکلگیری و توجه بیشتر به ایدههایی که در راستای فناوریهای روز هستند، در بین فعالان و نخبگان کشور، در عرصههای علمی، تخصصی و دانشگاهی فراهم شود.
واعظی گفت: بی شک بومیسازی و تجاریسازی محصولات و فناوریهای داخلی در راستای پیشرفتهای جهانی و استفاده از دانش و تکنولوژی به روز دنیا میتواند زمینه حضور پررنگ ایران را در بازارهای منطقهای و جهانی فراهم ساخته و در شکلگیری فضای کسب و کار و اشتغال برای جوانان فارغ التحصیل و علاقهمند این حوزه و همچنین، رفاه و آسایش بیشتر مردم، مؤثر باشد. ازسویی، بازگشت به سیستم بانکی بینالمللی و جذب منابع وسرمایههای خارجی میتواند فرصت حضور رقبای داخلی و خارجی و برون رفت از نگاه انحصارگرایانه را در سرمایه گذاری حوزه ICTفراهم کرده و در کنار آن فرصت حضور در بازار های بین المللی را برای ما ایجاد کند.
وی خاطر نشان کرد: براین اساس برای افزایش موفقیت و رسیدن به اهداف بلندمدت درحوزه ICTباید توجه کرد که فقط بر دستاوردهای گذشته قناعت نکرده و بتوانیم در مقایسه با گذشته، عدالت ارتباطی را در اقصی نقاط کشور، فراهم کنیم.