به گزارش
گرداب، منصور کبگانیان، در حاشیه جلسه هفتاد و هفتم شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران گفت: علی رغم اینکه در ماه آخر سال هستیم، بازهم به علت تراکم کارها جلساتی به صورت فشرده و مستمر درهفته های آینده خواهیم داشت .
وی افزود: درابتدای جلسه گزارشی از ستاد توسعه زیست فناوری ارائه شد که از اسناد مهم توسعه علم و فناوری کشور در این حوزه است و پتانسیل بسیار بالایی در اقتصاد دانش بنیان و سلامت کشور دارد، ما رشد بالایی را در این حوزه شاهد بوده ایم.
کسب سه درصد از بازار جهانی توسط ستاد توسعه زیست فناوریعضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در نقشه جامع علمی کشور تکلیف سنگینی برعهده ستاد گذاشته شده است، کسب سه درصد از بازار جهانی مربوطه، وظیفه ستاد بوده است.
وی ادامه داد: زمان تصویب آن هم اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی این نگرانی را داشتند که در افق چشم انداز به آن خواهیم رسید یا خیر؟ خوشبختانه اعدادی که گزارش شده نگرانی ها را در این باره رفع کرده است. این حوزه از حوزه های مهم کلیدی و اشتغال زا در اقتصاد دانش بنیان است.
سهم فعلی ایران در بازار جهانی بیوتکنولوژیکبگانیان یادآورشد: در زمان حاضر شاهد بازار ۱۳۸ میلیارد دلاری بیوتکنولوژی در جهان هستیم، که در ایران سهم فعلی که نسبت به سال های گذشته به صورت تساعدی رشد کرده است ۵۶۰ میلیون دلار است.
قرارداد با کشور روسیه برای صادرات ۵ دارو وی ادامه داد: با برنامه ریزی و قراردادهای انجام شده تا دو سال دیگر این سهم به یک میلیارد دلار افزایش دست پیدا خواهد کرد به این موضوع قراردادهای جدیدی را باید اضافه کرد که دولت با کشور روسیه برای صادرات ۵ دارو امضا کرده که رقم بسیار بالایی به این درآمد اضافه خواهد کرد.
کبگانیان افزود: تامین تمام واکسن های مورد نیاز کشور و منطقه، صادرات و فروش جهانی پروبیوتیک ها در اولویت است و دستاوردهای خوبی نیز در این زمینه داشته ایم. این تولید در کشور می تواند سهم بالایی از اقتصاد جهانی را برای ما تامین کند.
دبیرستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: سوخت زیستی که می تواند جایگزین سوخت های فسیلی باشد و همچنین آنزیم های صنعتی و برخی از داروها از اولویت های ستاد زیست و فناوری کشور است.
تصویب ۱۸ راهبرد «سند توسعه دریایی کشور»وی ادامه داد: در جلسه اخیر موفق شدیم که ۱۸ راهبرد را در سند بحث کنیم و اصلاحاتی انجام شد و ۱۸ راهبرد به تصویب رسید.
بازسازی ذخایر آبزیانوی تصریح کرد: توسعه کارآفرینی و ایجاد فضای رقابتی و صنایع دانش بنیان دریایی یکی از راهبردهای شماره هشت سند بود که به تصویب رسید. استفاده و بهره برداری پایدار از آبزیان و بازسازی ذخایر آبزیان از مصوبات خوب این سند بوده است.
بهبود کیفیت زندگی افرادی که در سواحل ساکن هستندکبگانیان افزود: ارتقای سطح ایمنی، بهداشت امنیت و حفاظت از محیط زیست و همین طور بهبود کیفیت زندگی افرادی که در سواحل ساکن هستند، ایجاد توسعه زیرساخت های دفاعی دریایی، آمایش سرزمین در سواحل و بنادر از دیگر مصوبات بسیار خوب بود.
جذب ۲۵۰ میلیارد دلار فاینانس خارجیوی ادامه داد: دربرنامه ششم توسعه مصوب شده که جذب ۲۵۰ میلیارد دلار فاینانس خارجی داشته باشیم این موضوع می تواند هم فرصت و هم چالش برای مباحث پسا برجام باشد.
کبگانیان خاطرنشان کرد: پیوست فناوری از بحث های خطیر است ما باید در معاهدات و قراردادها کاری کنیم که شاهد رسوخ فناوری، و انتقال دانش و فناوری باشیم.
تصویب کلیات سیاست ها و ضوابط اجرایی پیوست فناوریوی در پایان از تصویب کلیات مصوبه ای به نام سیاست ها و ضوابط اجرایی پیوست فناوری خبر داد و گفت: جزیات آن در جلسه آینده ارایه می شود.