آسیب های همسریابی مجازی

تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۵

این روزها با همه‌گیر شدن اینترنت،ازدواج های اینترنتی و مجازی رونق پیدا کرده است و کار به جایی رسیده که سایت‌های همسریابی گره از مشکل ازدواج جوانان باز می‌کنند.

به گزارش گرداب، ازدواج یکی از مهمترین رویداد های زندگی انسان تلقی می شود،به طوریکه حاصل آن تشکیل کانون خانواده به عنوان مهمترین و پایدارترین نهاد تربیتی در جامعه است. خانواده در جامعه ایرانی جایگاه اساسی دارد و برای تحکیم آن باید تلاش کرد.از همین رو بعد از اشتغال، ازدواج مهمترین دغدغه جوانان می باشد به همین دلیل باید هر جوانی سعی کند در انتخاب همسر اشتباه نکند چرا که هر اشتباهی ممکن است عواقب سنگینی را در پی داشته باشد.

مدتهاست چت روم ها ، فیس بوک ، اینستاگرام و در حال حاضر هم شبکه های اجتماعی موبایل در بین افراد بسیار مورد استفاده قرار می گیرد اما در چند سال گذشته سایت های همسریابی به آرامی خود را در بین دیگر سایت ها قرار داده است.

سایت های همسریابی که تعداد آنها به چندصد مورد می رسد طرفداران زیادی دارد

اولین سایت همسریابی که در دنیا شروع به کار کرد در فرانسه بود و در ایران هم چند سالی است که با کاربران زیادی در حال فعالیت است . این سایت برای خود کاربران بی شماری را جذب کرده اند و محلی برای افرادی که در مسیر ازدواج موقت و دائم، دوست یابی قرار دارند شده است تا دور هم جمع شوند تا به آن هدف خود برسند.

این روزها با همه گیر شدن اینترنت،ازدواج های به اصطلاح اینترنتی و مجازی هم رونق پیدا کرده است تا جایی که  پا به پای آن هم ،سایت های همسریابی به زعم خود رسمی و غیر رسمی مدام در حال افزایش اند تا به ادعای خودشان گره از مشکل ازدواج جوانان باز کنند.

 نسل جدید در کوچه پس کوچه های سایت های همسریابی می گردند و تاس بخت و اقبال خود را به بالا پرتاپ می کنند شاید هنگامیکه بر زمین می‌نشیند جفت شش بیاید.

هنوز زمان زیادی از قتل دختر جوانی که به سودای ادامه تحصیل درآمریکا فریب پسری از آن سوی آبها را خورده بود نمی‌گذرد. این دختر بر سر اشتباه خود و خانواده که به اندک اطلاعاتی از جوان خواستگار داشتند اکتفا کرده بودند،جان خود را گذاشت.

متأسفانه دختران و پسران ما قبل از اینکه طرف مقابل را کاملا بشناسند، به او علاقمند شده و بدون بررسی کافی وارد زندگی مشترک می شوند که  بعد از مدتی هنگامیکه هیجانات احساسی و عاطفی آنها فروکش می کند تازه متوجه تفاوت های مشکل آفرین می شوند و به فکر جدایی می افتند.

سایت های همسر یابی در فضای مجازی با اسم های متنوع و مختلف فعالیت می کنند

ازدواج های اینترنتی و همسریابی اینترنتی دو واژه ای است که در این عرصه شکل گرفته و این موضوع را به عاملی تهدید آمیز و چالش برانگیز برای جامعه تبدیل کرده که در صورت رشد و فراگیر شدن آن تبعات زیادی برای خانواده ها در پی خواهد داشت.

آسیب شناسان اجتماعی می گویند:ازدواج در شرایط آشنایی در سایت‌های همسریابی اینترنتی حتی اگر با نظارت نهادهای واقعی هم صورت گیرد چون براساس آگاهی نیست موفق نخواهد بود و این مسأله می‌تواند به سوء‌استفاده‌های عاطفی از یک قشر خاص منجر شود.

ازدواج اینترنتی در ایران بیشتر ضرر دارد تا منفعت

 جامعه شناسان و آسیب شناسان خانواده  هم معتقدند هرچند که متولیان سایت های همسریابی که این روزها زیاد شده اند می گویند اینگونه سایت ها زمینه ازدواج جوانان را تسهیل می کنند.

تنها مجردها مشتریان سایت های همسریابی نیستند

وجود هویت‌های جعلی و غیر واقعی در این سایت‌ها بسیار خطر آفرین می‌باشد و پشت نقاب کاربران این سایت ها، گاهی مردان متأهل و خانواده داری هستند که با انگیزه های دیگری پایشان به اینترنت باز شده است. چرا که منتقدان ازدواج‌های اینترنتی معتقدند بی‌اعتمادی یکی از عمده‌ترین آسیب‌هایی است که زندگی زوجینی را که به‌ واسطه آشنایی در فضای مجازی با یکدیگر ازدواج می‌کنند، تهدید می‌کند.


فریب در ازدواج در سایت‌های همسریابی بسیار آسان است.چرا که در این سایت‌ها افراد به راحتی اطلاعات نادرستی از خود ارائه می‌کنند و گردانندگان سایت‌ها نیز اغلب راهی برای راستی‌آزمایی این اطلاعات ندارند و متاسفانه گروه‌های منحرف و غیراخلاقی به بهانه آسان‌سازی ازدواج و همسریابی، اقدام به فریب افراد و سرقت اطلاعات شخصی و خصوصی آنان و گاهی حتی انتشار محتواهای منافی اخلاق و عفت عمومی با سوءاستفاده از تصاویر خصوصی آنان می‌نمایند که آسیب حیثیتی و تبعات جبران ناپذیر را برای افراد در پی خواهد داشت.

آسیب شناسی سایت های همسریابی

تمایل به ازدواج اینترنتی و استفاده از سایت های همسریابی در حالی از سوی جامعه شناسان و آسیب شناسان اجتماعی نوعی بحران به شمار می رود که در شرایط فعلی و بر اساس آمار اداره کل مطالعات اجتماعی و بررسیهای اجتماعی ناجا، ۶۳ الی ۶۸ درصد چت روم ها در اختیار جوانان قرار دارند؛ و در این میان جوانان ایرانی حتی گوی سبقت را از امریکایی ها و کانادایی ها هم ربوده اند. از سوی دیگر گفته می شود محتوای ۴۸ درصد این چت رومها را اطلاعاتی چون عکس در برگرفته و همین مساله تاثیرپذیری نوجوانان و جوانان را افزایش می دهد. به این ترتیب فعالیت های سایت های همسریابی اینترنتی در چنین فضایی پدیده عجیب منحصر به فردی به نظر نمی رسد چرا که در حال حاضر بسیاری از جوانان مدت های طولانی از وقت خود را به صورت متناوب صرف نشستن پای دوستی های مجازی می کنند.

عواقب جبران ناپذیر این گونه سایت ها در بنیان خانواده

والدین گرامی ضمن همراهی با فرزندان خود در فضای مجازی و کسب  آگاهی و دانش در خصوص تهدیدات این فضا و به خصوص سایت های همسریابی، فرزندان خود را هرچه بهتر در این فضای کمک نمایند تا شاهد افزایش ایمنی خود و اطرافیان در فضای سایبر باشیم.

تعاریف سایت های همسریابی از ازدواج و روابط دختر و پسر خارج از عرفی است که در جامعه وجود دارد. به همین دلیل خانواده‌ها و جوانان نباید به این سایت‌ها اعتماد کنند.