به گزارش
گرداب، فرهاد الیشائی در یک نشست خبری با اشاره به مشکلات سیاست های حمایتی در حوزه IT، اظهار داشت: طبق ماده 132 قانون مالیاتی شرکتهای فناوری اطلاعات به مدت 10 سال از معافیتهای مالیاتی برخوردار بودند اما در عمل هیچ شرکت نرمافزاری نتوانست از این معافیت بهرهمند شود.
این عضو سازمان نظام صنفی رایانهای گفت: برخورداری از این معافیت مستلزم داشتن پروانه بهرهبرداری تولید است. پس از اخذ این پروانه وقتی برای مشمولیت قانون مراجعه کردیم گفتند که قانون مالیاتهای مستقیم در حال بازنگری است و فعلا امکانپذیر نیست به این ترتیب هیچ گاه استفاده از این قانون ممکن نشد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، در سال های اخیر اعلام میشود که به شرکتهای دانشبنیان معافیت مالیاتی تعلق میگیرد و شرکت های فناوری با طی هزاران ساعت مستندات خود را برای اثبات دانش بنیانی آماده و ارائه می کنند.
وی گفت: اما زمانی که دانش بنیان شناخته می شوند در حالی که بخشنامه مربوطه هیچ صحبتی درباره شرکتهای دانشبنیان صنعتی و شرکتهای دانشبنیان تولیدی نکرده اعلام می شود که پس از بررسی شما دانش بنیان تولیدی شناخته شده اید و مشمول دریافت تسهیلات دانش بنیان نمی شوید.
الیشائی گفت: این در حالی است که به مجموعه همکار دیگری که در زمینه کوربانکینگ (سیستم جامع بانکداری) فعالیت میکند گفته شده که چون دانشبنیان تولیدی هستید از تسهیلات نمیتوانید استفاده کنید و بنابراین هیچ شفافیتی در این باره نیست.
الیشائی با بیان اینکه همه وعدههایی که درباره حمایت از صنعت نرمافزار داده شده تبلیغات و نمایش است، گفت: همه چیز کاغذبازی و برای توجیه جامعه است و در عمل حمایتی نشده است.
این تولیدکننده نرمافزار گفت: در عمل نیز اگر حمایتی باشد در قالب تسهیلات است که قرار است باز پس گرفته شود. طبق آمار مجموعا 15 میلیارد تومان تسهیلات به شرکت های دانش بنیان ارائه شده که با توجه به تعداد شرکت ها سهم هر شرکت 3 میلیون تومان میشود و رقمی بسیار خندهدار است.
الیشائی با انتقاد از عدم حمایت دولت از نرمافزارهای ایرانی گفت: در سالهای اقتصاد مقاومتی تولید ملی از شرکتی که با برنامهنویس ایرانی و از صفر شروع کرده هیچ حمایتی نمیشود و در مقابل شرکتهای دولتی بزرگ از نرمافزارهای قفل شکسته که با 10 نفر اداره میشوند خرید میکند و بعد از دو سال هم نرمافزارها بلااستفاده میشوند.
وی با اشاره به اینکه برای نخستینبار یک نرمافزار ایرانی مدیریت فرایندهای کسب و کار در خاورمیانه در زمره سیستمهای تایید شده شرکت کانادایی TEC قرار گرفته، گفت: اگر قصد حمایت برای صادرات وجود دارد باید از بین نمونه های دارای تاییدیه جهانی انتخاب شود اما سازمان امور مالیاتی برای اینکه از این نرمافزار بومی BPM که با صرف 6 سال کار و هزینه حدود 6 میلیارد تومانی تولید شده حمایت کند اعلام گرفته که برای برخورداری از شرایط حمایت باید 70 درصد فروش شرکت باید به این نرمافزار تخصیص یابد و محصولات دیگر را نفروشید تا شرکت دانشبنیان تولیدی تلقی شوید.
این عضو سازمان نظام صنفی رایانهای با بیان اینکه هیچ استراتژی در صنعت IT در کشور وجود ندارد و کشور برنامه جامعی برای این صنعت پیشبینی نکرده گفت: بعد از سه سال از آغاز به کار دولت یازدهم هیچ اتفاق خاصی در صنعت IT رخ نداده و حتی متولی صنعت IT مشخص نیست. گاهی وزارت صنعت، گاهی وزارت علوم و گاهی وزارت ارتباطات دستورالعملهایی دارند و پراکندگی بسیار زیاد است.
وی گفت: حتی جلسات متعددی با معاون وزیر ارتباطات داشتها یم و دو سال از جلسهای که با معاون وزیر ارتباطات داشتیم میگذرد که هزاران ساعت کار کارشناسی هیچ بازخوردی نداشته است.
این فعال بازار نرمافزار توضیح داد: هر بار که این مسائل را مطرح میکنیم چند نفر از وزارت ارتباطات زنگ میزنند و میپرسند مشکلاتتان چیست و بعد از چند روز فراموش میکنند.
وی گفت: صنعت IT در ایران بسیار کوچک و بی اهمیت است و هیچ کاری برای این صنعت انجام نشده این در حالی است که در کشورهای پیشرو 7 شرکت از 10 شرکت برتر در حوزه IT فعالیت میکنند و با 0.01 سرمایه آن شرکتها معادل تمام سرمایه بازار IT ایران است، اما در همین بازار نیز پول جابجا میشود اما آن را به تولیدکننده ایرانی نمیدهند و تولیدکننده ایرانی را به دنبال تهیه پروانه بهرهبرداری، اثبات فعالیت دانشبنیانی در راهروهای وزارتخانهها میچرخانند و هر کسی هم اشکالی به مدارک آنها میگیرد.