به گزارش
گرداب به نقل از ونچر بیت، کارشناسان می گویند حسگرهای مورد استفاده در پوشیدنی های هوشمند باید از توان پردازش و سرعت بالایی برخوردار باشند و حسگرهایی که فعلا در بازار موجود هستند چنین توانایی را ندارند.
متخصصان پیش بینی می کنند در سال های آینده حتی لباس های موجود در بازار هم دارای لایه ای سیلیکونی خواهند بود که بسیاری از کارکردهای گوشی های هوشمند، وسایل پخش چندرسانه ای و ... را در خود خواهند داشت.
این البسه هوشمند که انرژی خود را از گرمای بدن انسان، نور خورشید یا سیستم های الکترومغناطیسی تهیه می کنند، حجم زیادی از اطلاعات را در مورد کاربران خود دریافت و ارسال می کنند و حسگرهای فعلی توانایی پردازش این حجم از اطلاعات را ندارند.
از جمله داده هایی که از طریق این ابزار در دسترس قرار می گیرد می توان به ضربان قلب، موقعیت جغرافیایی، سمت و مسیر حرکت، دمای محیط، فعالیت های فردی، وزن کاربر و ... اشاره کرد. به بیان دیگر این ابزار فاصله میان انسان ها و ماشینها را از بین می برند و بدن شما را با رایانه ها ادغام می کنند. یکی از ابزار کلیدی در این حوزه حسگرها هستند که برای دریافت و تبادل داده های محیطی به کار می روند.
فناوری هایی از این دست نشانه ای از فرا رسیدن عصر اینترنت اشیا نیز هست. پیش بینی می شود این تحول در عرض یک دهه تعداد ابزار متصل به اینترنت را از 50 به 500 میلیارد واحد افزایش دهد. اما حسگرهای فعلی به اندازه کافی باکیفیت، باریک و ارزان نیستند که بتوانند در این نوع وسایل به کار گرفته شوند.
در دودهه اخیر قیمت حسگرها تا 200 برابر کاهش یافته، اما صاحب نظران می گویند این قیمت باید باز هم کمتر شود. به عنوان نمونه می توان به حسگرهای شتاب سنج اشاره کرد که زمانی 25 دلار قیمت داشته و به اندازه انگشت شصت افراد بودند، اما حالا ابعاد آنها یک میلیمتر مربع است و تنها 10 سنت قیمت و کارکرد بهتری دارند. اما هنوز همه حسگرها و به خصوص نمونه های مورد استفاده در گوشی های هوشمند به اندازه کافی ارزان نشده اند و پژوهشگران در انتظار کاهش قیمت آنها هستند.