به گزارش
گرداب به نقل از رویترز، این وزارتخانه در اقدامی که تهدیدی جدی علیه منافع اپل تلقی می شود خواستار تحویل کدهای منبع مورد استفاده در محصولات اپل و همین طور کلید امضایی شده که موجب معتبر دانسته شدن هر محصول تولیدی توسط اپل می شود.
وزارت دادگستری آمریکا با دسترسی به این دو مورد قادر به طراحی نرم افزار جاسوسی دلخواه خود برای دسترسی به داده های کلیه کاربران آیفون، آی پد و دیگر تولیدات شرکت اپل خواهد بود. همچنین در صورت تسلیم شدن اپل در برابر این درخواست دیگر نمی توان در مورد اصالت تولیدات اپل اظهار نظر کرد و به دشواری می توان دریافت که یک آیفون عملا ابزاری برای جاسوسی است یا یک گوشی همراه غیرقابل نفوذ.
متخصصان امنیتی و فناوری می گویند اگر دولت آمریکا با فشار دادگاه و دیگر روش های تهدید کننده، به کدهای منبع تولیدات اپل دست پیدا کند، دیگر کشورها هم خواستار حقوق مشابه شده و به طور کلی امنیت و حریم شخصی هیچ یک از کاربران آیفون و آی پد در جهان محترم شمرده نخواهد شد.
کارشناسان پیامدهای اجرایی شدن این تصمیم وزارت دادگستری آمریکا را برای امنیت و حریم شخصی مردم دنیا فاجعه بار می دانند و می گویند تصمیمات و موضع گیری های این وزارتخانه نشانگر برنامه های طولانی مدت آن برای نفوذ به تمام گوشی ها و تبلتهای موجود در جهان است.
در ماه های اخیر اف بی آی در تلاش بوده تا اپل را مجبور به دسترسی به داده های ذخیره شده بر روی گوشی آیفون رضوان فاروق تروریست عامل تیراندازی های سال گذشته سن برناردینو در کالیفرنیا کند.
کارشناسان می گویند این اقدامات بهانه ای برای عادی شدن دسترسی به اطلاعات خصوصی کاربران است که بر روی گوشی های آیفون ذخیره شده است. به گفته آنها اف بی آی قصد دارد افکار عمومی را برای اقداماتی از این دست در آینده آماده کند.
به نظر می رسد سرسختی دو طرف در این پرونده موجب مداخله نهایی دیوان عالی ایالات متحده شود و لذا اپل و وزارت دادگستری آمریکا در حال طراحی استراتژی های حقوقی درازمدت برای رسیدن به اهداف خود در این منازعه هستند.