به گزارش
گرداب، علیرضا آذردرخش در حاشیه همایش «آسیبهای نو پدید شبکههای اجتماعی مجازی» که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد در جمع خبرنگاران با اشاره به وظایف پلیش فتا و اینکه این واحد مسئول رسیدگی به جرایمی است که در فضای مجازی رخ میدهد اظهار کرد: جرمهای سایبری به جرمهایی گفته میشود که از طریق دستگاهها و وسایل متصل به فضای مجازی به وقوع میپیوندد.
وی با بیان اینکه شناخت فرد بزهکار از مولفههای جرائم سایبری است افزود: باعث افسوس است که در جامعه ما جرمهای سنتی مانند قتل، دزدی و... وجود دارد و این در حالی است که جرائم اینترنتی هنوز به عنوان جرمهای قبیح به حساب نمیآید.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای کشور اضافه کرد: به مانند همه دنیا، بالاترین جرائم سایبری کشور مربوط به برداشت کردن از حسابهای مالی، کلاهبرداری مالی و سپس جرمهای اخلاقی و سیاسی است.
آذردرخش با اشاره به سوءاستفاده از فضای مجازی در کشور تصریح کرد: تلگرام به عنوان یکی از شبکههای اجتماعی موجود در کشور 25 درصد از جرائم سایبری را شامل شده و برای ایمنسازی شبکهها در تلفنهای همراه لازم است آموزشهای لازم انجام شود.
وی با اشاره روشهای کلاهبرداری سایبری گفت: سوءاستفاده از کارت خوانها، سرقت از عابر بانکها، سوءاستفاده کردنهای غیراخلاقی از نرمافزارهای فضای مجازی، هک تلفنهای همراه و... از مشکلات و روشهای کلاهبرداری و خطرات فضای مجازی است.